حتماً همه شما محتوای شاخص یا محتوای همیشه سبز در متا باکس افزونه Yoast Seo وردپرس را مشاهده کردید، اما شاید کمتر مقالهای به این موضوع پرداخته که محتوای شاخص در این افزونه سئو وردپرس چیست ؟ ما قصد داریم امروز به همین موضوع بپردازیم و اینکه چطور میتوانید محتوای شاخص یا محتوای همیشه سبز ایجاد کنید. با ما همراه شوید.
محتوای شاخص یا محتوای همیشه سبز چیست ؟
محتوای شاخص هسته اصلی محتوای سایت شما را تشکیل میدهد، این محتوای همیشه سبز شامل مهمترین مقالات سایت شما است. صفحات یا پستهایی که میخواهید در موتورهای جستجو بالاترین رتبه را کسب کنند. محتوای شاخص مقالات کامل و نسبتاً طولانی هستند، گردآوری از مطالب مختلف سایت شما است و همه چیز مهم درباره یک موضوع خاص را شامل میشوند.
چرا محتوای شاخص برای سئو سایت مهم است ؟
محتوای همیشه سبز نقش مهمی در هر استراتژی سئو بازی میکند.کسب رتبه مناسب در نتایج کلمات کلیدی دشوار و مهم بسیار سخت است، اما یک مقاله همیشه سبز به شما کمک میکند تا در این رقابت پیروز باشید. اگر مقالات زیادی در موضوعات مشابه در سایت خود دارید، باید به گوگل بفهمانید که کدام صفحه شما مهمترین صفحه برای این موضوع است. اگر اینکار را نکنید احتمالاً شانس زیادی برای کسب رتبه اول گوگل برای کلمات کلیدی سخت نخواهید داشت. ارائه ساختار صحیح لینکهای داخلی بین پستهای شما به گوگل میفهماند که کدام مقاله شما مهمترین صفحه در آن موضوع است.
ساختار لینک دهی به محتوای شاخص
محتوای شاخص باید جایگاه ویژهای در سایت شما داشته باشند. در حالت ایدهآل، شخصی که وارد صفحهاصلی شما میشود باید با یک کلیک وارد یکی از محتوای شاخص شود. همچنین در تمام پستهای مرتبط در بخش پستهای مرتب باید به این مقالات لینک دهید. به این صورت ساختار لینکدهی داخلی شما به محتوای همیشه سبز به این شکل کمک میکند تا شانس بیشتری برای افزایش رتبه در موتورهای جستجو داشته باشد.
شاید این مثال به شما کمک کند تا درک بهتری برای محتوای شاخص داشته باشید: فرض کنید سایت شما در حال معرفی یک کشور است، یک کشور از استانها و شهرهای بزرگ و کوچک تشکیل شده است که همه به هم پیوستهاند. محتوای شاخص شما استانها و شهرهای بزرگ هستند و شهرهای کوچک محتواهای معمولی شما را تشکیل میدهند که هرکدام به استان خود لینک میدهند و این استانها بیشترین لینک را دریافت میکنند.
مثال سادهتر همین مقاله که ما در حال آموزش بخشی از افزونه یواست سئو است را برای شما آماده کردهایم، اما به محتوای شاخص خود که آموزش Yoast Seo است لینک دادهایم. و ما هروقت آموزشی در این رابطه بنویسیم یک لینک به این صفحه خواهیم داد، به این صورت به Google خواهیم گفت که محتوای همیشه سبز ما دقیقاً کدام صفحه است تا به آن شانس بیشتری برای رتبه گرفتن در کلمه کلیدی مورد نظر ما را بدهد.
محتوای شاخص من کدام مقاله است ؟
محتوای شاخص سایت خود را باید با دقت انتخاب کنید، چرا که همه مقالات شما امکان شاخص شدن را ندارند. شما باید به چهار یا پنج صفحهای که دست دارید کاربران در هنگام بازدید از سایت شما مطالعه کنند فکر کنید. این مقالات باید سنگ بنای سایت شما باشند. قبل از انتخاب بهتر است این سوالات را از خود بپرسید : کدام مقاله برای شما مهمتر است ؟ کاملترین و معتبرترین مقاله شما کدام است ؟ آیا این مقاله کلمات کلیدی مورد نظر شما را پوشش میدهد ؟
شما برای انتخاب محتوای به عنوان محتوای همیشه سبز کافیست به متا باکس قرار گرفته در هر پست/صفحه مراجعه کنید و گزینه محتوای شاخص را فعال کنید.
وقتی شما پستی را به عنوان محتوای شاخص انتخاب میکنید بعد از آن لیستی از این محتواها در بخش همهنوشتههای شما با عنوان محتوای شاخص اضافه خواهد شد.
افزونه وردپرس Yoast Seo به این مقاله توجه بیشتری خواهد کرد و پیشنهادهای بیشتری برای بهبود محتوای شاخص شما ارائه میکند و همچنین اگر از نسخه پرمیوم این افزونه استفاده کنید در بخش پیشنهاد لینکهای داخلی این مقالات در اولویت قرار میدهد.
انتخاب و ساخت محتوای شاخص
معمولاً برای انتخاب محتوای شاخص کاربران به مشکل برمیخورند، اما ما سعی کردیم در 5 مرحله به شما آموزش دهیم که چطور محتوای شاخص خود را انتخاب و آماده کنید.
قدم اول : درباره کلمات کلیدی خود فکر کنید
شما باید در مورد کلمات کلیدی که میخواهید رتبه خوبی داشته باشید تصمیم بگیرید. محتوای همیشه سبز شما باید آماده برای سختترین کلمات شوند و برای کلمات کلیدی مهم شما انتخاب شوند. پس حتماً کلمه کلیدی خود را به درستی انتخاب کنید.
قدم دوم : بهترین پست را انتخاب کنید
اگر سایت خود را خیلی وقت است راهاندازی کردهاید، مقالات با موضوع مشابه را مطالعه کنید و ببینید کدام از لحاظ محتوایی قدرت بیشتری برای اینکه محتوای شاخص باشد را دارد و کاملتر است، آنرا انتخاب کنید.
قدم سوم : آنرا بازنویسی کنید
محتوای شاخص خود را بازنویسی کنید. این مقاله باید از لحاظ سئو ، محتوا، جذابیت بهترین باشد و از آنجایی که معمولاً این صفحات محتوای طولانیتری دارند بهتر است از عناوین زیادی استفاده کنید. ما به شما پیشنهاد میدهیم در ابتدا نوشته خود از لیست محتوایی که آموزش آنرا در مقاله انکر لینک ( Anchor Link ) چیست ؟ نحوه قرار دادن آن در وردپرس قرار دادیم استفاده کنید. مطمئن شوید که این محتوا بروز بوده و تمام ابعاد موضوع شما را پوشش میدهد. فراموش نکنید که این محتوا باید به طور مرتب بازنویسی و بروزرسانی شود.
قدم چهارم : سایر پستها را برای کلمات کلیدی بلندتر آماده کنید
باقی پستهایی که در رابطه با این موضوع صحبت میکنند یا ابعاد دیگری از این موضوع را مورد بررسی قرار میدهند باید برای کلمات کلیدی بلندتر یا long tail ها بهینه شوند.
قدم پنجم : لینک دادن از سایر پستها به محتوای شاخص
از آنجایی که قرار است ما این صفحه را گوگل به عنوان محتوای همیشه سبز معرفی کنیم به همین خاطر باید از تمام صفحات هم موضوع این مطلب لینک داخلی بدهیم تا ارزش این صفحه افزایش پیدا کند.
سوالات متداول
قطعاً بعد از این هم صحبت درباره موضوع محتوای شاخص سوالاتی در ذهن شما بوجود خواهد آمد که سعی داریم به برخی از آنها بپردازیم :
قطعاً ایجاد این ساختار منسجم دشوار است، اما برای خود ساختار درختی ایجاد کنید، سعی کنید کلمات کلیدی دشوار و کوتاه را به محتوای شاخص خود بسپارید، چرا که بیشترین لینک و محتوا را دریافت میکنند. کلمات کلیدی طولانیتر را سعی کنید با پستهای معمولی رتبه کسب کنید و از آنها به محتوای شاخص خود لینک بدهید. به این شکل ساختار محتوایی سایت خود را ایجاد میکنید.
اینکه شما کل محتوای پستهای معمولی خود را در پست شاخص جمعآوری کنید اصلا منطقی نیست و باعث آسیب رساندن به سئو سایت شما میشود. بهتر است برای این صفحات محتوای خاصی تولید کنید و اگر نیاز بود به محتوای دیگر لینک دهید. سعی کنید محتوای یونیک این صفحات را ایجاد کنید و همیشه محتوای همیشه سبز خود را بروزرسانی کنید.
خیر، این ویژگی فقط به شما کمک میکند تا توجه بیشتری به این صفحه داشته باشید و بتوانید لیست این صفحات را به صورت مجزا در نوشتههای خود داشته باشید و همچنین پیشنهادهای محتوایی بیشتری داشته باشید و انتخاب یک صفحه به عنوان محتوای شاخص به خودی خود تاثیری برای جایگاه شما ندارد و پالسی به سمت گوگل ارسال نمیکند.
دستهبندی بیشتر برای ایجاد ارتباط معنایی بین پستها است، اما محتوای شاخص به طور عمیقی در موضوع مشخص توضیحاتی ارائه میدهد و یک مقاله جامع و کامل است، اما دستهبندیها بیشتر وظیفه انتقال کاربر به پستها با موضوعات مختلف را دارند.
معمولاً پستهای معمولی برای کلمات کلیدی طولانیتر یا long tail ها استفاده میشود، چرا که از لحاظ محتوایی ساختار قوی شاید نداشته باشند، اما محتوای شاخص ساختار مستحکمتری دارند و موضوعات را دقیقتر و بیشتر مورد بررسی قرار میدهند، اما پستهای معمولی روی یک جزء از کل کار میکنند.
حرف آخر
شاید مهمترین مسئله سایتهای محتوا محور نداشتن ساختار لینکدهی منظم است، بهتر است کمی به کلمات کلیدی خود فکر کنید، بعد به این موضوع که قرار است این کلمات به کدام صفحات شما منتقل شود فکر کنید و نتیجه کار خود را روی سایت اعمال کنید تا به مرور زمان نتیجه مناسب را بدست آورید.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد، ما سعی کردیم تجربه خود را در این آموزش ادغام کنیم تا بهترین آموزش وردپرس را داشته باشید. اگر سوال یا نظری در این رابطه داشتید حتماً برای ما در بخش نظرات ارسال کنید.
آیا انتخاب صفحه محصولات به عنوان محتوای شاخص کار درستی است؟
دروود
فکر نکنم، چون کمکی نمی کنه و صفحه محصولات خودشون به تنهایی ارزش کافی رو ایجاد میکنه
سلام وقت بخیر
سایتی مثل موزیک که محتوای شاخص خاصی نداره، میتونه واسه دسته بندی ها توضیحات بنویسه و اونا رو محتوای شاخص کنه؟
دروود
وقتی نیاز ندارید، کلاً استفاده هم نکنید. نیاز نیست 100درصد از محتوای شاخص استفاده کنید.
سلام وقتتون بخیر
ببخشید بهتره چند بار داخل سایت از محتوا شاخص استفاده کنید
سایتی که من روش کار میکنم یه صنعت خیلی بزرگه و کلمات کلیدی زیادی داره
میتونم فقط چهار پنج بار از این قابلیت توی صفحات مهمم استفاده کنم یا اگر بیشتر بشه مشکل داره؟
دروود
هرجند بار که لازمه تعداد خاصی نداره