اسکیما یا همان schema کمک میکند تا سئو سایت شما بهبود پیدا کند، اسکیما schema به موتورهای جستجو و حتی شبکههای اجتماعی کمک میکند تا موضوع و اطلاعات سایت شما را بهتر درک کنند و در طبقهبندی مناسب قرار دهند.
روشهای زیادی برای اضافه کردن اسکیما مختلف به وردپرس وجود دارد که ما قصد داریم امروز در این مقاله از سری مقالات سئو وردپرس به شما آموزش دهیم که چطوراین schema markup به سایت وردپرسی خود اضافه کنید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
- اسکیما ( Schema ) چیست ؟
- مزایای استفاده کردن از اسکیما در وردپرس چیست ؟
- مهمترین اسکیماها
- نحوه اضافه کردن اسکیما schema مختلف به وردپرس
- نحوه تست Schema موجود در برگه
- سوالات متداول
- حرف آخر
اسکیما ( schema ) چیست ؟
اسکیما یا schema markup یک متا دیتا است ( میکرو دیتا هم به آن گفته میشود ) که به سایت شما اضافه میشود تا اطلاعات دقیقتری درباره موضوع و نوشته شما به موتورهای جستجوگر بدهد. ما همیشه از توضیحات متا ، عنوان متا و از این موارد برای ارسال اطلاعات بهتر به گوگل استفاده میکنیم.
اما عنوان و توضیحات متا به موتورهای جستجو کمک نمیکند تا متوجه شود که شما در رابطه با چه موضوعی صحبت میکنید و محتوا شما دقیقاً چیست اما اسکیما کمک میکند تا خزندگان موتورهای جستجو متوجه دستهبندی محتوای شما بشوند و آنرا با ساختار بهتر و مناسبتری نمایش دهند.
schema markup ها به تگهای HTML شما اضافه میشوند تا نوع اطلاعات را برای ارسال به موتورهای جستجو دستهبندی کنند. به عنوان مثال یک کد اسکیما به این صورت به کدهای صفحه شما اضافه شده است :
<div itemscope itemtype ="http://schema.org/Movie">
<h1 itemprop="name">Avatar</h1>
<span>Director: <span itemprop="director">James Cameron</span> (born August 16, 1954)</span>
<span itemprop="genre">Science fiction</span>
<a href="../movies/avatar-theatrical-trailer.html" itemprop="trailer">Trailer</a>
</div>
همانطور که میبینید اسکیماها یک کد به تگهای HTML شما اضافه میکنند و به گوگل و سایر موتورهای جستجو میگویند که این صفحه مربوط به سازمان، شخص، فیلم، مکان یا هرموضوع دیگری است. این موضوع همچنین به شما کمک میکند که در قسمت knowledge panels احتمالاً قرار بگیرید و رتبه بهتری نسبت به سایر رقبا خود پیدا کنید.
اگر بخشی از توضیحات ما برای شما نامفهوم بود، نگران نباشید در ادامه به تمام ابعاد این موضوع خواهیم پرداخت و تمام سوالا شما را پاسخ خواهیم داد.
مزایای استفاده کردن از اسکیما در وردپرس چیست ؟
قبل از اینکه به بحث نحوه اضافه کردن schema به وردپرس آشنا شویم بهتر است درباره مزایای استفاده از این نشانهگذاریها بیشتر صحبت کنیم. بزرگترین سودی که شما بابت استفاده از اسکیما میبرید، بهبود سئو سایت شما است.
شما با ارائه دادههای درست به موتورهای جستجو مثل گوگل این امکان را به سایت خود میدهید که در SERP بالاتر باشد. این به این معنا است که موتور جستجو دقیقاً میدادند سایت شما چه اطلاعاتی را به کاربران ارائه میدهد و سعی میکند آنرا بهتر ارائه کند.
به طور مثال اگر سایت شما یک وبلاگ شخصی است یا معرف یک سازمان است میتوانید به تفکیک به گوگل این مورد را متوجه کنید. همچنین اگر کسب و کار شما در موقعیت خاص جغرافیای فعالیت میکند حتی این مکان را از طریق schema میتوانید به گوگل اعلام کنید تا در جستجو محلی رتبه بهتری کسب کنید.
همچنین استفاده از اسکیما کمک میکند تا بخش knowledge panels گوگل اطلاعات بهتری به کاربر ارائه کند. این بخش در قسمت کناری نتایج قرار دارد و سعی دارد بهترین اطلاعات درباره موضوع جستجو شده ارائه کند. به طور مثال اگر شما در گوگل جستجو کنید مهران مدیری تمامی مشخصات، فیلمها، سال تولید، زندگینامه و تمام اطلاعات مهم این بازیگر برای شما به نمایش در خواهد آمد.
همچنین اسکیما کمک میکند تا سایت خود را با شبکههای اجتماعی مرتبط کنید و از میکرودیتا برای اشتراک گذاری بهتر در فیسبوک و توئیتر استفاده کنید.
مهمترین اسکیماها
همانطور که متوجه شدید اسکیما بخش جدایی ناپذیر از سایت شما در سالهای آینده است، اما باتوجه داشته باشید که هر اسکیما اطلاعات منحصر به فرد خود را میخواهد و نحوه جایگزاری هرکدام فرق دارد، ما در اینجا لیستی از محبوبترین schema را برای شما آماده کردهایم :
- Book ( معرفی کتاب )
- Movie ( معرفی فیلم )
- Recipe ( دستور پخت )
- Event ( رویدادها )
- Place, LocalBusiness ( مکان – کسب و کار محلی )
- JobPosting ( شغل )
- Restaurant ( رستوران )
- Product, offer ( محصول – پیشنهاد )
- Review, AggregateRating ( جمع بندی و امتیازدهی )
- Podcast ( پادکست )
- Organization ( سازمان )
- Person ( شخص )
- اسکیما غیرمتنی : AudioObject, ImageObject, VideoObject
- FAQ Schema ( سوالات متداول )
این تنها بخشی از لیست بلند اسکیما مختلف بود و ما سعی کردیم پرطرفدارترین این موارد را برای شما آماده کنیم که به مرور زمان هرکدام را به طور مجزا برای اضافه کردن این اسکیما به وردپرس آموزش خواهیم داد.
جالب است که به مرور زمان این موارد در حال توسعه و بیشتر شدن هستند و تعداد آنها افزایش پیدا میکند، به طور مثال اخیراً در اسکیما ورژن 6.0 MediaGallery, SportsEvent, FloorPlan اضافه شده و ویژگیهای جدیدی برای JobPosting اضافه شده است.
نحوه اضافه کردن اسکیما schema مختلف به وردپرس
روشهای زیادی برای اضافه کردن schema دلخواه به وردپرس وجود دارد که شما میتوانید از طریق آنها اسکیما مورد نظر خود را به وردپرس اضافه کنید.
- اضافه کردن اسکیما وردپرس توسط افزونه
- افزودن اسکیما با افزونه Yoast Seo
- نحوه اضافه کردن اسکیما به ووکامرس
- اضافه کردن اسکیما به صورت دستی به وردپرس
اضافه کردن اسکیما به وردپرس توسط افزونه
معمولاً قالب وردپرس دارای اسکیما پیشفرض هستند، اما شما قصد دارید اسکیما استفاده کنید که به طور دلخواه از آنها استفاده کنید. نگران نباشید، خوشبختانه برای اینکار افزونه وردپرس زیادی وجود دارد که به شما کمک میکند تا به راحتی schema دلخواه خود را اضافه کنید.
افزونه Schema – All In One Schema Rich Snippets
یکی از بهترین افزونه وردپرس که میتوانید برای اضافه کردن انواع اسکیما از آن استفاده کنید، افزونه Schema – All In One Schema Rich Snippets است. این افزونه باتوجه به رایگان بودن خود امکانات بسیار زیادی در اختیار شما میگذارد که شما میتوانید به راحتی اسکیماهای زیر را به صفحات و پستهای خود اضافه کنید :
- Review
- Event
- People
- Product
- Recipe
- Software Application
- Video
- Articles
برای نصب و راهاندازی این افزونه باید ابتدا آنرا از مخزن وردپرس دریافت کنید، اگر با نحوه نصب افزونه وردپرس آشنا نیستید مقاله آموزش نحوه نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید. بعد از نصب در پنل مدیریت وردپرس شما بخشی با عنوان Rich Snippets اضافه میشود که با ورود به آن میتوانید روی بخشهای مختلف اسکیما خود ترجمه مورد نظر را قرار دهید تا با مشکل روبرو نشوید.
بعد از انجام تنظیمات این افزونه بخشی در پایین پستهای شما برای ایجاد تنظیمات مربوط به اسکیما مورد نظر اضافه شده است که میتوانید از آنها استفاده کنید و اطلاعات مربوط به اسکیما مورد نظر خود را وارد کنید.
البته شما در وردپرس محدود به این افزونه نیستید و ما لیستی از افزونه های سئو وردپرس که کمک میکنند تا اسکیما مورد نظر خود را به وردپرس اضافه کنید.
- WP SEO Structured Data Schema
- Schema
- All In One Schema Rich Snippets
- Schema and Structured Data for WP & AMP
- WPSSO Schema JSON-LD Markup
- WP SEO Structured Data Schema
- Markup (JSON-LD) structured in schema.org
- Schema App Structured Data
- SEOPress
- WP Review ( مخصوص ستاره دار کردن وردپرس )
افزودن اسکیما با افزونه Yoast Seo
اگر از افزونه Yoast Seo استفاده میکنید، خبر خوب این است که این افزونه برخی از اسکیما مورد نیاز شما را اضافه میکند، که به این مورد در آموزش افزونه Yoast Seo پرداختیم، اما در اینجا نیز نگاهی به این موضوع خواهیم داشت.
بعد از نصب این افزونه از شما خواسته میشود تا از پیکربندی اتوماتیک این افزونه استفاده کنید و اگر از قبل نصب کردهاید این افزونه را میتوانید از بخش سئو » عمومی به این بخش دسترسی داشته باشید.
در گام نوع نوشته این بخش شما میتوانید نوع سایت خود را مشخص کنید تا Schema آن به سایت شما اضافه شود و در بخش بعدی باید مشخصات شرکت یا وبلاگ خود را وارد کنید.
همچنین اگر از ویرایشگر گوتنبرگ استفاده میکنید، این افزونه ابزاری در اختیار شما میگذارد تا بتوانید به راحتی اسکیما مربوط به سوالات متداول یا FAQ و How-to را به سایت خود اضافه کنید که میتوانید از اضافه کردن FAQ Schema با افزونه Yoast Seo آنرا مطالعه کنید.
اسکیما که افزونه Yoast Seo به سایت شما اضافه میکند :
- اسکیما مربوط به وبلاگ یا شرکت
- اسکیما مقالات و پستهای وبلاگ
- اسکیما مربوط به صفحات بایگانی و آرشیو شما
- اسکیما SearchResultsPage برای صفحات جستجو سایت شما
- اسکیما FAQ و How-to توسط ویرایشگر جدید وردپرس به نام گوتنبرگ
نحوه اضافه کردن اسکیما به ووکامرس
یکی از مهمترین مسائل برای فروشگاههای اینترنتی، اسکیما محصولات یا Product Schema است، خوشبختانه ووکامرس به طور اتوماتیک این Schema را به محصولات شما اضافه میکند، اما این اسکیما ایراداتی دارد که بعد از ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول مشخص خواهد شد. برای رفع این ایرادات کافیست آموزش حل خطا اسکیما محصولات ( Product Schema ) ووکامرس را مطالعه کنید.
چرا استفاده از اسکیما محصولات برای ووکامرس مهم است ؟
فراموش نکنید که گوگل موتور جستجوگر هوشمندی است و در صورتی اینکه شما اطلاعات دقیقی در اختیار آن بگذارید سایت شما را به بهترین شکل ممکن نمایش میدهد، استفاده از اسکیما محصولات به گوگل این امکان را میدهد تا متوجه شود شما چه محصولاتی را به کاربر ارائه میدهید و از طرفی اگر کاربری به دنبال محصول خاص از برند خاص باشد از طریق این اسکیما کمک میکند تا نتیجه بهترین در جستجوهای آن برند پیدا کنید.
اضافه کردن اسکیما به صورت دستی به وردپرس
اگر شما نمیخواهید از هیچ کدام از روشهای بالا برای اضافه کردن اسکیما به سایت خود استفاده کنید ما به شما روش اضافه کردن اسکیما به صورت دستی را آموزش میدهیم، اما به هیچ عنوان این روش پیشنهاد نمیشود.
اگر فایل single.php
قالب خود را ویرایش کنید، کدهایی به شکل زیر خواهید دید، این فایل مربوط به پستهای تکی شما است.
<article id="post-<?php the_ID(); ?>" <?php post_class(); ?>>
<h2 class="entry-title"><?php the_title(); ?></h2>
<?php if ( has_post_thumbnail() ) { ?>
<?php the_post_thumbnail( medium, array(
'class' => 'left',
'alt' => get_the_title()
) );
?>
<?php } ?>
<section class="entry-content">
<?php the_content(); ?>
</section><!-- .entry-content -->
</article>
شما باید کدهای قالب را به شکل زیر قرار دهید :
<article itemscope itemtype ="http://schema.org/Article" id="post-<?php the_ID(); ?>" <?php post_class(); ?>>
<h2 itemprop="name" class="entry-title"><?php the_title(); ?></h2>
<?php if ( has_post_thumbnail() ) { ?>
<?php the_post_thumbnail( medium, array(
'class' => 'left',
'alt' => get_the_title()
) );
?>
<?php } ?>
<section itemprop=”articleBody”>class="entry-content">
<?php the_content(); ?>
</section><!-- .entry-content -->
</article>
این کار به طور پیشفرض مطالب سایت شما را با اسکیما Article بارگذاری میکند. اگر قصد دارید کدهای مربوط به سایر اسکیماها را ببینید بهتر است به سایت آن به آدرس Schema.org مراجعه کنید.
نحوه تست Schema موجود در برگه
شما برای اینکار کافیست به ابزار گوگل با نام Google Structured Data Testing Tool مراجعه کنید و در آنجا آدرس یا کد خود را وارد کنید تا این ابزار به طور دقیق تمام اسکیماهای آن صفحه را بررسی کند. بعد از آن اگر مشکلی در اجرای اسکیما خود داشته باشید به شما کمک خواهد شد تا بتوانید به راحتی آنرا بررسی کنید.
برای شما ما تست اسکیما سایت Webjame.Com را آماده کردهایم تا نمونهای از نتایج تست ببینید :
سوالات متداول
قطعاً بعد از مطالعه این مقاله سوالات زیادی در ذهن شما شکل خواهد گرفت که ما به برخی از آنها میپردازیم :
بله، اگر شما قصد دارید بهترین سئو on-page را داشته باشید و موتورهای جستجو به راحتی محتوای شما را خزش کنند و دستهبندی کنند، این مورد برای سئو وردپرس حیاتی است و حتماً باید از اسکیما متناسب با سایت خود استفاده کنید.
بله، البته باید توجه داشته باشید که شما باید مدیریت کامل روی اسکیما خود داشته باشید، به طور مثال همزمان نمیتوانید از اسکیما Recipe و Book استفاده کنید. شاید دچار خطا نشود، اما تاثیری هم روی سایت شما نخواهد داشت.
به طور مستقیم خیر، اما بدون شکل در سال 2020 این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار میشود و گوگل از طریق این میکرودیتاها میتواند درست محتوای شما را شناسایی کند. همچنین گوگل برای نمایش هرکدام از اسکیما روش خاصی دارد که میتواند به افزایش CTR سایت شما کمک کند.
گوگل اجباری برای تغییر در نحوه نمایش شما ندارد و فقط در صورتی که سایت شما را شایسته نحوه نمایش متفاوت ببینید اینکار را انجام میدهد.
به طور کلی گوگل اسکیماهای سایتهایی که دارای محتوایی غنی هستند را نمایش میدهد، اما اگر نمایش نداد نگران نباشید، شما باید روی محتوای برگه خود بیشتر تمرکز کنید. سعی کنید صفحه خود را بروزرسانی کنید و از انواع محتوای تصویری، صوتی و نوشتاری استفاده کنید تا به مرور زمان این اتفاق برای شما بیافتد و گوگل صفحه شما را شایسته استفاده از اسکیما مورد نظراتان کند.
شما قصد دارید سئو وردپرس خود را به حداکثر ممکن برسانید، در کمترین حالت شما به گوگل موضوع سایت خود را فهماندید و اجازه میدهید گوگل از محتوای سایت شما باخبر شود. این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. فرض کنید شما دستور پخت غذای رژیمی در سایت خود قرار دادهاید. اگر از اسکیما دستور پخت استفاده کرده باشید گوگل از میزان کالری Recipe شما باخبر است و آنرا به کاربر نمایش میدهد اما اگر اینکار را نکنید، خود رباتهای گوگل از میزان کالری دستور پخت شما باخبر نیستند.
حرف آخر
همیشه استفاده از Schema در صفحات سایت پیشنهاد میشود چرا که روی SEO سایت شما تاثیر زیادی دارد، این کدها نگاه جدید به موتورهای جستجو در رابطه با سایت شما میدهد و به آنها کمک میکند تا درک بهتری از محتوای سایت شما داشته باشند، اما فریب دادن گوگل را باید فراموش کنید. شما باید اسکیما درست در جای درست استفاده کنید و اگر از آنها به درستی استفاده نکنید امکان دارد در بلند مدت برای شما نتایج خوبی نداشته باشد و از آنجایی که بیشتر سایتها اطلاعات زیادی درباره اسکیماها ندارند، اگر شما به درستی از آنها استفاده کنید در مدت زمان کوتاهی نتایج خوبی در سئو سایت خود مشاهده خواهید کرد.
اگر این محتوا برای شما آموزنده بود حتماً آنرا با دوستان خود به اشتراک بگذارید و اگر نیاز داشتید تا با متخصص وردپرس برای مشاوره انواع اسکیما صحبت کنید حتماً با تیم پشتیبانی وردپرس وبجامه در ارتباط باشید. سوالات خود را در بخش نظرات برای ما بنویسید و اگر فکر میکنید جای خالی مطلبی در رابطه با این موضوع در اینجا خالیست به ما اطلاع دهید.