تولید محتوا, دیجیتال مارکتینگ

کمپین تبلیغاتی چیست ؟

صاحبان کسب و کار همیشه به دنبال راهی برای افزایش فروش و در آمد هستند در اینجاست که پای متخصصین بازاریابی و تبلیغات باز میشه .این افراد بعد از بررسی موجود پیشنهاداتی رو بر اساس اهداف و بودجه اون سازمان بهشون در قالب یک پروپوزال بهشون ارائه میدهند . بعد از بررسی مشتری و انتخاب پکیج با توجه به پیشنهاد ارائه شده ، بازاریابان کمپین تبلیغاتی با اهداف خاصی را تدوین می کنند . یا حتی بارها در زندگی  روزمره کمپین های حمایتی ،تبلیغاتی،بشر دوستانه و… را دیده باشیم اما هیچ وقت به دنبال تعریف درستی از این واژه نبودیم.

کمپین چیست ؟

کمپین را میتوان برنامه دارای هدف  یا برنامه ریزی هدفمند تعریف کرد که در یک دوره زمانی یکساله یا کوتاه تر انجام میشود.یک مسئله شناسایی می شود و برای حل آن راهکاری داده می شود. در این مسیر برای رسیدن به اهداف زمانبندی تعیین می شود و همچنین امکانات لازم برای این راه مشخص می گردد.مسیر باید کاملا واضح و روشن ،قابل انجام شدن و قابل اندازه گیری باشد.کمپین ها انواع مختلفی دارند اما هدف ما در این مقاله صحبت در مورد کمپین تبلیغاتی است

مراحل کمپین تبلیغاتی

هر کمپین شامل 8 مرحله می باشد که با درک درستی از این مراحل می توانیم یک کمپین جامع با بازده عالی را راه اندازی کنیم

  1. تحلیل موقعیت
  2. تحلیل سوآت
  3. استراتژی کمپین
  4. استراتژی ارتباطی
  5. طرح ریزی رسانه
  6. سایر فعالیت های ارتباطی بازاریابی
  7. تخصیص منابع و بودجه بندی
  8. روش ها و معیارهای ارزیابی کمپین

1)تحلیل موقعیت  :

اولین قدم در شروع کمپین تبلیغاتی  تحلیل موقعیت است که اطلاعاتی در مورد محصول یا خدمت،شرکت ،محیط رقابتی ،صنعت ،بازار و بازارگاه را استخراج می کنیم .خیلی از افراد این مرحله را مرور کلی کسب و کار می نامند.که در تمامی موارد گفته شده تحقیقات کاملی انجام می شود . منظور از تحلیل موقعیت در برنامه تبلیغاتی و بازاریابی بررسی و مطالعه شرایط بازار ، رقبا ، فصلی یا دائممی بودن محصول ، قوانین حاکم بر محصول و یا خدمت ، ویژگی رقابتی محصول ، فعالیت های بازاریابی رقبا ، ذهنیت مشتریان نسبت به محصول یا خدمت و ….

2)تحلیل سوآت یا swot

مرحله دوم کمپین تبلیغاتی تحلیل سوآت است که شامل 4 بخش :نقاط قوت ،نقاط ضعف ،فرصت ها و تهدید ها می باشد.
این قسمت را می توان بخشی از تحلیل موقعیت دانست اما با توجه به اهمیت این موضوع در کمپین نویسی این بخش بصورت جداگانه بررسی می شود.اگر تحلیل موقعیت به درستی و کامل و با توجه به اصول و قواعد انجام شود تحلیل سوآت آسان تر و دقیق تر پیش خواهد رفت.در تحلیل سوآت نقاط قوت و ضعف مربوطه به عوامل درون سازمان یا شرکت و فرصت ها و تهدید ها  مربوط به عوامل خارجی و محیطی و جامعه خارج از شرکت  است .توجه به این نکته که اطلاعات کاملا کاربردی و عملیاتی باشند بسیار حائز اهمیت است.

3)استراتژی کمپین

یکی از مهم ترین مراحل در کمپین تبلیغاتی که با توجه به اهداف ، مخاطبان هدف و شناسایی جایگاه محصول نوشته می شود و تمامی استراتژی ها بر پایه ایجاد مزیت های رقابتی و جایگاه محصول نوشته می شود.این استراتژی بر روی طرح ها،استراتژی های رسانه ،ترویج فروش و روابط عمومی تاثیر مستقیم دارند.معمولا در این مرحله اهداف با جزئیات بیشتری بیان می شوند . بازار ها و مخاطبین هدف شناسایی می شوند . شناسایی جایگاه محصول و یا خدمت و یا همان برند و تحلیل آن بر اساس استراتژی در نظر گرفته شده . زمان بندی فعالیت هایی که قرار است در کمپین اجرا شود .

4) استراتژی ارتباطی

کمپین برنامه ای پیچیده با اهداف خاص است که از طریق راه هایی ارتباطی پیام به مخاطبان مورد نظر می رسد . در اینجا ایده ها و خلاقیت های زیادی برای برنامه ریزی استراتژی پیام مطرح می شود . در واقع در این مرحله راه ها و روش های ارتباط با مخاطبین هدف مورد بررسی قرار میگیرد و توسط فرآیند تحقیق توسعه پیام مورد بررسی قرار میگیرد و در نهایت محتوای پیام و نحوه ی اجرای آن نیز بررسی می گردد .

5)طرح ریزی رسانه

بعد از انتخاب محتوای پیام نوبت به انتخاب رسانه هایی برای پخش آن هاست . در تصمیمات اولیه معمولا برای انتخاب رسانه ، بودجه را در نظر می گیرند و بعد از با توجه به نتایجی از تحلیل های بدست آمده از وضعیت موجود تصمیم به انتخاب رسانه می گیرند . رسانه هایی مثل تلویزیون ، رادیو ، بیلبورد و یا فضای های آنلاین و …. بطور مثال اگر آگاهی نسبت به محصول و خدمات پایین باشد از رسانه های جمعی که تعداد مخاطبین بالایی دارد استفاده می شود . بطور کلی طرح ریزان رسانه بودجه رسانه ای را بمنظور تحقق بخشیدن به دسترسی و افزایش آگاهی در مخاطبین مصرف می کنند . بخش طرح ریزی رسانه هدف ها و استراتژی ها و گزینش های رسانه ای و سپس استراتژی های جغرافیایی ، جدول های زمانی و بودجه های اختصاص داده شده به آن را مورد بررسی قرار می دهد .

6) سایر فعالیت های ارتباطی بازاریابی

برای رساندن پیام های بازاریابی به مخاطبین هدف راه ها و روش های دیگر علاوه بر تبلیغات نیز وجود دارد بطور مثال روابط عمومی یا ترویج فروش . بعد از تحلیل و بررسی نقاط قوت و ضعف و شناسایی مسئله تصمیم گیری می شود که کدام یک از روش های ارتباطات بازاریابی مناسب است و می تواند به بهترین نحو به مخاطبین انبوه دسترسی پیدا کند

7) تخصیص منابع و بودجه بندی

مهمترین قسمتی که در برنامه ریزی ها استراتژیک کمپین اثر می گذارد بودجه اختصاص داده به آن می باشد که بر اساس آن طراح کمپین در نظر میگیرد از چه ابزارهی و روش هایی برای رسیدن به اهداف استفاده کند . بخش از بودجه در ابتدا کمپین برای بررسی چشم انداز و مشخص شدن دامنه فعالیت مرتبط با آن مصرف می شود و پس از گسترش طرح بودجه ای دیگر برآورد می شود که هزینه فعالیت های پیشنهادی در آن مشخص می گردد .

8) روش و معیار های ارزیابی کمپین

آخرین مرحله و شاید یکی از بخش های هر کمپین ارزیابی اثر بخش فعالیت های انجام شده است .با اندازه گیری اثربخشی یک برند یا یک شرکت در مقابل اهداف تعیین شده . که در این مرحله سوال هایی از این دسته مطرح می شود : آیا کمپین به درستی کار می کند ؟ چه نتایجی به دست آمده است ؟ آیا کمپین واقع بینانه و دقیق بوده است ؟ آیا کمپین برای برند یا شرکت خلق ارزشی ایجاد کرده است ؟

حرف آخر

در این مقاله فقط به بررسی مراحل یک کمپین تبلیغاتی جامع و اصولی پرداخته ایم و توضیحات مختصری در مورد هر کدام از مراحل داده شده است . به دلیل تخصصی بودن این موضوع توضیحات بیشتر در مورد هر کدام از آن ها از حوصله مخاطب خارج است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − ده =