یکی دیگر از بخش های مهم در گوگل سرچ کنسول بخش Coverage است. بخش Coverage گزارشی از صفحاتی که در سایت شما تاکنون ایندکس شده و نشده هستند بههمراه خطاها و مشکلاتی که وجود دارد را به ما نشان میدهد. این اطلاعات به ما کمک میکنند تا وضعیت ایندکس صفحات خود را مورد بررسی قرار دهیم و تا از خطاهای احتمالی صفحات خود اطلاع داشته باشیم. در ادامه با ما در وبجامه همراه شوید تا با نحوه استفاده از این ابزار گوگل کنسول آشنا شوید.
دوستانی که زمینه سئو فعال هستند به این نکته آگاهی دارند که بخش Coverage گوگل سرچ کنسول از اهمیت زیادی برخوردار است و میتوانند از این بخش کنترل دقیقی روی ایندکس صفحات خود داشته باشند و ایندکس صفحات را کنترل کنند.
در مرحلهی اول باید وارد سایت گوگل سرچ کنسول شوید و اگر با نحوهی افزودن سایت در گوگل سرچ کنسول آشنایی ندارید پیشنهاد میکنیم مقالهی “نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول” را مطالعه نمایید.
پس از ورود به سایت در منوی سمت چپ گزینهی “Coverage” را مشاهده خواهید کرد که کافیست روی آن کلیک کنید تا وارد این بخش شوید :
بعد از باز کردن بخش Coverage جدولی را مشاهده خواهید کرد که دارای 4 بخش میباشد:
- Errors
- Valid with warnings
- Valid
- Excluded
هر کدام از این چهار قسمت گزارشهای مجزا به شما ارائه میدهد که در ادامه با آنها آشنا میشوید :
بخش Errors در Coverage گوگل سرچ کنسول
این قسمت خطاهایی را به ما نشان میدهد که باید نسبت به رفع آنها اقدام کنیم. که این خطاها شامل ارور سرور ، ارور ریدایرکت و ارور 404 ( موجود نبودن صفحه ) و… میشوند.
اگر با ارور “5xx” مواجه شدید به احتمال زیاد منابع سرور شما درگیر میباشد و مشکلاتی اعم از عدم ارتباط کاربران با سرور یا عدم ارتباط خزندگان گوگل با سایت شما به وجود خواهد آورد. که میتواند به دلیل ضعیف بودن منابع سرور هاست وردپرس شما این مشکلات نیز بهوجود آمده باشد.
زمانی که یک صفحه ای را به صفحهی دیگر ریدایرکت کردید و این ریدایرکت به هر دلیلی انجام نشود یا با خطا روبرو شود در بخش Errorهای گوگل سرچ کنسول با خطا “Redirect error” مواجه میشوید.
زمانی که ادرس URL که وارد کردید در سایت شما موجود نباشند با ارور “Submitted URL not found” مواجع خواهید شد.
بخش Valid with Warnings
در این بخش اخطار ها و تهدیدات احتمالی را گزارش میکند این اخطارها از اهمیت کمتری نسبت به Errorها برخوردار هستند ولی بهتره نسبت به رفع آنها اقدام نمایید تا در آینده به مشکلی برنخورید.
بخش Valid
بخش Valid به ما آمار صفحات ایندکس شده در سایت را نشان میدهد. که در بخش Deatails دارای دو قسمت است، قسمت اول صفحاتی ایندکس شده و در سایت قرار دارند و قسمت دوم صفحاتی که ایندکس شده ولی در نقشه سایت یا همان Sitemap قرار نگرفتهاند. اگر تمایل دارید تا درباره نقشه سایت اطلاعات کسب کنید، توصیه میکنیم حتماً مقاله نقشه سایت چیست ؟ نحوه ساخت XML Sitemap در وردپرس را مطالعه کنید.
بخش Excluded
این قسمت گزارشی از صفحاتی که به هر دلیلی ایندکس نشده اند را برای ما آماده میکند که در ادامه ما انواع آن را توضیح میدهیم.
در تصویر بالا دلایل ایندکس نشدن صفحات را مشاهده میکنید
- اولین خط لیست صفحاتی هستند که ما از گوگل خواستیم آنها را ایندکس نکند.
- دومین خط لیست صفحاتی هستند که هنوز در حال حاضر ایندکس نشده اند.
- سومین خط لیست صفحاتی هستند که ریدایرکت شده اند.
- چهارمین خط لیست صفحات جایگزین هستند که دارای تگهای مناسب هستند.
- پنجمین خط لیست صفحاتی که پیدا نشده اند هست (404).
- ششمین خط لیست صفحاتی هستند که تازه پیدا شدهاند ولی هنوز ایندکس نشده اند.
- هفتمین خط لیست صفحات کپی هستند که مشخص نشده کدام صفحهی اصلی است.
- هشتمین خط لیست صفحاتی هستند که لینک یکسانی دارند ومشخص نشده کدام اصلی است.
- نهمین خط لیست صفحاتی هستند که به کاربر نشان داده میشود ولی عملا وجود ندارد.
- دهمین خط لیست صفحاتی هستند که گوگل نتوانسته به لینک آن ها دسترسی پیدا کند.
سوالات متداول
ما برخی از سوالاتی که شما ممکن است با آنها روبهرو شوید را در پایین آماده کردیم:
ما توسط بخش Coverage اطلاعات زیادی راجب خطاها و ایندکس صفحات بدست میآوریم که کمک زیادی به ما میکند و حتی در استراتژی سئو سایت هم میتوان از این اطلاعات استفاده کرد.
بخش Valid with Warnings دربارهی خطاهای احتمالی به ما اخطار میدهد اهمیت این خطاها نسبت به بخش Errors پایین تر است ولی بهتره که نسبت به رفع این خطاها اقدام کنید.
به احتمال زیاد منابع سرور هاست سایت شما درگیر میباشد و ارتباط با سرور برقرار نمیشود. بهتر است که نسبت به تهیه سرور یا هاست مناسب برای سایت خود اقدام کنید.
به طور کلی صفحاتی که از “Query String” استفاده میکنند و جز صفحه بندیهای شما هستند کاربران به آن صفحه ها مراجعه میکنند ربات های خزنده گوگل به دنبال کاربران به آن صفحات میرسند و آن صفحات را ایندکس میکنند.
بستگی به اعتبار دامنهی سایت شما دارد و اینکه رباتهای خزنده هر چند وقت به سایت شما را برسی کنند.
حرف آخر
گوگل سرچ کنسول امکانات زیاد و بسیار کاربردی را دارا است که یکی از بخش های مهم آن coverage است که با استفاده از آن میتوانید اطلاعات مهمی از سایت خود بدست بیارید و از آنها استفاده کنید.
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بفرستید و اگر با مشکلی مواجه شدید میتوانی با تیم پشتیبانی وب جامه در ارتباط باشید.
من سایتم رو در سرچ کنسول ثبت کردم ولی بخش coverage نداره. چکار باید بکنم؟