آموزش نحوه غیرفعال کردن بروزرسانی اتوماتیک وردپرس
آپدیت بودن هسته وردپرس ، افزونهها و قالب وردپرس همیشه مفید بوده، اما گاهی شما از بروزرسانی جدید که وردپرس ارائه میدهد مطمئن نیستید و نمیدانید که آیا با کدهای اختصاصی شما سازگار است یا خیر؛ یا شاید دلایل دیگری داشته باشد که شما بخواهید از بروزرسانی اتوماتیک وردپرس جلوگیری کنید.
ما امروز قصد داریم در این آموزش وردپرس به شما یاد دهیم که چطور از بروزرسانی اتوماتیک وردپرس جلوگیری کنید و آپدیت وردپرس خود را فقط به صورت دستی انجام دهید.
توسعه دهندگان همواره برای رفع باگهای امنیتی و توسعه امکانات افزونه وردپرس یا قالب وردپرس بروزرسانیهایی رو منتشر میکنند. پس آپدیت بودن وردپرس شما بسیار اهمیت دارد، اما گاهی شما نمیدانید که قرار است در نسخه جدید چه اتفاقی بیافتد و امکان دارد این بروزرسانی به سایت شما آسیب بزند. پس شاید مهمترین دلیل برای جلوگیری از بروزرسانی اتوماتیک وردپرس این باشد.
وردپرس میتواند بهطور اتوماتیک خود را بروز کند که معمولاً از این قابلیت برای انتشار نسخههای امنیتی استفاده میکند، در ادامه خواهید آموخت که چطور این قابلیت وردپرس را غیرفعال کنید.
چرا غیرفعال کردن بروزرسانی اتوماتیک وردپرس ایده خوبی نیست ؟
همانطور که گفتیم وردپرس همواره در حال توسعه است و باید توجه داشت که هرروز حفرههای امنیتی جدیدی از این سیستم مدیریت محتوا منتشر میشود که شما برای رفع این موارد نیاز دارید تا همواره وردپرس خود را بروز نگهدارید، از طرفی نباید ویژگیهای جدید وردپرس را فراموش کنید که با بروزرسانی مداوم به سایت شما اضافه میشود، به طور مثال :
- WordPress 4.9.5 علاوه بر رفع 25 مشکل نرمافزاری 3 حفره امنیتی را نیز برطرف کرد که بسیار خطرناک بود.
- وردپرس 5.3 امکانات زیادی را به سایتها اضافه کرد، از جمله بهبود عملکرد ویرایشگر گوتنبرنگ
بیشتر کاربران از اینکه این بروزرسانیها چه چیزی را در سایت آنها تغییر میدهد اطلاع ندارند، اما به نظر من بهترین کار این است که همیشه بروز بمانید.
چرا باید بروزرسانی خودکار وردپرس را غیرفعال کنیم ؟
تا اینجا ما درباره مزیتهای بروزرسانی اتوماتیک صحبت کردیم، اما بیایید کمی هم درباره معایب آن صحبت کنیم. وردپرس بعد از نسخه 3.7 اعلام کرده که بروزرسانیهای امنیتی و جزئی را بهطور خودکار انجام میدهد و اگر افزونهای باگ امنیتی داشته باشد و نیاز به بروزرسانی سریع داشته باشد اینکار را انجام میدهد.
اما فرض را بر این بگیرید که سایت شما بعد از بروزرسانی دچار مشکل صفحه سفید شود و سایت شما بالا نیاید، کلی زمان و هزینه باید بپردازید تا متوجه شوید مشکل چیست و آنرا رفع کنید.
تمام بروزرسانیهای وردپرس از طریق api.wordpress.org دریافت میشود و از آنجایی که وردپرس سیستم متن باز است و همه دسترسی موارد توسعه دارد کافیست فقط یه هکر موفق شود به این بخش نفوذ پیدا کند.
البته این مورد بسیار بعید است اما غیرممکن هم نیست، Wordfence حفره امنیتی را به وردپرس گزارش کرد که شخص قادر به دسترسی به api.wordpress.org را پیدا میکرد. البته وردپرس به سرعت این مورد را رفع کرد اما فرض را براین بگیرید روزی این اتفاق بیافتد!
البته فراموش نکنید این مسئله باعث نمیشود فکر کنید وردپرس از لحاظ امنیتی ضعف دارد، اتفاقا این مسئله باعث میشود که وردپرس مورد حمله انواع حملات قرار بگیرد تا حفرههای امنیتی آن کشف و رفع شود، به همین خاطر است که ما همیشه اعتقاد داریم وردپرس سیستم کاملاً امنی است.
اما فراموش نکنید شما مدیر یک وبسایت بزرگ هستید و روی کوچکترین مسائل امنیتی هم نباید ریسک کنید، پس از نظر ما بهتر است بروزرسانی خودکار وردپرس را غیرفعال کنید و به صورت دستی بروزرسانیها را انجام دهید.
بهتر است همیشه یک نسخه دیگر از سایت خود داشته باشید و بروزرسانیها را روی آن انجام دهید، اگر سایت شما در آنجا به مشکلی برنخورد میتوانید به راحتی این بروزرسانی را روی وبسایت اصلی خود انجام دهید.
غیرفعال کردن بروزرسانی اتوماتیک در وردپرس با افزونه
بهترین روش برای مدیریت روی بروزرسانیهای وردپرس استفاده از افزونه Easy Updates Manager است. شما کافیست این افزونه را نصب و فعال کنید، اگر با نحوه نصب افزونه وردپرس آشنا نیستید حتماً آموزش نحوه نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید.
بعد از فعالسازی از منوی مدیریت وردپرس به پیشخوان » Updates Options مراجعه کنید.
این افزونه راحتترین روش برای مدیریت بروزرسانیهای خودکار وردپرس است، شما به راحتی میتوانید از این افزونه استفاده کنید تا کنترل دقیقی روی بروزرسانیهای خود داشته باشید.
برای جلوگیری از بروزرسانی خودکار تمام بخشها کافیست از بخش اول گزینه Disable all updates را انتخاب کنید.
اما اگر قصد دارید بخشی از بروزرسانیهای اتوماتیک را غیرفعال کنید باید این گزینه را روی Enable Updates قرار دهید تا بخشهای دیگر افزونه فعال شود.
به بخش Automatic updates مراجعه کنید و روی گزینه Custom آنرا تنظیم کنید تا منوی جدید زیر آن برای شما باز شود که به شما قابلیت فعال و غیرفعال کردن بروزرسانی اتوماتیک وردپرس ، ترجمهها ، قالبها ، افزونهها را میدهد.
نکته : تفاوت بخش Automatic updates با پایینتر که گزینههای دیگر با همین عناوین دارند در این است که وقتی در اینجا این مورد را فعال کنید، همه بروزرسانیها به صورت اتوماتیک انجام میگردد، اما پایینتر فقط نسخههای که به طور پیشفرض اتوماتیک بروزرسانی میشوند را فعال یا غیرفعال میکند.
همچنین از منوی بالا گزینه Plugin و Themesمیتوانید هرکدام از افزونههای وردپرس که تمایل دارید اتوماتیک بروزرسانی شوند را فعال کنید.
غیرفعال کردن بروزرسانی اتوماتیک در وردپرس به صورت دستی
اگر قصد ندارید از افزونه وردپرس برای این منظور استفاده کنید، باید کد زیر را در فایل wp-config.php
که در روت هاست وردپرس شما است قرار دهید.
این کد همه بروزرسانیهای اتوماتیک وردپرس را از کار میاندازد :
define( 'automatic_updater_disabled', true );
کد زیر فقط از بروزرسانی اتوماتیک هسته وردپرس جلوگیری میکند :
define( 'wp_auto_update_core', false );
اگر قصد دارید تا کمی این تنظیمات را اختصاصیتر انجام دهید میتوانید برخی فیلترها را قرار دهید، کافیست کدهای زیر را در function.php قرار دهید، برای اینکار آموزش قرار دادن کد دلخواه در Function.php وردپرس را مطالعه کنید و کدهای زیر را به آن اضافه کنید.
برای غیرفعال کردن بروزرسانی اتوماتیک افزونههای وردپرس :
add_filter( 'auto_update_plugin', '__return_false' );
برای غیرفعال کردن بروزرسانی اتوماتیک قالبهای وردپرس :
add_filter( 'auto_update_theme', '__return_false' );
اما همچنان پیشنهاد ما به شما استفاده از افزونه وردپرس است، چرا که کنترل بیشتری روی این موارد خواهید داشت.
سوالات متداول
بله، چرا که اگر کدی تست نشده وارد وبسایت وردپرسی شما شود، امکان دارد سایت شما را دچار مشکل کند و کشف این مشکل معمولاً نیازمند زمان و از دست رفتن درآمد زیادی بابت قطعی سایت است. به همین خاطر توصیه میکنیم قبل از هر بروزرسانی از سازگاری با سایت خود اطمینان حاصل کنید.
شما بعد از انتشار هرنسخه از افزونهها، قالبها و هسته وردپرس باید آنرا بروزرسانی کنید، چرا که این موارد به توسعه و سرعت و امنیت سایت شما کمک میکند و اکثر این بروزرسانیها امنیتی و برای رفع خطا هستند.
وردپرس معمولاً برای نسخههای کوچک که صرفاً رفع باگهای امنیتی یا خطاها است بروزرسانی اتوماتیک انجام میدهد، نسخههای 5.3.1 و 5.3.2 اخیراً اتوماتیک انجام شد. اما برای رفتن به خود نسخه 5.3 باید به صورت دستی این بروزرسانی را انجام میدادید.
امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا با نحوه غیرفعال کردن آپدیت اتوماتیک وردپرس آشنا شده باشید. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش فعال کردن بروزرسانی اتوماتیک وردپرس را مطالعه کنید. اگر سوالی در این رابطه داشتید حتماً در بخش نظرات از ما بپرسید.