دیجیتال مارکتینگ, سئو

آموزش بخش URL Inspection در گوگل سرچ کنسول

از دیگر بخش‌های مهم گوگل سرچ کنسول بخش URL Inspection یا درخواست ایندکس سریع در گوگل است. که با استفاده از آن می‌توانید به گوگل پیشنهاد بدهید که صفحه‌ی سایت شما را زودتر ایندکس کند. ولی باید توجه داشته باشید با اینکار فقط به گوگل پیشنهاد می‌دهید که صفحه شما را سریع‌تر ایندکس کند و گوگل با توجه به سابقه و رتبه سایت شما و دلایل دیگر پیشنهاد شما را مورد بررسی قرار می‌دهد.

از قابلیت‌های URL Inspection نشان دادن خطاها و مشکلات صفحه که شامل خطاهای “AMP“، خطاهای اسکیما و خطاهای ایندکسی است که رفع این خطاها برای ایندکس شدن سایت شما تاثیر زیادی خواهد داشت. در گذشته وقتی سایت شما ایندکس نمی‌شد شما باید خودتان به دنبال خطاها می‌گشتید و آن‌ها را رفع می‌کردید که هم وقت زیادی و هم در بعضی از موارد هزینه زیادی را شامل می‌شد ولی امروزه با استفاده از URL Inspection به راحتی می‌توانید خطاهای سایت خود را شناسایی کرده و آن‌ها را برطرف کنید و به ایندکس شدن آن سرعت ببخشید.

URL Inspection

در ادامه نحوه‌ی استفاده از URL Inspection در گوگل را به طور کامل توضیح می‌دهیم و اگر با نحوه‌ی ثبت سایت وردپرس در گوگل سرچ کنسول آشنایی ندارید مقاله‌ی “آموزش نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول” را مطالعه نمایید. با ما همراه شوید.

چگونه از URL Inspection استفاده کنیم؟

در ابتدا باید وارد گوگل سرچ کنسول سایت خود شوید. در سمت چپ سومین گزینه که به نام “URL Inspection” را انتخاب نمایید

URL Inspection in google search console

در مرحله بعد باید url ( آدرس صفحه ) صفحه‌ای که قصد دارید درخواست ایندکس آنرا بدهید را در قسمت Inspect any URL in the current resource ( فیلد باز شده ) قرار دهید.

آموزش URL Inspection در گوگل کنسول

بعد از آن URL Inspection برگه شما را برمبنا آخرین بازدید ربات‌های خزنده گوگل مورد آزمایش قرار می‌دهد.

URL Inspection result

که تست انجام شده در بالا این صفحه هیچ مشکلی برای ایندکس شدن ندارد و در حال حاضر در نتایج گوگل ایندکس شده است.

در قسمت بالا سمت راست گزینه‌ی “TEST LIVE URL” را مشاهده می‌کنید. اگر شما صفحه در سایت خود ساخته اید که هنوز ایندکس نشده است یا اینکه خزندگان گوگل هنوز به سایت برگه شما مراجعه نکرده‌اند با استفاده از این گزینه به صورت آنلاین صفحه‌ی شما را مورد برسی قرار می‌‌دهد  و نتیجه را به شما نمایش می‌دهد.

test live urlبعد از انتخاب گزینه‌ی “TEST LIVE URL” اگر با اروری روبه‌رو نشدید پیغام “URL is available to Google” برای شما نمایش داده می‌شود که نشان دهنده‌ی این است که این صفحه برای گوگل قابل دسترس است ولی هنوز ایندکس نشده است .

اکنون با استفاده از گزینه “REQUEST INDEXING” می‌توانید از گوگل درخواست کنید که صفحه‌ی شما را سریع تر ایندکس کند.

REQUEST INDEXING

ERRORS یا خطاهای URL Inspection

ما در ادامه برخی از خطاهایی که امکان دارد هنگام استفاده از ابزار URL Inspection گوگل کنسول با آنها روبرو شوید را جمع‌آوری کردیم و مهم‌ترین آنها را برای شما قرار داده‌ایم :

خطا نوایندکس صفحه در URL Inspection گوگل کنسول

از خطاهای مرسومی که امکان دارد با آن مواجه شوید پیغام زیر است:

“This page is not in the index, but not because of an error. See the details below to learn why it wasn’t indexed.”

این پیغام به معنای No-Index بودن برگه مورد نظر است که یا به صورت دستی این برگه را از بخش تنظیمات یواست سئو نوایندکس کرده‌اید یا به طور کلی تمامی صفحات سایت نوایندکس است که باید رفع شود.

این پیغام به دلیل ارور نمایش داده نمی‌شود و دلیل نمایش آن این است که در تنظیمات سایت وردپرس گزینه‌ی نمایش به موتورهای جستجو فعال است و همین باعث می‌شود که موتورهای جستجو نتوانند سایت را برسی کنند.

برای رفع این ارور باید وارد پنل پیشخوان خود شوید و از قسمت “تنظیمات” گزینه‌ی “خواندن” را انتخاب نمایید و گزینه‌ی “نمایش به موتورهای جستجو” را غیر فعال کنید تا موتورهای جستجو بتوانند سایت شما را برسی کنند.

نمایش به موتورهای جستجو

خطای Mobile Friendly

از خطای دیگری که شاید با آن مواجه بشوید خطای “AMP” یا خطای “Mobile Friendly” است که زمانی با آن مواجه می‌شوید که سایت شما برای نمایش در گوشی هوشمند بهینه سازی نشده است.

amp eror

خطای Pages With Errors Have Not Been Indexed

اگر با خطای “Pages With Errors Have Not Been Indexed” مواجه شدید سه دلیل وجود دارد که چرا این خطا به‌وجود آمده است:

  1. صفحه‌ی شما توسط فایل Robots.txt بلاک شده است و اگر میخواهید مطمئن شوید می‌توانید از “robots.txt tester” که ابزاری در گوگل کنسول است استفاده نمایید.
  2. صفحه‌ی شما مشکلاتی دارد.متاسفانه امکان دارد تعدادی از ایرادات مختلف باعث این ارور شده اند و برای پیدا کردن آن‌ها می‌توانید از “URL Inspection” استفاده نمایید.
  3. صفحه‌ی شما “No Index” شده است که امکان دارد در “Meta Tag” یا در “HTTP header” ایجاد شده باشد و برای رفع آن باید تگ “no index” را از آن‌ها حذف کنیم. بعضی وقت‌ها امکان به وجود آمدن این مشکل توسط بعضی از افزونه‌ها وجود دارد.

 حرف اخر

گاهی در صفحه‌ای از سایت ما مشکلات و ارور هایی وجود دارد تشخیص آن‌ها شاید دشوار باشد ولی با استفاده از “URL Inspection” می‌توانید به راحتی از مشکلات اگاه بشوید و آن‌ها را رفع کنید و به ایندکس شدن سایت خود سرعت ببخشید.

لطفاٌ تجربه استفاده از URL INSPECTION را برای ما بنویسید و  اگر هم به مشکلی برخوردید میتوانید از تیم پشتیبانی سایت وب جامه کمک بگیرید.

2 thoughts on “آموزش بخش URL Inspection در گوگل سرچ کنسول

  1. profile avatar علی موسوی گفت:

    سلام. شمام از فعال نبودن این بخش بی خبرید انگار. چون این بخش خیلی وقته دیگه کار نمیکنه.

    1. profile avatar صالح اسلام پناه گفت:

      دروود
      یه مدت کوتاهی از کار افتاده بود که اونم حل شد و در حال حاضر بدون مشکل کار میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − دوازده =