تولید محتوا

9 روش موثر برای جذاب‌ نویسی

9 effective ways to write attractive

نوشتن یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین مهارت‌های ارتباطی است. گاهی پیش می‌آید که دوست داریم بعضی حرف‌ها را به صورت نوشته عنوان کنیم تا گفتاری. نوشتن می‌تواند در خیلی از مسائل به کمک ما بیاید. مثلا فرض کنید، یک شرکت تازه تاسیس‌ باید برای به فروش رساندن محصولات خود، کالاها و خدمات خود را تبلیغ کند. نوشتن متن‌های تبلیغاتی و جذب مشتری بیشتر برای به فروش رساندن محصولات، نیازمند مهارت نوشتاری است. یا مثلا در گذشته که تلفنی وجود نداشت، مردم با نوشتن و ارسال نامه، از حال همدیگر با خبر می‌شدند.

شاید نوشتن از دور، ساده بنظر بیاید، ولی همیشه راحت نیست و گاهی زمان‌بر هم می‌شود. فرض کنید برای یک کالا بخواهید یک متن تبلیغاتی بنویسید و از طریق آن متن تبلیغاتی، کالای خود را به فروش برسانید. برای اینکار باید طوری ساختار متن‌تان را انتخاب کنید که مشتریان را جذب کند و آنها را راغب به خرید کالای شما سازد. حالا سوال پیش می‌آید که چگونه می‌شود یک متن جذاب نوشت تا دیگران به سمت نوشته‌ی ما جذب شوند؟

ما برای اینکه متن جذابی را با دیگران به اشتراک بگذاریم، نیازمند به کارگیری یک سری اصول و راه هستیم. در این مقاله قصد داریم 7راه مهم و پرکاربرد جذاب‌نویسی را با شما عزیزان درمیان بگذاریم.

9 effective ways to write attractive

می‌خواهیم با همدیگر و به صورت گام‌به‌گام، مهارت‌های جذاب‌نویسی را بررسی و تحلیل کنیم:

روش اول – محتوای رسمی یا غیررسمی (دوستانه)؟

به طورکلی محتوا دونوع رسمی و غیررسمی (دوستانه) است. در ابتدا وقتی موضوعی را در ذهن خود پرورش دادید، مشخص کنید که محتوای شما، لحنی رسمی دارد یا دوستانه. تفاوت این دو ساختار بایکدیگر، در قالب ظاهری و به‌کارگیری کلمات مدنظر است. مثلا در محتوای غیررسمی (دوستانه)، شما می‌توانید شروع متن خود را خیلی دوستانه و به دور از قواعد خاصی، بنویسید. ولی در نوشته‌های رسمی شما نمی‌توانید از کلمات با لحن دوستانه استفاده کنید و باید با قواعد خاصی پیش بروید.

مشخص بودن نوع نوشته، در نوشتن متن‌تان به شما کمک خواهد کرد تا بدانید چه نوع کلماتی را استفاده کنید که وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند، قشنگی خودشان را حفظ کرده و سبب جذاب شدن متن شما می‌شوند. به یاد داشته باشید، اگر محتوایی که می‌نویسید، حالت رسمی دارد، سعی کنید تا انتها ساختار آن را حفظ کنید. هرگز در نوشته‌ی رسمی خود، از کلمات دوستانه و هر چیزی که نوشته‌ی رسمی شما را از حالت رسمی خارج می‌کند، استفاده نکنید. این کار را برای نوشته‌های دوستانه هم انجام ندهید. چرا که هر نوشته‌ای نیاز دارد تا قالب اصلی خودش را حفظ کند و شما با رعایت نکردن این موارد باعث می‌شوید محتوای شما چندان جذاب به‌نظر نیاید.

برای مثال جمله‌ای را در دوساختار برایتان قرار دادیم:

غیررسمی (دوستانه) :

خوشحال شدم از اینکه ماه گذشته تو را در شیراز دیدم.

رسمی :

باعث سعادت بنده بود، که شما را ماه گذشته در شیراز ملاقات کردم.

روش دوم – زیاد بخوانید!

کتاب‌ها، مجلات علمی، روزنامه و…، مراجع بزرگی از نوشته‌ها و ایده‌ها هستند.

شما با زیاد خواندن به مهارت‌های زیر دست پیدا می‌کنید:

  • دایره‌ی لغاتتان بالا می‌رود.
  • ایده‌پردازی بهتری از موضوعات و کلمات مختلف بدست می‌آورید.
  • سبک نوشتاری‌تان، بسته به نوع نوشته‌هایی که مطالعه می‌کنید، تغییر می‌کند.
  • اطلاعات و ایده‌های بسیار درباره‌ی دو یا چند موضوع، بدست می‌آورید.

اگر می‌خواهید محتوای‌تان جذاب شوند و مخاطبان بسیاری آن را بخوانند، پس تا می‌توانید زیاد بخوانید. حتی شده 10دقیقه در روز را به مطالعه اختصاص دهید. به عبارتی دیگر (“مطالعه، اندیشیدن با ذهن دیگری است”)

بهترین روش جذاب نویسی

روش سوم – از دیدهای مختلف به موضوع نگاه کنید.

وقتی می‌خواهید راجب موضوعی که مربوط به گروه‌سنی خاصی است، شروع به نوشتن کنید، سعی کنید با دید مربوط به آن گروه، دست به قلم شوید. مثلا برای نوشتن کتاب داستان برای کودکان، نباید از دید بزرگانه به موضوع پرداخت. حتی انتخاب کلمات هم در متن‌های کودکانه باید رعایت شود. شما نباید از جملات طولانی و سنگین برای محتواهای کودکانه استفاده کنید. یا برای نوشتن متن‌های علمی، باید از دید دانشمندان به موضوع نگاه کرد. اینکه آنها چرا و چگونه کره‌ی زمین و منظومه‌ی شمسی را بررسی و توصیف می‌کنند.

پس دقت داشته باشید برای نوشتن هر موضوعی باید از دیدهای مختلفی به آن نگاه کرد تا جذابیت محتوای شما بیشتر شود.

روش چهارم – از جملات کوتاه استفاده کنید.

استفاده از جملاتی طولانی گاهی خسته‌کننده و حوصله‌سربر است. سعی کنید حرف‌های خود را با جملات کوتاه و در عین‌حال ساده و زیبا، روی کاغذ بیاورید.

البته دقت کنید که استفاده‌ی پرتکرار و دائمی از جملات کوتاه، گاهی محتوای شما را از حالت جذاب بودن، خارج می‌کند. سعی کنید جاهایی که نیاز است از جملات کوتاه استفاده کنید.

روش پنجم – از کلمات قابل درک و پرکاربرد استفاده کنید.

تا می‌توانید کمتر از کلمات سنگین و غیرقابل فهم برای محتوای‌تان استفاده کنید. بعضی مواقع نوشتن متن‌های علمی نیازمند استفاده از کلمات سنگین است. برای اینکه خواننده موقع خواندن محتوای علمی شما خسته نشود و بخاطر ندانستن معنای کلمات با محتوای شما ارتباط برقرار نکند، در قسمت پاورقی حتما معنای یک سری کلمه را درج کنید. یا به زبان ساده‌تر موضوع را برای خواننده روشن کنید.

سعی کنید محتوایی که ارائه می‌دهید، از کلمات قابل فهم و پرکاربرد بیشتر استفاده کنید. به بیان دیگر، در رساندن پیام محتوای خود به خواننده، سخت نگیرید و به زبانی ساده آن را بازگو کنید.

روش ششم – از نوشتن پاراگراف‌های طولانی خودداری کنید.

زمان مهم‌ترین مسئله برای عده‌ای از کاربران شماست. خیلی از کسانی که از محتوای شما دیدن می‌کنند، ممکن است یا در عجله باشند یا حوصله‌ی خواندن بیش از اندازه را نداشته باشند. سعی کنید محتوایتان دارای پاراگراف‌های کوتاه باشد تا خوانندگان از دیدن پاراگراف‌های طولانی، از خواندن منصرف نشوند.

روش هفتم – از نقل قول‌ها استفاده کنید.

بعضی وقت‌ها پیش می‌آید که نویسنده نمی‌تواند مفهوم محتوای خود را به خواننده انتقال دهد. برای اینکار پیشنهاد می‌شود از سخنان افراد مشهور یا ضرب‌المثل‌های پرکاربرد استفاده شود.

مثلا به جمله‌ی زیر دقت کنید:

سعی کن تلاش خود را به کار بگیری تا در کارت موفقیت شوی و به چیزی که آرزویش را داری، برسی. هر چیزی یکدفعه بدست نمی‌آید. حتی آب هم باید قطره قطره جمع شود تا تبدیل به دریا بشود.

در مثال بالا نویسنده برای اینکه مفهوم محتوای خود را واضح‌تر بیان کند، از ضرب‌المثل “قطره قطره جمع گردد، وانگهی دریا شود” به صورت عامیانه استفاده کرده است.

روش هشتم – از افعال و فاعل‌های مناسب استفاده کنید.

سعی کنید قواعد زبان فارسی را در محتوایتان رعایت کنید. بهتر است، جمله‌تان را با فاعل شروع و با فعلی مناسب آن را به پایان برسانید.

مثلا جمله‌ی “گل چیده شد.” بهتر است به صورت “لیلا گل رز را چید.” یا “گل رز توسط لیلا چیده شد.” نوشته شود.

روش نهم – از علائم نگارشی استفاده کنید.

علائم نگارشی مثل “،” “.” “؟” “!” به درک محتوای شما کمک می‌کنند. برای مثال اگر در پایان جمله هایتان علائم نگارشی نگذارید، خواننده متوجه‌ی اینکه چه زمانی جمله تمام می‌شود یا آیا جمله جنبه‌ی خبری دارد یا پرسشی، نمی‌شود. یا اگر در وسط جمله‌ی خود “،” نگذارید، خواننده نمی‌داند کجا باید مکث کند و برخی از بخش‌های محتوای‌تان را به اشتباه متوجه می‌شود.

به دو جمله‌ی زیر دقت کنید:

  • پس، فردا می‌بینمت.
  • پس‌فردا‌، می‌بینمت.

باتوجه به مکان‌های مختلف ویرگول، معنای جمله‌ها هم تغییر کرد. پس دقت کنید از علائم نگارشی کجاها باید استفاده کرد تا محتوای‌تان جذابیت خودش را از دست ندهد.

حرف آخر

نوشتن محتوا اگرچه از دور آسان به‌نظر برسد ولی از نزدیک، کار دشواری است. ما سعی کردیم روش‌هایی را برای شما عزیزان ارائه دهیم تا با کمک آنها بتوانید محتوای جذاب‌تری خلق کنید. امیدوارم این مطالب برای شما، دوستان عزیز مفید بوده باشد.

شاد و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =