دیجیتال مارکتینگ, سئو

آموزش بخش Performance در گوگل کنسول

امروزه همه‌ی سایت‌ها از گوگل سرچ کنسول استفاده می‌کنند زیرا که گوگل سرچ کنسول اطلاعاتی در اختیار ما قرار می‌دهد که با استفاده از این اطلاعات می‌توان استراتژی سئو سایت خود را بر اساس آن تنظیم کنیم. اکثر سایت‌ها در مورد گوگل سرچ کنسول توضیح داده‌اند اما درباره‌ی بخش Performance به صورت کامل توضیحی داده نشده . ما در این مقاله قصد داریم درباره‌ی بخش Performance گوگل سرچ کنسول و ابزارهای بسیار کاربردی آن صحبت‌ کنیم. با‌ما همراه باشید.

گوگل سرچ کنسول google serach console

بخش Performance در Google Search Console

بخش performance که به فارسی “عملکرد” شناخته می‌شود جز مهم‌ترین بخش گوگل سرچ کنسول محسوب می‌شود که با استفاده از آن اطلاعات زیادی را می‌توانید نسبت به سایت خود بدست آورید به‌عنوان مثال می‌توانید بدانید که کاربران از طریق جستجوی چه کلماتی وارد سایت شما شده‌اند و چند بار وارد در نتایج جستجوی کاربران قرار گرفته اید. با کسب همین اطلاعات می‌توانید تاثیر بسزایی را بر روی سئو سایت خود داشته باشید.

google console گوگل کنسول

در این بخش امکانات زیادی وجود دارد که ما می‌خواهیم در این مقاله آن ها را توضیح دهیم و اگر با نحوه ثبت سایت وردپرس در گوگل سرچ کنسول آشنایی ندارید پیشنهاد می‌کنیم که مقاله‌ی “نحوه ثبت سایت وردپرس در گوگل سرچ کنسول” را مطالعه نمایید.

Search Type

بعد از وارد شدن به بخش Performance در گوگل سرچ کنسول در ابتدا گزینه “Search Type” را مشاهده می‌کنیم که این گزینه برای نشان دادن آمار است و چهار فیلتر مختلف دارد که نتایج مختلفی را به ما نشان می‌دهد. فیلتر اول که “web” نام دارد آمار اینکه چه تعداد از طریق وب‌سایت وارد سایت ما شده‌اند را نمایش می‌دهد. فیلتر دوم هم که “Image” نام دارد آمار افرادی که از طریق عکس وارد سایت ما شده‌اند را نمایش می‌دهد. و فیلتر سوم “Video” نام دارد آمار افرادی که از طریق ویدیو وارد شده را نمایش می‌دهد. و اخرین فیلتر که “News” نام دارد افرادی که از طریق اخبار وارد شده اند را نمایش می‌‌دهد.

google search console

همانطور که مشاهده می‌کنید یک سربرگ دیگه‌ای به نام “Compare” وجود دارد از این قسمت برای مقایسه دو آمار استفاده می‌شود برای مثال شما میخواهید آمار افرادی که از طریق وب وارد سایت شما شده‌اند را با آمار کسانی که توسط عکس وارد سایت شما شده اند را مقایسه کنید باید از این قسمت این مقایسه را انجام دهید و نتیجه آن بر روی نمودار نشان داده‌ می‌شود.

گوگل سرج کنسول مقایسه google search console

 Date Range

در کنار گزینه‌ “Search type” گزینه‌ی “date” را مشاهده می‌کنیم که آمار روزهای گذشته (تا شانزده ماه) را به ما نشان می‌دهد.

گوگل سرچ کنسول: تاریخ

date-range-google-search-conole

اگر در صفحه “Data range” وارد سربرگ “Compare” شوید می‌توانید دوره‌های زمانی مختلف را با هم مقایسه نمایید. برای مثال شما میخواهید آمار 7 روز گذشته را نسبت به آمار کل سال مقایسه کنید باید از این قسمت استفاده کنید.

مقایسه دو دوره زمانی

Export

در قست بالا سمت راست گزینه‌ی “Export” را مشاهده می‌کنید که می‌توانید برای گرفتن خروجی اطلاعات از این گزینه استفاده کنید. وقتی که گزینه “Export” را انتخاب می‌کنید یک منو باز می‌شود که سه راه برای خروجی گرفتن به ما نشان می‌دهد. روش اول “Google Sheet” است که خروجی را به صورت آنلاین نمایش می‌دهد. گزینه دوم “Download Excel” است که خروجی را به صورت فایل اکسل برای دانلود آماده می‌کند. گزینه سوم Download CSV” خروجی را به صورت فایل CSV آماده دانلود می‌کند و شما می‌توانید از هر روشی که مورد نظرتان می‌باشد استفاده کنید.

EXPORT DATA

نمودار

در قسمت بعد نموداری را مشاهده می‌کنیم که چهار گزینه در قسمت بالای آن قرار دارد و با روشن یا خاموش کردن تیک هر یک از آن‌ها اصلاعات آن‌ها روی جدول نمایش داده می‌شود. اولین گزینه “Total Clicks” نام دارد که نشان دهنده‌ی این است که چند دفعه بر روی سایت شما کلیک شده است (می‌توان بازه زمانی مورد نظر را از بخش date اعمال نمود) . دومین گزینه “total impressions” نام دارد که نشان می‌دهد که چند دفعه سایت شما جز نتایج جستجو کاربران بوده است. سومین گزینه “Average CTR” (میانگین نرخ کلیک) نام دارد که نشان دهنده‌ی درصده تعداد دفعاتی که روی لینک سایت کلیک شده نسبت به تعداد دفعاتی که سایت در جستوجوی کاربران نمایش داده است . چهارمین گزینه “Average Position” نام دارد که نشان دهنده‌ی میانگین رتبه سایت در صفحه‌های جستجو است .

جدول میانگین avrege table

در قسمت پایین نمودار یک منو وجود دارد که شامل بخش‌های Queries , Pages , Countries , Devices , Search appearance و Dates می‌باشد:

 

under-table

Queries

قسمت Queries آمار دقیق از کلمات کلیدی که درگوگل جستجو شده است را به ما می‌دهد  و ارقام زیر Impressions نشان دهنده این است که کلمات چند بار در صفحه جستجوی کاربران نمایش داده شده و ارقام زیر Clicks نشان دهنده این است که چند بار روی آن کلیک شده است.

 

Queries

Pages

قسمت بعدی Pages نام دارد این قسمت آمار صفحه‌هایی که در جستجوی کاربران نمایش داده شده را نشان می‌‌دهد و مانند قسمت قبل ارقام زیر Impressions نشان دهنده این است که هر صفحه چند بار در صفحه جستجوی کاربران نمایش داده شده و ارقام زیر Clicks نشان دهنده این است که چند بار روی آن کلیک شده است.

 

pages

country

در قسمت country نشان می‌دهد که در چه کشورهایی چند دفعه سایت در نتایج جستجوی کاربران نمایش داده شده است و چند دفعه بر روی آن کلیک شده است.country

Devices

در این قسمت نشان می‌دهد که با چه دستگاهی (تلفن همراه یا تبلت یا سیستم شخصی) چه تعداد افراد سایت‌ما را در صفحه جستجوی خود دیده‌اند و چه تعداد روی آن کلیک کرده می‌باشند.

devices

search appearance

این قسمت مربروط به اسکیما هایی می‌شود که استفاده کرده‌آید برای اطلاعات بیشتر مقاله‌ی ( اسکیما چیست ؟) را مطاله نمایید

search appearance

Dates

این بخش نشان می‌دهدکه در چه تاریخی در صفحه‌ی جستجوی چند نفر سایت ما نمایش داده شده است و چند نفر روی آن کلیک کرده اند.

تاریخ dates

حرف آخر

به‌ صورت خلاصه گوگل سرچ کنسول سایت شما را به گوگل معرفی می‌کند و به کمک آن می‌توانید جایگاه و میزان ترافیک ورودی از سمت گوگل را بررسی کنید و با استفاده از این اطلاعات می‌توانید استراتژی دقیق‌تری برای سئو سایت خود داشته باشید. برای هر سایتی که بخواهید در موتورهای جستجو گوگل پیشرفت داشته باشد باید از google search cosole استفاده نمایید.

اگر برای استفاده از گوگل سرچ کنسول به مشکلی برخوردید میتوانید از تیم پشتیبانی سایت وب جامه کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + هفت =