افزونه وردپرس, سئو

آموزش ریدایرکت 301 در وردپرس

آموزش نحوه ساخت ریدایرکت 301 در وردپرس

آیا قصد ایجاد ریدایرکت 301 در وردپرس دارید ؟ آیا به دنبال بهترین افزونه ریدایرکت 301 در وردپرس هستید ؟ آیا نمی‌دانید چرا و چه وقت نیاز به ریدایرکت 301 در وردپرس دارید ؟

ما در این آموزش وردپرس قصد داریم به شما نحوه ریدایرکت 301 صفحات در وردپرس از طریق .htaccess و ریدایرکت 301 از طریق افزونه وردپرس را آموزش دهیم و همچنین به شما بگوییم که ریدایرکت 301 را چرا باید انجام دهید و برای چرا باید اینکار را انجام دهید را توضیح دهیم.

آموزش نحوه ساخت ریدایرکت 301 در وردپرس

آنچه در این مقاله خواهید خواند :

ریدایرکت کردن در وردپرس چیست ؟

ریدایرکت ( Redirect ) یا تغییر مسیر در وردپرس به این معنی است که به مرورگر شما اعلام می‌کنید که آدرس این صفحه تغییر کرده و کاربر را به مسیر جدید منتقل کند. انواع مختلفی برای ریدایرکت کردن وجود دارد، مثل ریدایرکت 301 ، ریدایرکت 302 و ریدایرکت 307 که در موارد مختلف استفاده می‌شود. اما ما برای سادگی این مقاله از پر استفاده‌ترین نوع ریدایرکت یعنی ریدایرکت 301 آموزش را پیش خواهیم برد.

چه زمانی باید از ریدایرکت 301 در وردپرس استفاده کنیم ؟

دلیل اصلی استفاده از ریدایرکت 301 انتقال کاربران از آدرس قدیمی به آدرس جدید آن صفحه خاص است. یعنی شما قصد دارید کاربران با وارد کردن لینک قدیمی به آدرس جدید منتقل شوند.

شما وقتی که قصد حذف صفحه قدیمی را دارید باید کاربران را به آدرس جدید منتقل کنید، برای اینکار از ریدایرکت 301 در وردپرس استفاده می‌کنیم. چرا باید اینکار را انجام دهیم ؟ وقتی شما صفحه‌ای را حذف می‌کنید و آنرا ریدایرکت نمی‌کنید باعث بوجود آمدن صفحات 404 می‌شود.

اینکار نه تنها باعث افت ترافیک شما می‌شود، بلکه باعث افت شدید سئو شما نیز شده و امکان دارد جایگاه کلمات شما را در موتورهای جستجو کاهش دهد. این کار به موتورهای جستجو از جمله گوگل این پیغام را می‌دهد که صفحه قدیمی حذف شده و باید صفحه جدید را ثبت کنند و کاربرانی که از این طریق وارد سایت شما می‌شوند به آدرس جدید منتقل شوند.

مهم‌ترین عامل ایجاد صفحات 404 لینک‌های شکسته و صفحات حذف شده هستند، اگر قصد دارید لینک های شکسته خود را پیدا کنید حتماً آموزش نحوه پیدا کردن و رفع لینک های شکسته در وردپرس را مطالعه کنید.

آموزش ویدئویی ( بدون بخش پیشرفته )

نحوه ایجاد ریدایرکت 301 در وردپرس با استفاده از افزونه

یک روش ساده برای ایجاد ریدایرکت 301 استفاده از افزونه وردپرس است، چرا که به شما کمک می‌کند تا بدون کدنویسی به‌راحتی ریدایرکت 301 ایجاد کنید و کاربران خود را به صفحه جدید منتقل کنید.

1- ایجاد ریدایرکت 301 با افزونه Redirection

بهترین افزونه برای ایجاد ریدایرکت 301 استفاده از افزونه Redirection است. ( اگر با نحوه نصب افزونه وردپرس آشنا نیستید آموزش نحوه نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید. ) بعد از نصب و فعالسازی افزونه کافیست از منوی مدیریت وردپرس به بخش ابزارها » Redirection مراجعه کنید.

آموزش ایجاد ریدایرکت 301 در وردپرس با افزونه Redirection

کار کردن با این افزونه بسیار ساده است، این افزونه نه تنها به شما کمک می‌کند تا ریدایرکت 301 ایجاد کنید، بلکه به شما کمک می‌کند تا صفحات 404 خود را به راحتی پیدا کنید. صفحات 404 در باعث بروز لینک‌های شکسته می‌شود برای پیدا کردن این لینک‌ها آموزش نحوه پیدا کردن و رفع لینک های شکسته در وردپرس را مطالعه کنید.

2- ایجاد ریدایرکت 301 با افزونه Page Links to

گاهی اوقات شما می‌خواهید پست / برگه خود را نگه دارید اما صفحه مورد نظر خود را ریدایرکت کنید به آدرس جدید برای اینکار از افزونه Page Links to استفاده می‌کنیم. این افزونه یک کادر جدید به گوتنبرگ و ویرایشگر کلاسیک اضافه می‌کند که به راحتی می‌توانید پست / برگه خود را به آدرس جدید انتقال دهید.

3- ایجاد ریدایرکت با افزونه Simple 301 Redirects

یکی دیگر از افزونه وردپرس که کار ایجاد ریدایرکت 301 را انجام می‌دهد، افزونه Simple 301 Redirects است. همانطور که از اسم این افزونه پیداست به راحتی می‌توانید از طریق آن ریدایرکت 301 در وردپرس ایجاد کنید. برای اینکار کافیست بعد از نصب و فعال‌سازی افزونه از منوی مدیریت وردپرس بخش تنظیمات » Redirects 301 مراجعه کنید و ریدایرکت 301 خود را ایجاد کنید.

ایجاد ریدایرکت با افزونه Simple 301 Redirects

تا اینجا به شما آموزش دادیم چطور از داخل وردپرس ریدایرکت 301 ایجاد کنید، اما بسیاری از طراحان براین باور هستند که وردپرس چند ثانیه دیر فرایند ریدایرکت را انجام می‌دهد، برای اینکه بتوانید ریدایرکت 301 سریع‌تری داشته باشید بهتر است از داخل فایل .htaccess این کار را انجام دهید.

ریدایرکت 301 از طریق فایل .htaccess

شما از طریق فایل پیکربندی سرور .htaccess می‌توانید به راحتی ریدایرکت 301 ایجاد کنید. این کار اصولی‌تر است، اما توجه داشته باشید که ایجاد یه خطا در این فایل باعث بروز مشکل در کل سایت شما می‌شود، پس اگر اطلاعی از نحوه ویرایش این فایل ندارید از انجام این کار خودداری کنید.

برای اینکار از طریق پنل مدیریت هاست وردپرس یا FTP به هاست خود متصل شوید، در روت اصلی هاست فایل با نام .htaccess وجود دارد که باید آنرا ویرایش کنید و کد زیر را به آن اضافه کنید. این فایل با هر نرم‌افزار ویرایشگری مثل notepad قابل مشاهده است.

توجه داشته باشید که اگر این فایل را مشاهده نکردید باید گزینه نمایش فایل‌های مخفی در FTP یا هاست وردپرس خود را فعال کنید.

RewriteEngine On
Redirect 301 /a-very-old-post/ http://yoursite.com/a-very-new-post/

قبل از قرار دادن این کد حتماً از این فایل، فایل پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید به راحتی به حالت قبل آنرا برگردانید.

آموزش پیشرفته ریدایرکت 301 با افزونه Redirection

شاید شما بخواهید از فرمول‌های مختلفی بری ریدایرکت خود استفاده کنید، مثلا قصد دارید صفحات سایت خود از /page/ به /blog/ تغییر دهید و نمی‌توانید همه پست‌های خود را تک به تک تغییر دهید، اینجا باید کمی حرفه‌ای‌تر عمل کنید و از ساختار Regular برای پست‌های خود استفاده کنید.

نکته : برای انجام این تغییرات هنگام ثبت لینک باید تیک عبارت منظم را بزنید.

ریدایرکت 301 تمام پست‌ها به صفحات جدید

همانطور که گفته شد، گاهی وقت‌ها شما نیاز دارید تا تعداد زیادی لینک را تغییر مسیر دهید، برای اینکار از روش معمول به صورت تک به تک امکان پذیر نیست.

اگر صفحات شما به این صورت است :

/old-page/post-name/

و قصد دارید به این صورت ریدایرکت شوند :

/new-page/postname/

باید در قسمت نشای اصلی کد زیر را قرار دهید و تیک عبارات منظم را بزنید :

/old-page/(.*)

و در قسمت URL هدف کد زیر را قرار می‌دهید :

/new-page/$1

با اینکار تمام صفحات در آدرس خود old-page را دارند به new-page ریدایرکت 301 خواهند شد.

ریدایرکت دامنه اصلی به ساب دایرکتوری

اگر شما بخواهید وردپرس خود را به ساب دایکتوری از سایت خود منتقل کنید به روش بالا نمی‌توانید استفاده کنید، چرا که باعث بروز مشکل خواهد شد. برای اینکار باید طبق روش زیر عمل کنید. ما قصد داریم سایت خود را از دایرکتوری blog به دایرکتوری newpage ریدایرکت کنیم :

در قسمت نشانی اصلی کد زیر را وارد می‌کنیم و تیک عبارت منظم را می‌زنید :

^/blog/(.*)/

و در قسمت URL هدف کد زیر را قرار می‌دهید :

/newpage/$1

با اینکار تمام لینک‌های که /blog دارند بدون مشکل به newpage منتقل می‌شوند و آدرس پست خود را حفظ می‌کنند و به آدرس جدید پست در دایرکتوری جدید منتقل می‌شوند.

ریدایرکت پست‌های تاریخ دار

فرض کنید تمامی لینک‌های شما دارای تاریخ پست هستند و شما قصد دارید بدون از دست دادن لینک‌ها آنها را به آدرس جدید که بدون تاریخ است منتقل کنید. باید به روش زیر عمل کنید :

در فیلد نشانی اصلی کد زیر را وارد کنید و تیک گزینه‌های منظم را بزنید :

^/\d{4}/\d{2}/\d{2}/(.*)

و در قسمت URL هدف کد زیر را قرار می‌دهید :

/$1/

به این صورت اگر پست‌های شما به صورت /2020/01/16/post/ باشد به /post/ ریدایرکت می‌شوند.

ریدایرکت دامنه قدیمی به دامنه جدید توسط افزونه Redirection

اگر شما قصد دارید تمام لینک‌های قدیمی سایت خود را به آدرس جدید ریدایرکت 301 کنید این افزونه با قرار دادن یک کد ساده اینکار را می‌کند.

کافیست در قسمت نشانی اصلی کد زیر را وارد کنید و تیک عبارت منظم را بزنید :

/(.*)

و در قسمت URL هدف کد زیر را قرار می‌دهید :

https://newsite.com/$1/

در این حالت کاربر اگر وارد هرکدام از پست‌های شما با دامنه قدیمی شود به طور اتوماتیک وارد دامنه جدید خواهد شد.

سوالات متداول

قطعاً بعد از انجام این موارد سوالات زیادی برای شما بوجود می آید که ما سعی کردیم بخشی از آنها را پاسخ دهیم.

آیا تغییر آدرس صفحات به سئو سایت من لطمه خواهد زد ؟

اگر به صورت غیر اصولی اینکار را انجام دهید، باعث می‌شود تعداد زیادی صفحات 404 داشته باشید. اما اگر طبق آموزش این مقاله عمل کنید به سئو سایت شما هیچ لطمه‌ای نخواهد خورد و تمام صفحات به آدرس جدید منتقل خواهند شد.

چه زمانی باید صفحات خود را ریدایرکت کنم ؟

هر زمانی که شما آدرس صفحات موجود در سایت خود را تغییر دادید باید این کار را انجام دهید، چرا که اینکار باعث می‌شود کاربران و گوگل با صفحات 404 مواجه نشوند و سئو سایت شما لطمه نخورد.

بعد از اضافه کردن ریدایرکت 301 صفحات همچنان ارور 404 می‌دهند، چرا ؟

این موضوع دو دلیل می‌تواند داشته باشد، یا شما فرایند ریدایرکت را درست انجام نداده‌اید، یعنی آدرس صفحات را به درستی وارد نکرده‌اید یا اینکه کش سایت شما خالی نشده و شما در حال دیدن اطلاعات قدیمی هستید.

بعد از انجام ریدایرکت 301 سایت من ارور می‌دهد، چرا ؟

احتمالاً شما یکی از دستورات مربوط به عبارت منظم را به درستی انجام نداده‌اید و صفحه سایت شما دچار Infinite Loops شده که باید سریعاً نوع آدرس دهی برای ریدایرکت خود را اصلاح کنید.

آیا صفحه جدید را می‌توان دوباره ریدایرکت کرد ؟

بله، شما می‌توانید اینکار را انجام دهید، اما به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود. شما باید مراقب لینک‌های خود باشید تا دچار مشکل نشوید.

امیدواریم این آموزش به شما کمک کرده باشد تا آشنایی کامل با ریدایرکت 301 پیدا کرده باشید و بتوانید بهترین افزونه ریدایرکت 301 وردپرس را پیدا کرده باشید. همچنین به راحتی بتوانید به صورت دستی از هاست خود کدهای ریدایرکت 301 را قرار دهید.

در صورت بروز هرگونه مشکل یا سوال آنرا در بخش نظرات این پست مطرح کنید، همچنین اگر صفحات زیادی دارید که احتیاج به ریدایرکت 301 دارد حتماً از پشتیبانی وردپرس وب‌جامه کمک بگیرید.

2 thoughts on “آموزش ریدایرکت 301 در وردپرس

  1. profile avatar مهدی گفت:

    با سلام و خسته نباشید، اقا دامنه اصلی سایتم فیلتر شده و دامنه جدید رو پارک دامین کردم و ریدایرکت 301 رو از طریق htaccess. انجام دادم ریدایرکت انجام شده ولی وارد پیشخوان نمیشه یوزر نیم و پسورد رو میزنم وارد پیشخوان وردپرس نمیشه، این رو بگم دامنه اصلی دارای ssl هستش ولی دامنه ی جدید دارای ssl نیست.
    ممنون میشم راهنمایی کنید مشکل کجاست

    1. profile avatar صالح اسلام پناه گفت:

      دروود
      داخل وردپرس آدرس جدید رو ست کردید ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − دوازده =