کاربران با چه کلمات در گوگل وارد سایت شما شدهاند؟
آیا میدانید کاربران از طریق چه کلمات کلیدی در گوگل سایت شما را پیدا کردهاند و وارد سایت شما شدهاند؟ کلمات کلیدی ، کلماتی هستند که کاربران در گوگل برای پیدا کردن جواب خود جستجو کردهاند.
اطلاعات اینکه کاربران از طریق چه کلمات کلیدی وارد سایت شما شدهاند بسیار حیاتی است، چرا که به شما کمک میکند تا استراتژی تولید محتوا خود را از طریق این نتایج انتخاب کنید. ما قصد داریم در این مقاله به شما آموزش دهیم که چطور کلمات کلیدی که کاربران در گوگل جستجو کردهاند تا به سایت شما را مشاهده کنید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند :
- ردیابی کلمات کلیدی چیست و چرا اهمیت دارد ؟
- بهترین ابزار برای ردیابی کلمات کلیدی سایت
- Tracking کلمات کلیدی توسط گوگل سرچ کنسول
- Tracking کلمات کلیدی توسط گوگل آنالیتیکس
- نکاتی درباره بهبود جایگاه کلمات کلیدی
- سوالات متداول
ردیابی کلمات کلیدی چیست و چرا اهمیت دارد ؟
What is Keyword Tracking and Why is it Important
ردیابی کلمات کلیدی در اصل به معنی نظارت بر موقعیت سایت شما بر کلمات کلیدی مورد نظر خود در موتورهای جستجوگر مثل گوگل ، بینگ و… است.
ردیابی کلمات کلیدی به شما کمک میکند تا معیارهای درستی برای سئو سایت خود داشته باشید و متوجه شوید کابران از طریق چه کلماتی بیشتر سایت شما را پیدا میکند تا استراتژی خود برای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو را انجام دهید.
وقتی کاربران در بخش پشتیبانی وردپرس از ما درباره سئو وردپرس سوال میکنند ما به آنها پیشنهاد میدهیم تا درباره کلمات کلیدی موضوع کسب و کار خود تحقیق کنند و از این کلمات در عنوان و توضیحات متا سایت خود استفاده کنند، چرا که اینکار تاثیر زیادی روی سئو سایت آنها میگذارد.
اما بسیاری از کاربران مبتدی نمیدانند که همیشه نمیتوانند روی کلمه خاصی رتبه 1 باشند و امکان دارد سایتی با سئو قویتر بیاید و این رتبه را از آن خود کند. اما اگر شما بدانید دقیقاً کاربران به دنبال چه کلماتی هستند میتوانید تمرکز استراتژی سئو خود را دقیقتر کنید و رتبههای سایت خود را حفظ کنید.
با توضیحات داده شده شما از اهمیت ردیابی کلمات کلیدی آگاه شدید حالا بیاید یادبگیریم که چطور کلمات کلیدی که برای ما ترافیک ایجاد کردهاند را پیدا کنیم.
بهترین ابزار برای ردیابی کلمات کلیدی سایت
بهترین ابزار برای ردیابی کلمات کلیدی که کاربران جستجو کردن تا به سایت شما رسیدن گوگل سرچ کنسول ( گوگل وبمستر ) است که میتوانید از طریق آموزش نحوه ثبت سایت وردپرس در گوگل سرچ کنسول آنرا به سایت خود اضافه کنید.
همچنین میتوانید از گوگل آنالیتیکس برای اینکار استفاده کنید که باتوجه به اینکه جستجو بیشتر کلمات ایرانی به زبان فارسی است باید گوگل کنسول خود را به گوگل آنالیز متصل کنید تا نتایج را ببینید. که برای اینکار آموزش نحوه اتصال سرچ کنسول ( گوگل وبمستر ) به گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.
توجه داشته باشید که ابزار آنلاین زیادی برای اینکار وجود دارد اما به دلیل مسئله تحریم بسیاری از این سایتها ارائه خدمات به ایرانیها را متوقف کردهاند یا اینکه باتوجه به سخت بودن روش پرداختی آنها از آموزش آنها خودداری میکنیم. اما مطمئن باشید که بهترین ابزار برای سایت شما Google Search Console و گوگل آنالیتیکس است.
Tracking کلمات کلیدی توسط گوگل سرچ کنسول
اگر قبلاً Google Search Console را به وردپرس خود اضافه نکردید همین حالا آموزش نحوه ثبت سایت وردپرس در گوگل سرچ کنسول را مطالعه کنید و آنرا به سایت خود اضافه کنید. بعد از آن کافیست به گوگل سرچ کنسول مراجعه کنید و از منوی این ابزار روی دکمه “Performance” کلیک کنید تا کلمات کلیدی شما ظاهر شود.
از گزینههایی که بالای نمودار وجود دارد، گزینه “Average Position” را فعال کنید و صفحه را کمی پایین بیاورید تا لیست کلمات کلیدی شما، همراه با جایگاه شما نمایش داده شود.
با کلیک روی هر کلمه کلیدی میتوانید جزئیات بیشتری درباره میزان کلیک و ترافیک ارسال از سمت گوگل روی کلمه خاص را مشاهده کنید. شما با این ابزار دقیقترین اطلاعات را درباره کلمات کلیدی خود خواهید دید.
نکته : توجه داشته باشید که این اعداد مربوط به سایت شما بوده و فقط میزان نمایش، کلیک، میانگین کلیک و جایگاه سایت شما را نشان میدهد و هیچ ارتباطی با میزان جستجو این کلمات در گوگل ندارد.
Tracking کلمات کلیدی توسط گوگل آنالیتیکس
برای اینکار ابتدا باید گوگل سرچ کنسول خود را به گوگل آنالیتیکس متصل کنید که اگر اینکار را تا به حال نکردهاید میتوانید توسط آموزش نحوه اتصال سرچ کنسول ( گوگل وبمستر ) به گوگل آنالیتیکس اینکار را انجام دهید.
بعد از آن کافیست از منوی گوگل آنالیتیکس به Acquisitions » Search Console » Queries مراجعه کنید و کلمات کلیدی خود را با جزئیات در این ابزار مشاهده کنید.
شما در اینجا جزئیات کاملی از کلمات کلیدی خود را خواهید دید که به شما کمک میکند تا نگاه بهترین نسبت به ترافیک ورودی سایت خود داشته باشید تا بتوانید استراتژی سئو سایت خود را تدوین کنید.
نکاتی درباره بهبود جایگاه کلمات کلیدی
وقتی درحال مشاهده آمار جایگاه کلمات کلیدی خود هستید با کلماتی برخواهید خورد که جایگاه شما صفحه اول نیست، دلیل آن این است که مقاله شما شاید به اندازه کافی خوب نبوده است، به همین خاطر بهتر است مقاله خود را بازنویسی کنید و سعی کنید محتوا خود را بهبود بخشید، همچنین میتوانید به آن تصاویر و فیلم اضافه کنید. اگر کلمه شما پررقابت است لینکسازی را فراموش نکنید.
برخی از کلمات شما امکان دارد با اینکه جایگاه خوبی ( جزء 10 سایت برتر) داشته باشند اما CTR یا همان نرخ کلیک پایینی داشته باشند، این به این معناست که عنوان و توضیحات متا سایت شما انقدری جذاب نبوده که کاربران را جذب خود کند. بهتر است برای بهبود این مسئله توضیحات و عنوان متا خود را بازبینی کنید و سعی کنید از کلمات بهتری برای این موارد استفاده کنید.
سوالات متداول
وقتی شما بدانید که چه کلماتی برای شما کلیک بیشتری دربر داشته میتوانید تمرکز خود را روی مواردی که نهفته شده در این کلمات است بگذارید و همچنین میتوانید سیاست کاری سایت خود را باتوجه به این کلمات کلیدی تدوین کنید.
این کلمات به شما کمک میکند تا نگاه بهترین نسبت به اینکه کاربران در سایت شما به دنبال چهچیزی هستند بدهد تا شما بهترین تجربه کاربری را به آنها هدیه کنید.
به جزء ابزار سرچ کنسول ( گوگل وبمستر ) و گوگل آنالیتیکس ابزاری مثل SEMRush و MonsterInsights برای وردپرس وجود دارد که میتوانید استفاده کنید، اما باتوجه به اینکه پرداخت به این ابزارها برای ایرانیها محدود است ما آنها را معرفی نکردهایم.
بله، اگر شما از ابزار غیررایگان مثل SEMRush یا ahrefs استفاده کنید میتوانید رقبا خود را به راحتی آنالیز کنید و ببینید آنها در چه کلمات کلیدی رتبه مناسبی دارند.
اگر سایت بزرگی دارید که باید کارشناس سئو شما همواره این کلمات را آنالیز کند و مورد بررسی قرار دهد، اما اگر سایت کوچکی دارید بهتر است هر روز یکبار این کلمات را بررسی کنید و تمرکز خود را روی کلمات کلیدی که رتبه مناسبی ندارید بگذارید و سعی در بهبود جایگاه خود در کلمات کلیدی مورد نظر داشته باشید.
امیدوارم این آموزش به شما کمک کند تا بتوانید به راحتی کلمات کلیدی که کاربران جستجو میکنند تا به سایت شما برسند را پیدا کنید و آنها را مورد بررسی قرار دهید. اگر سوالی در این رابطه داشتید حتماً در بخش نظرات از ما بپرسید.
سلام وقت بخیر
گزینه search console و queries رو داخل بخش Acquisitions ندارم و حتی خواستم از آموزش اتصال سرچ کنسول به آنالیتیکس هم استفاده کنم نشد. چون گزینه Acquisition Search Console هم در گوگل آنالیتیکسم وجود نداره.
ممنون میشم راهنماییم کنید.
دروود
این آموزش رو مطالعه کنید مشکلتون رفع میشه :
آموزش بخش Performance در گوگل کنسول