سئو

سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟

همه چیز درباره سئو داخلی یا on-page

ابتدا بیایم با هم درباره خود کلمه SEO صحبت کنیم. همانطور که می‌دانید SEO مخفف شده‌ی Search Engine Optimization است که به معنای بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو است. کاری که سئو انجام می دهد، به زبان ساده بهبود فرآیند سایت برای بهتر دیده شدن است. یعنی وقتی مردم نام کالا یا خدماتی را در گوگل جست‌وجو می‌کنند، سئو کمک می‌کند تا سایت شما در نتایج جستجو در رتبه بالاتری قرار بگیرید.

سئو به دو بخش اساسی سئو داخلی (On-Page SEO) و سئو خارجی (Off-Page SEO) تقسیم می‌شود که در این مقاله می‌خواهیم تمام اطلاعاتی که درباره‌ی سئو داخلی (On-Page SEO) وجود دارد را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

On-Page SEO

سئو (SEO) چیست؟

بیاییم کمی جزئی‌تر درباره‌ی سئو صحبت کنیم.

در بالا اشاره شد که سئو کمک می‌کند تا سایت شما در رتبه بالاتر نتایج گوگل قرار گیرد. به عبارتی ساده‌تر، وقتی که خزندگان ( Crawler ) گوگل در حال جمع‌آوری اطلاعات سایت شما هستند، سئو کمک می‌کند تا اطلاعات بهتری به آنها ارائه دهید و الگوریتم‌های گوگل سایت شما در کلمات کلیدی مورد نظرتان در رتبه بالاتری قرار دهند.

این سوال ممکن است برای شما عزیزان پیش بیاید که چه نیازی به سئو است وقتی می‌توانیم از طریق تبلیغات سایت خودمان را پربازدید کنیم ؟

در جواب این سوال باید بگویم که از طریق تبلیغات شما می توانید سایت خود را پربازدید کنید ولی کاری پرهزینه است. چرا که برای هر تبلیغ، شما باید هزینه‌ای پرداخت کنید، که هزینه ایجاد ترافیک برای سایت در حوزه دیجیتال مارکتینگ روندی پرهزینه است. اما شما با سرمایه گذاری روی سئو وردپرس یا سایت خود می‌توانید بدونه پرداخت هزینه برای سایت خود ترافیک هدفمند ایجاد کنید.

برای اینکه سایت‌تان رتبه‌ی بالاتری در نتایج جستجو گوگل دریافت کند، کافی است با دوبخش سئو داخلی و سئو خارجی آشنا باشید. که در ادامه به صورت کامل با هم درباره‌ی سئو داخلی (On-Page SEO) بحث خواهیم کرد تا برای شما عزیزانی که دوست دارید سایتتان پربازدید شود، مفید واقع شود.

SEO

سئو داخلی (On-Page SEO) چیست؟

سئو داخلی (On-Page SEO) یکی از بخش های مهم سئو است. در واقع داشتن سئو داخلی خوب و قابل قبول به داشتن سئو خارجی خوب و مدنظر جستجوگر گوگل هم کمک می‌کند.

مفهوم اولیه

به بیان ساده، هر کاری که شما در داخل سایت‌تان انجام می‌دهید، برای مثال نوشتن محتوا، لینک‌سازی داخلی، انجام تگ‌سازی و… ، سئو داخلی (On-Page SEO) نامیده می شود.

اگر سئو داخلی ای که برای سایت‌تان انجام می دهید، خوب باشد در واقع کار شما برای سئو خارجی هم راحت‌تر می شود. به عبارتی (“با یک تیر چند نشان می زنید”).

7 راه برای داشتن یک سئو داخلی حرفه‌ای

داشتن یک سئو داخلی قابل قبول برای اینکه جستجوگر گوگل آن را رتبه‌بندی کند، نیاز به توجه و انجام یه سری نکات و کار دارد.

راه اول – داشتن عنوان مناسب

دقت داشته باشید که انتخاب یک عنوان ساده و در عین حال مناسب برای سایت‌تان مفید است. عنوانی که انتخاب می‌کنید باید متمایز از سایر عنوان های سایت های دیگر باشد زیرا موضوع کلی سایت شما از طریق آن عنوان شناخته می‌شود.

راه اول - داشتن عنوان مناسب

راه دوم – Meta Description

Meta Description یا به عبارتی توضیحات متا، در واقع خلاصه‌ای مختصر از محتوای سایت شماست که در پایین عنوان سایت نوشته می‌شود.

برای نوشتن Meta Description خود، حداقل بین 50 تا 60 کلمه هم کافیست.

راه دوم-Meta Description

راه سوم – فوکوس روی 100 کلمه‌ی اول

نوع کلماتی که انتخاب می‌کنید و طرز نوشتاری‌تون در ابتدای نوشتن مقاله بسیار مهم است. کاربری که از سایت شما دیدن می‌کند و مقاله‌ی شما را می‌خواند، باید طوری جذب نوشته‌هایتان شود که تا انتهای مطالب با شما همراه باشد. بنابراین 100 کلمه‌ی اولی که برای مقاله‌ی خود انتخاب می‌کنید بسیار مهم است.

راه چهارم – داشتن محتوای مناسب و خوب

گفتیم که سئو داخلی درواقع کارهایی است که شما در داخل سایت‌تان انجام می‌دهید. یکی از راه‌های داشتن سئو داخلی خوب، داشتن محتوایی متناسب با موضوع سایت است. پس سعی کنید محتوایی را برای سایت خود درنظر بگیرید تا با عنوان سایت شما یکسان باشد.

مرحله‌ی دوم - داشتن محتوای مناسب برای on-page seo

راه پنجم – URLs

URL مخفف شده‌ی Uniform Resource Locator است. در واقع URLها همان لینک سایت شما هستند که هر سایتی URL مخصوص به خودش را دارد.

از آنجایی که کاربران برای یافتن سایت شما نیاز به آدرس دارند تا در مرورگر خود آن را جست‌وجو کنند، پس داشتن URL بسیار مهم است.

راه پنجم - URLs در سئو داخلی

راه ششم – Internal Linking

یکی از راه‌های بالابردن بازدیدهای یک سایت، استفاده از لینک‌سازی داخلی است. یک لینک‌سازی داخلی داریم که در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم و یک لینک‌سازی خارجی داریم که در Off-Page SEO به بررسی آن می‌پردازیم.

وقتی شما در مقاله‌ی خود لینک‌سازی داخلی انجام می‌دهید، درواقع یک پل ارتباطی بین سایت خود و سایت لینک شده برقرار می‌کنید. امروزه کاربران می‌خواهند سریع‌ترین راه را برای رسیدن به مطالب جست‌وجو شده‌شان داشته باشند. این لینک‌سازی داخلی باعث می‌شود که کاربران اگر به دنبال یه مطلب دیگه باشند از طریق لینکی که شما در اختیارشان قرار دادید، به قسمت دیگری از سایت مراجعه کنند.

راه ششم - لینک‌سازی داخلی

راه هفتم – بالا بردن سرعت سایت

هر چه سرعت آپلود سایت بالاتر باشد، یک امتیاز به حساب می‌آید. و این مورد از جستجوگر تیز گوگل جا نمی‌ماند.

برای مثال کاربری را در نظر بگیرید که کلمه ای مانند “داروی ضد آلرژی” را برای بیماریِ عود کرده‌ی خود، سرچ کرده است. هر چه سرعت آپلود سایت بیشتر باشد، کاربران بیشتری از این سایت دیدن می‌کنند که این مزیتی برای گرفتن رتبه توسط جستجوگر گوگل است.

سوالات متداول

برخی از سوالاتی که ممکن است در پایان مطالعه‌ی این مقاله برای شما عزیزان پیش بیاید را گردآوری کردیم:

سئو داخلی مهم تر است یا سئو خارجی؟

هردو از بخش‌های اساسی سئو هستند. سئو داخلی اگر درست و به حرفه ای انجام شود، می‌تواند برای کار را برای سئو خارجی راحت‌تر کند.

اگر Meta Description ننویسیم چه مشکلی پیش می‌آید؟

بهتر است که بخش توضیحات متا را تکمیل کنید در غیر این صورت گوگل به طور خودکار این بخش را برایتان تکمیل می‌کند.

آیا سئو حتما سایت من را رتبه‌ی اول گوگل می‌کند؟

خیر. سئو به سایت شما کمک می‌کند تا در رتبه های بالاتری سایت شما قرار بگیرد.

چه تعداد لینک داخلی می‌توان در صفحات سایت استفاده کرد؟

محدوده ای در استفاده از لینک داخلی وجود ندارد اما بهتر است شما با توجه به نیاز کاربر در قسمت هایی از توضیحاتتان از لینک‌های داخلی استفاده کنید.

بهترین ساختار URL صفحات چیست؟

بهتر است از کلمات کلیدی در ساختار لینک‌تان استفاده کنید و حرف‌های اضافه مثل “از” “به” “و” “را” را از URL خود حذف کنید تا لینک صفحاتی، SEO freindly داشته باشید.

حرف آخر

تلاش می‌کنیم تا مطالب را ساده و مختصر برای شما عزیزانی که در مراحل اولیه‌ی کارتان هستید، ارائه دهیم تا سکویی برای پرتاب‌تان در این زمینه شود. امیدوارم این مطالب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

شاد و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =