مقالات آموزشی

8 ابزار مفید برای آنالیز و تست سرعت سایت وردپرس

ابزار مفید برای آنالیز و تست سرعت سایت وردپرس

آیا شما تست سرعت سایت وردپرس خود را دارید؟ بیشتر کاربران که چطور به آنالیز و تست سرعت سایت وردپرس بپردازند. ابزار زیادی برای تست سرعت سایت وجود دارد، اما تحلیل نتایج همیشه برای کاربرانی که خیلی متخصص در مسائل مربوط به سایت نیستند سخت است.

امروز قصد داریم به این موضوع بپردازیم و به شما آموزش دهیم که چطور و با چه ابزاری سرعت سایت خود را بررسی کنید.

ابزار مفید برای آنالیز و تست سرعت سایت وردپرس

آنچه در این مقاله خواهید خواند :

بهترین ابزار برای تست سرعت سایت

ابزار زیادی برای تست سرعت سایت وجود دارد که رایگان یا غیررایگان هستند و هرکدام از آنها ویژگی‌های خاصی دارند.

شما نیاز نیست تمرکز خود را فقط روی یک ابزار قرار دهید و باید سایت خود را با ابزارهای مختلف بررسی کنید تا به نتیجه مناسب برسید. با این حال ما به کاربران توصیه می‌کنیم روی عملکرد سایت خود بیشتر زمان بگذارید چرا که این ابزارها از یکسری فاکتور از پیش تعیین شده آماده شده‌اند و گاهی رعایت تمام این فاکتورهای کاری دشوار یا غیرممکن است.

هدف شما باید افزایش سرعت سایت برای کاربران باشد در غیر این صورت به دست آوردن نمره مناسب از این ابزار واقعا دلیلی بر درست کار کردن سایت شما نیست. گاهی وبمستران فراموش می‌کنند که سایت خود را برای کاربران طراحی می‌کنند نه ربات‌ها.

با نکات گفته شده در بالا بیایید به بهترین ابزار برای تست سرعت سایت وردپرس بپردازیم، فراموش نکنید وب‌جامه خدمات بهینه‌سازی سرعت سایت ارائه می‌دهد تا اگر نیاز به رفع مشکلات سرعتی سایت خود داشتید از خدمات این مجموعه استفاده کنید.

1. ابزار تست سرعت سایت Google Pagespeed Insights

ابزار تست سرعت Google Pagespeed Insights

ابزار آنالیز و تست سرعت سایت Google Pagespeed Insights متاسفانه برای ای‌پی‌های ایرانی غیرفعال است، اما شما با ابزار دور زدن تحریم می‌توانید از این ابزار استفاده کنید. این ابزار که این روزها به دلیل اضافه شدن نتایج آن به گوگل سرچ کنسول ( گوگل وبمستر ) خیلی پرکاربرد شده گزارش مفصلی از وب‌سایت شما ارائه می‌دهد.

البته بررسی نتایج این ابزار برای افراد عادی کمی دشوار است، چرا که نتایج و پیشنهادات اعلام شده بسیار تخصصی است و نیاز به بررسی دقیق برای اجرا آن وجود دارد. نتایج این ابزار برای موبایل و کامپیوتر متفاوت است و یکی از ویژگی‌های این ابزار این است که به طور مجزا می‌توانید نتایج را در دو حالت مختلف بررسی کنید.

2. ابزار تست سرعت سایت IsItWP

ابزار تست سرعت IsItWP

ابزار تست سرعت و آنالیز سایت IsItWP ساده‌ترین ابزار برای بررسی سایت است، شما کافیست چندبار تست را انجام دهید تا نتایج مناسبی برای بررسی دقیق سایت خود دریافت کنید. این ابزار همچنین به شما پیشنهادات خوبی جهت بهبود سرعت سایت می‌دهد و از آنجایی که تعامل خوبی با وردپرس دارد، می‌تواند راهکارهای کاربردی جهت بهبود سرعت سایت شما ارائه دهد.

3. ابزار تست سرعت سایت GTmetrix

ابزار تست سرعت سایت GTmetrix

ابزار تست سرعت سایت GTmetrix یکی از قدرتمندترین ابزار برای بررسی سرعت است، این ابزار با تحلیل جامع و دقیق دلایل افزایش و کاهش سرعت سایت شما را بررسی می‌کند و گزارش دقیق و تفکیک شده‌ای را در اختیار شما می‌گذارد.

همچنین شما می‌توانید با عضویت در سایت GTmetrix به راحتی موقعیت جغرافیایی ربات تست کننده سایت خود را تغییر دهید و سایت خود را از موقعیت‌های مختلف مورد بررسی قرار دهید.

4. ابزار تست سرعت سایت Pingdom

ابزار تست سرعت Pingdom یکی از بهترین و ساده‌ترین ابزار جهت بررسی سرعت و عملکرد سایت است، شما به راحتی با وارد کردن آدرس سایت در آن می‌توانید آنالیز دقیقی از سایت خود داشته باشید. همچنین می‌توانید موقعیت جغرافیایی تست کننده سایت خود را نیز تغییر دهید تا از نقاط جغرافیایی مختلف بارگذاری سایت خود را بررسی کنید.

توجه داشته باشید که این سایت ایران را تحریم کرده و شما با IP ایران نمی‌توانید سایت خود را در این ابزار مفید بررسی کنید و برای وارد شدن به این سایت نیاز به ابزار دور زدن تحریم دارید.

5. ابزار تست سرعت WebPageTest

ابزار تست سرعت WebPageTest

ابزار تست سرعت سایت وردپرس WebPageTest یکی دیگر از ابزارهای رایگان است که اطلاعات دقیقی در رابطه با سرعت بارگذاری و عملکرد سایت شما در اختیار شما می‌گذارد. این سایت به شما این امکان را می‌دهد تا سایت خود را در موقعیت‌های جغرافیایی مختلف و مرورگرهای مختلف بررسی کنید.

بعد از وارد کردن آدرس سایت خود این ابزار سه بار سایت شما را مورد بررسی قرار می‌دهد و نتایج را با جزئیات کامل در اختیار شما می‌گذارد.

6. ابزار تست سرعت سایت Load Impact

ابزار تست سرعت سایت Load Impact

سایت تست سرعت Load Impact کمی با باقی ابزارها که معرفی کردیم متفاوت‌تر است، این ابزار سرعت سایت شما را با ترافیک بالا بررسی می‌کند. این سایت رایگان نیست اما در نسخه رایگان آن شما می‌توانید همزمان 25 کاربر را به مدت 3 دقیقه در سایت خود داشته باشید تا ببینید اگر ترافیک سایت شما افزایش پیدا کند و تعداد کاربران شما بیشتر شود، عملکرد سایت شما به چه صورت است.

7. ابزار تست سرعت سایت Uptrends

ابزار تست سرعت سایت Uptrends

سایت تست سرعت بعدی که معرفی می‌کنیم Uptrends است، ابزار تست سرعت سایت آن کاملاً رایگان بوده و به شما اجازه می‌دهد از چند نقطعه جغرافیایی و تلفن همراه سایت خود را بررسی کنید. بیشتر پیشنهادات این سایت از Google Pagespeed Insights تهیه شده و نمره سایت شما را با این ابزار نیز بررسی می‌کند.

8. ابزار تست سرعت سایت Byte Check

ابزار تست سرعت سایت Byte Check

سایت Byte Check ابزار رایگان دیگری است که به شما کمک می‌کند تا سرعت پاسخگویی سرور هاست وردپرس خود یعنی TTFB (time to first byte) را بررسی کنید. این زمانی است که سایت شما اولین بایت را به سمت مرورگر ارسال می‌کند. این تست به شما در انتخاب هاست وردپرس بسیار کمک می‌کند، چرا که در فاکتورهای سئو یکی از عوامل مهم سرعت سایت است و یکی از عوامل بررسی سرعت سایت TTFB یا همان ارسال اولین بایت است.

شما برای تست سرعت سایت می‌توانید از هرکدام از ابزار بالا استفاده کنید، اما همانطور که پیشتر گفتیم فقط تست مهم نیست، شما باید توانایی تحلیل داده‌های ارائه شده توسط این سایت‌ها را نیز داشته باشید.

چطور تست سرعت سایت دقیقی داشته باشیم؟

تست سرعت سایت دلیل بر عملکرد درست سایت شما نیست و فقط به شما دید بهتری درباره سایت شما می‌دهد، همانطور که می‌دانید اینترنت متغییر است و هرلحظه امکان دارد نتایج متفاوتی شما داشته باشید.

شما برای اینکه بهترین حالت تست سرعت را داشته باشید و از صحت نتایج اطمینان حاصل کنید باید چندین مورد را بررسی و چند کار را انجام دهید تا تست سرعت سایت شما بهبود بخشد و نتایج دقیق‌تر باشند.

1. از چند ابزار همزمان استفاده کنید

عوامل زیادی برای تست سرعت سایت وجود دارد و هر سایت نتایج متفاوتی را به شما ارائه می‌دهند، شما برای اینکه بهترین نتیجه را دریافت کنید، باید چندین تست از چند ابزار همزمان بگیرید و نتایج را کنار هم بگذارید. قطعاً متوجه خواهید شد که نتایج گاهی با هم بسیار متفاوت هستند، به همین خاطر بعد از گرفتن تست‌های مختلف میانگین آنرا بررسی کنید و از نتایج تصمیم‌گیری کنید که سایت شما نیاز به بهینه سازی سرعت دارد یا خیر!

2. تغییر موقعیت جغرافیایی سرورهای تست کننده

شما باید موقعیت جغرافیایی بیشتر کاربران خود را از طریق Google Analytics بررسی کنید و سرور تست کننده سرعت سایت خود را از طریق ابزارهای معرفی شده بالا روی نزدیک‌ترین موقعیت قرار دهید. اگر بازدیدکنندگان سایت شما از همه جای دنیا هستند بهتر است از همه نقاط موجود تست بگیرید و نتایج را بررسی کنید.

3. از روشن بودن سیستم کش سایت خود اطمینان حاصل کنید

حتماً مطمئن شوید که سیستم کش سایت شما روشن است، این قابلیت به شما کمک می‌کند تا عملکرد کش سایت خود را بررسی کنید و میزان تاثیر آن را روی سایت خود بیررسی کنید.

بسیاری از افزونه وردپرس که کار کش سایت را انجام می‌دهند گاهی فقط تعدادی صفحات محدود را کش می‌کنند، اما افزونه WP-Rocket بهترین عملکرد را داراست. شما از طریق مقاله آموزش نحوه نصب و تنظیم افزونه WP Rocket در وردپرس می‌توانید با نحوه عملکرد این افزونه بی‌نظیر وردپرس آشنا شوید.

4. بررسی عملکرد فایروال و CDN سایت

سیستم‌های کشینگ به شما در رابطه با کاهش فشار سرور بسیار کمک می‌کنند اما محدودیت‌های خود را دارند، مثلاً جلوی حملات DDos و یا از نظرات اسپم جلوگیری نمی‌کنند. البته برای مشاهده نحوه جلوگیری نظرات اسپمرها به سایتتان مقاله 11 ابزار و نکته برای مبارزه با نظرات اسپم در وردپرس را مطالعه کنید.

استفاده از سیستم فایروال یا WAF به شما کمک می‌کند تا ترافیک سایت خود را بررسی کنید و اگر ترافیک مشکوکی به سمت سایت شما ارسال شود، این فایروال جلوی آنرا گرفته و اجازه نمی‌دهد که به سایت شما آسیبی وارد شود.

همچنین استفاده از CDN به شما کمک می‌کند تا فایل‌های استاتیک سایت خود مثل فایل‌های استایل، جاوا اسکریپت را در سرورهای مختلف در جهان بارگذاری کنید تا اگر حجم زیادی از بار سرور شما کاهش پیدا کند و سایت شما سرعت بالاتری نسبت به قبل داشته باشد.

حتماً قبل از انجام هرتستی بررسی کنید که سایت شما مجهز به WAF و CDN باشد.

مهم‌ترین پارامتر برای تست سرعت سایت کدام است؟

مهم‌ترین پارامتری که باید در نتایج تست خود بررسی کنید، سرعت بارگذاری سایت است. چرا که اگر سایت شما سرعت بارگذاری مناسبی نداشته باشد، کاربران زیادی را از دست خواهد داد.

مهم‌ترین فاکتور تست سرعت سایت

اگر سرعت سایت شما بیش از 3 الی 4 ثانیه ( بسته به سایت این عدد متغییر است ) بهتر است نگاهی به گزارشات ابزارهای مختلف بکنید. کندی سرعت سایت دلایلی زیادی مثل حجم صفحات، کندی در TTFB ، تعداد زیادی درخواست‌ها سمت سرور و… دارد که باید به هرکدام از آنها به طور مجزا پرداخت.

اگر تمایل دارید درباره TTFB اطلاعات بیشتری کسب کنید حتما مقاله TTFB چیست و نحوه افزایش سرعت TTFB در وردپرس را مطالعه کنید.

سوالات متداول

قطعاً برای شما با مطالعه این مقاله سوالات زیادی بوجود آمده که ما سعی کردیم تعدادی از آنها را در ادامه پاسخ دهیم :

آیا تفاوتی بین تست سرعت از ابزار مختلف وجود دارد ؟

بله، هرکدام از این ابزار که در این مقاله معرفی شده، از فاکتورهای مختلفی برای تست استفاده می‌کنند اما نتایج بسیار نزدیک به هم هستند و اگر توانایی درک دقیق آنها را داشته باشید می‌توانید سرعت سایت خود را تا حد زیادی بهبود بخشید.

برای کاهش حجم صفحات چه کار باید کرد ؟

مهم‌ترین دلیلی که باعث کندی صفحات می‌شود، استفاده از تصاویر با حجم بالاست. برای رفع این مشکل توصیه می‌کنیم مقاله آموزش بهینه سازی تصاویر وردپرس بدون افت کیفیت را مطالعه کنید.

بعد از بررسی سایت متوجه تعداد درخواست‌های بالای سایت شدم، چه باید کرد ؟

اگر طبق گزارشات دیدید که تعداد درخواست‌های شما سمت سرور زیاد است، باید آنها را بررسی و رفع کنید که برای اینکار بهتر است با متخصص بهینه سازی سرعت سایت مثل همکاران ما در وب‌جامه ارتباط برقرار کنید.
البته استفاده از سیستم کش سایت را فراموش نکنید، چرا که استفاده نکردن از کش باعث کندی شدید سایت شما شده ، همچنین استفاده از CDN را نیز بررسی کنید. ما نکات زیادی را در مقاله 10 راه برای بهینه سازی و افزایش سرعت سایت وردپرس برای شما آماده کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند تا سرعت سایت خود را افزایش دهید.

آیا استفاده از Lazy Load به افزایش سرعت سایت کمک می‌کند ؟

بله، یکی از مواردی که باعث می‌شود سایت شما در تست سرعت سایت وردپرس پیروز بیرون بی‌آید استفاده از Lazy Load است که می‌توانید مقاله فعال کردن افزونه Lazy Load برای تصاویر را مطالعه کنید.

آیا تعداد افزونه زیاد باعث کندی سایت می‌شود ؟

این سوال شما را ما در مقاله چه تعداد افزونه وردپرس نصب کنیم ؟ پاسخ داده‌ایم، اما به طور خلاصه اگر شما از افزونه‌های غیراستاندارد استفاده کنید و این افزونه‌های وردپرس تعداد زیادی کد و فایل CSS و JS به سایت شما اضافه کنند، قطعاً باعث کندی سایت شما می‌شود.

امیدوارم این مقاله به شما کمک کند تا سرعت سایت خود را به درستی تست کرده و راه‌کارهای مناسبی برای رفع مشکلات سایت خود در اختیارتان گذاشته باشد، اگر سوالی داشتید حتماً آنرا با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

2 thoughts on “8 ابزار مفید برای آنالیز و تست سرعت سایت وردپرس

  1. profile avatar محمد علی‌یاری گفت:

    اما من یه توصیه کنم، استفاده بیش از حد این ابزار تست سرعت باعث وسواس فکری میشه. من یه مدت فقط کارم این بود صبح تا شب این‌ها رو تست کنم

    1. profile avatar صالح اسلام پناه گفت:

      بله کاملاً با حرف شما موافق هستم، شما بعد از اینکه به یک استاندار مناسب از سرعت سایت رسیدید بهتر است که روی موارد دیگه وقت بگذارید. چرا که بررسی زیاد این موارد ایجاد وسواس فکری می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 18 =