آیا قصد بهبود سئو وردپرس خود را دارید اما نمیدانید دقیقاً باید از کجا شروع کنید ؟ نگران نباشید ما امروز چک لیست سئو وردپرس آماده کردهایم که به شما کمک میکند تا افزایش ترافیک چشمگیری داشته باشید و با استفاده از این چک لیست سئو بتوانید شانس خود را برای داشتن جایگاهی بهتر در کلمات کلیدی مورد نظر خود افزایش دهید.
ما سعی داریم تا در این مقاله 30 نکته مهم جهت افزایش ترافیک از گوگل را به شما آموزش دهیم، پس با ما همراه شوید.
به استراتژی و کارهایی که شما برای بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجوگر مثل گوگل، بینگ، یاهو انجام میدهید، سئو ( SEO ) گفته میشود. در واقع سئو دارای دو بخش کلی به نام on-page و off-page میشود.
ما در ادامه سعی داریم تمام نکاتی که به عنوان چک لیست سئو وردپرس استفاده میکنیم را با زبانی ساده آموزش دهیم تا بتوانید به راحتی موارد اولیه و کلی سایت خود را انجام دهید. توجه داشته باشید که با همین چک لیست وردپرس شما میتوانید دشوارترین کلمات را فتح کنید و جایگاه مناسبی در رتبههای برتر گوگل داشته باشید.
همچنین پیروی از این نکات باتوجه به اینکه به شما کمک میکند تا رتبه بهتری در کلمات و در نتایج تعداد کلمات بیشتری ظاهر شوید باعث افزایش چشمگیر ترافیک سایت شما میشود.
1. دامنه سایت با WWW یا بدون WWW
اگر تازه قصد دارید سایت خود را راهاندازی کنید، اولین سوالی که برای شما بوجود خواهد آمد، این است که سایت شما باید WWW داشته باشد یا خیر؟ آیا این موضوع از لحاظ سئو ( SEO ) برای سایت شما تاثیر دارد یا خیر ؟
این موضوع هیچ فرقی برای شما سایت ندارد، حتی گوگل اخیراً اعلام کرده که WWW را در آدرس بار خود نمایش نمیدهد. پس این موضوع کاملاً شخصی است که شما میخواهید WWW داشته باشید یا خیر، اگر طرفدار دامنههای کوتاه هستید بهتر است از آن استفاده نکنید.
2. نصب افزونههای سئو وردپرس
به طور کلی وردپرس از سئو داخلی مناسبی برخوردار است، اما ما همیشه پیشنهاد میکنیم بعد از نصب وردپرس حتماً از افزونه سئو وردپرس استفاده کنید. این افزونه وردپرس به شما کمک میکنند تا بیشتر مواردی که در ادامه به آنها میپردازیم به طور اتوماتیک انجام شوند.
ما به شما افزونه Yoast Seo و All-In-One SEO Pack را پیشنهاد میدهیم، مخصوصاً افزونه یواست سئو که طرفداران زیادی دارد و بسیاری از کارهای شما را به طور اتوماتیک با رابط کاربری آسان انجام میدهد. اگر میخواهید با افزونههای بیشتر برای سئو وردپرس آشنا شوید حتماً مقاله افزونه و ابزار برتر سئو وردپرس را مطالعه کنید.
افزونه Yoast Seo به شما کمک میکند تا تحلیل دقیقی روی کلمات کلیدی صفحات سایت خود داشته باشید، نقشه XML سایت خود را ایجاد کنید، breadcrumbs سایت خود را ایجاد کنید و بسیاری امکانات مفید که به آنها خواهیم پرداخت.
این افزونه فقط یک ابزار است و برای سبز شدن آن نباید وسواس گونه عمل کنید.
این افزونه با +5 میلیون نصب فعال توانسته خود را به عنوان بهترین افزونه سئو وردپرس معرفی کند و مورد اعتماد بیشتر سایتهای وردپرس باشد. این افزونه مفید را میتوانید از مخزن وردپرس به طور رایگان نصب و فعال کنید. اگر با نحوه نصب افزونه وردپرس آشنا نیستید حتماً آموزش نحوه نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید.
3. پیوند یکتا مناسب انتخاب کنید
بعد از نصب وردپرس پیوند یکتا اتوماتیک ایجاد میکند که به مناسب نیست. پیوند یکتا وردپرس به طور پیشفرض روی سال، ماه، روز و نام نوشته تنظیم شده که باید آنها را تغییر دهید.
https://example.com/2020/04/13/hello-world/
گوگل آدرس صفحاتی که از کلمات کلیدی استفاده کرده بیشتر میپسندد، به همین خاطر ما توصیه میکنیم از نام عنوان یا کلمات کلیدی برای این کار استفاده کنید و ساختار پست خود را به شکل زیر تغییر دهید.
https://example.com/hello-world/
برای اینکار شما کافیست از منوی پنل مدیریت وردپرس خود به بخش تنظیمات » پیوندهای یکتا مراجعه کنید و گزینه تنظیمات عمومی را روی نام نوشته قرار دهید و در انتها روی دکمه “ذخیره تغییرات” کلیک کنید.
البته گزینههای زیادی برای تنظیم وجود دارد که ما در مقاله آموزش نحوه ویرایش و ساخت پیوند یکتا دلخواه در وردپرس به طور کامل به آن پرداختیم.
4. روی عبارت کلیدی کانونی تمرکز کنید
وقتی قصد دارید سئو وردپرس خود را بهبود ببخشید باید به یاد داشته باشید که گوگل یک ماشین جستجو است و همیشه کلمات کلیدی در اولویت جستجو آن قرار دارد. به همین خاطر باید هدف خود از تولید محتوا مشخص کنید. شما باید دقیقاً بدانید مقالهای که تولید میکنید قرار است روی چه کلمه کلیدی رتبه بهتری پیدا کند.
اما این نکته را فراموش نکنید که شما برای بازدیدکنندگان سایت خود محتوا را منتشر کردهاید نه برای گوگل، پس باید هوشمندانه از کلمات کلیدی در نوشته خود استفاده کنید به طور که به محتوای شما لطمهای وارد نکند در عین حال کاملاً مناسب برای گوگل باشد. ( کمی سخت شد )
هیچوقت پستی را فقط برای اینکه سایت شما آپدیت باشد منتشر نکنید، همیشه قبل از اینکه محتوایی تولید کنید کلمه کلیدی کانونی خود را برای آن انتخاب کنید. مثلاً ما برای این پست کلمه کلیدی ” سئو وردپرس ” را به عنوان عبارت کلیدی کانونی در Yoast Seo قرار دادهایم و هدف ما از انتشار این مقاله کسب رتبه مناسب روی این کلمه است.
توجه داشته باشید که نباید از کلمه کلیدی خود زیاد استفاده کنید و اصطلاحاً keyword stuffing کنید. باید از کلمه کلیدی کانونی خود باتوجه به طول محتوای خود به اندازه استفاده کنید و چگالی این کلمه کلیدی را در محتوای خود حفظ کنید.
5. عنوان مقاله خود را درست انتخاب کنید
همیشه سعی کنید عنوان مقاله خود را درست انتخاب کنید، از کلمه کلیدی کانونی در عنوان خود استفاده کنید، چرا که این باعث میشود سئو بهتری برای محتوای خود داشته باشید. تا حد امکان سعی کنید از کلمه کلیدی کانونی خود در ابتدا عنوان خود استفاده کنید.
اما فراموش نکنید گاهی نوشتن کلمه کلیدی کانونی شما در ابتدا عنوان باعث ایجاد مشکل نگارشی در سایت شما شود. مثلاً پست ما ” چک لیست سئو وردپرس ” است. اگر قرار بود ما کلمه سئو وردپرس را در ابتدا این عنوان قرار دهیم، ظاهر زیبایی نداشت. این مسئله روی CTR یا نرخ کلیک صفحه شما تاثیر زیادی دارد.
البته شما از طریق افزونه Yoast SEO میتوانید عنوان متفاوتی انتخاب کنید، برای اینکار کافیست به انتهای مقاله خود، باکس مخصوص Yoast Seo مراجعه کنید و روی دکمه “ویرایش اسنیپت” کلیک کنید تا به راحتی بتوانید عنوان مناسب را قرار دهید.
6. توضیحات متا خود را هوشمندانه بنویسید
توضیحات متا زیر عنوان در نتایج جستجو نمایش داده میشود و به کاربر این اجازه را میدهد که آنرا مطالعه کنند و اگر اطلاعات مفیدی درباره کلمه جستجو شده خود پیدا کردند وارد آن سایت شوند. در نمونه زیر یکی از توضیحات متا سایت خود را میتوانید مشاهده کنید.
این توضیحات تاثیر زیادی روی نرخ کلیک یا CTR سایت شما دارد و اگر هوشمندانه آنرا بنویسید تاثیر زیادی روی سئو وردپرس شما خواهد داشت. ما در مقاله نحوه نوشتن توضیحات متا سئو شده در وردپرس به این موضوع پرداختهایم و به طور کامل این موضوع را بررسی کردهایم.
7. از عنوانهای H1, H2, H3 استفاده کنید
رباتهای خزنده گوگل از تگهای عناوین برای ارتباط با محتوای شما استفاده میکنند. به طور کلی بهتر است صفحه شما دارای یک تگ H1 و چندین H2 و H3 تشکیل شده باشد. این تگها را به صورت سلسله مراتب استفاده کنید.
معمولاً H1 عنوان صفحه شما را پوشش میدهد و سعی کنید از کلمه کلیدی کانونی خود در آن استفاده کنید و از تگ H2 و H3 برای کلمات کلیدی طولانیتر یا long-tail بهره ببرید. اما سعی نکنید از این عناوین بیش از حد استفاده کنید این تگها برای افزایش خوانایی متن شما است.
اگر قالب وردپرس شما به درستی طراحی شده باشد، به طور اتوماتیک عنوان سایت شما تگ H1 را خواهد گرفت و شما با استفاده از ویرایشگر گوتنبرگ یا کلاسیک میتوانید تگهای H2 و H3 و H4 را به محتوای خود اضافه کنید.
8. از ALT یا متن جایگزین برای تصاویر خود استفاده کنید
ALT یا متن جایگزین تصویر برای ایجاد ارتباط بهتر گوگل با تصاویر شما است، چرا که موتورهای جستجوگر امکان تشخیص محتوا تصویر شما را ندارند به همین خاطر از ALT برای این منظور استفاده میکنند.
خوشبختانه وردپرس به طور پیشفرض از این قابلیت پشتیبانی میکند و شما برای افزودن ALT تصاویر نیاز به استفاده از افزونه اضافه ندارید. برای این کار در ویرایشگر گوتنبرگ کافیست روی تصویر خود کلیک کنید و از ستون سمت چپ گزینه “متن Alt (متن جایگزین)” را بنویسید.
9. استفاده از متن عنوان برای تصاویر
به طور کلی متن عنوان در تصاویر توسط موتورهای جستجوگر خزش نمیشوند و استفاده از آنها اجباری نیست، به همین خاطر وردپرس در نسخه جدید خود به طور پیشفرض از آن پشتیبانی نمیکند و اما میتواند روی تجربه کاربری سایت شما تاثیر بگذارد.
اگر روی تصاویر سایت وبجامه موس خود را نگهدارید مشاهده خواهید کرد که این متن عنوان تصاویر نمایش داده خواهند شد. برای اضافه کردن این قابلیت به وردپرس خود کافیست افزونه Auto Image Attributes From Filename With Bulk Updater را نصب و فعال کنید.
بعد از فعالسازی این افزونه بعد از بارگذاری تصویرقسمتی با نام ویژگی عنوان در بخش پیشرفته تنظیمات تصویر اضافه خواهد شد که میتوانید متن عنوان تصویر را در آن اضافه کنید.
10. کلمه کلیدی خود را در پاراگراف اول بنویسید
پاراگراف اول صفحه شما بسیار مهم است، چرا که خزندگان گوگل صفحه شما را از بالا به پایین میخزنند به همین خاطر اگر در ابتدا متن صفحه شما کلمه کلیدی کانونی شما را ببینند، صفحه شما را مرتبطتر در نظر میگیرند و شانس بیشتری برای نمایش در رتبههای بالاتر گوگل خواهید داشت.
11. با کیفیت و طولانی بنویسید
گوگل و بازدیدکنندگان سایت شما عاشق محتواهای با کیفیت و جزئیات زیاد هستند. سعی کنید محتوای سایت خود را تا حد امکان با جزئیات دقیق بنویسید، اما فراموش نکنید از زیاده گویی دوری کنید. سعی کنید موضوعی که به آن میپردازید را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهید و تمام نکات ریز و درشت آنرا بنویسید. البته شاید این موضوع در رابطه با سایتهای خبری صحیح نباشد.
اما طبق تحقیقاتی که انجام شده متوجه شدند که بیشتر صفحاتی که رتبه بالاتری در نتایج گوگل کسب کردهاند محتوایی بالای 2000 کلمه دارند.
همانطور که میبینید تولید محتواهای با کیفیت و طولانی شانس شما را برای کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجوگر مثل گوگل افزایش میدهد.
یکی دیگر از مزایای تولید محتوای طولانی این است که به شما امکان جایگیری در جستجو کلمات کلیدی طولانیتر خواهد داد. بعد از مدتی محتوا تولید شده شما امکان دارد صدها کلمه کلیدی بلند را پوشش دهد و باعث افزایش ترافیک سایت شما شود.
12. نام تصاویر را درست انتخاب کنید
یکی از اشتباهاتی که وبمستران انجام میدهند، انتخاب نام نامرتبط برای فایلها است، اگر شما قصد دارید در جستجو تصاویر گوگل نمایش بیشتری داشته باشید باید نام تصاویر خود را به درستی انتخاب کنید. شما با دقت به چند نکته میتوانید سئو تصاویر خود را ارتقاء دهید.
- همیشه از کلمات درست به جای نامهای اشتباه استفاده کنید، مثلاً به جای DC001.JPG بنویسید wordpress-seo.jpg
- سعی کنید به جای فاصله از خط تیره ( – ) استفاده کنید و از نمادها یا کاراکترهای ویژه برای نام تصاویر خود استفاده نکنید.
- سعی کنید برای انتخاب نام تصاویر خود از کلمات کلیدی استفاده کنید. اینکار را روی تصویر شاخص خود حتماً انجام دهید، چرا که تاثیر خوبی روی سئو وردپرس شما خواهد داشت.
13. لینکسازی داخلی را فراموش نکنید
یکی از مواردی که باید برای بهبود سئو وردپرس خود به آن توجه کنید، لینکسازی داخلی است. لینکسازی داخلی به این معنا است که شما در جای درست به سایر صفحات خود در وردپرس لینک بدهید. اینکار باعث کاهش نرخ پرش و افزایش زمان ماندگاری کاربر در سایت شما میشود.
ما توصیه میکنیم در مطالب خود بین 3 الی 5 لینک داخلی همیشه داشته باشید، البته با توجه به حجم محتوا این عدد میتواند متغییر باشد. ما به طور میانگین در هر محتوا خود در سایت وبجامه بین 10 الی 15 لینک داخلی ایجاد میکنیم که این عدد گاهی در برخی از مقالات حتی بیشتر هم میشود.
14. گاهی به سایتهای قدرتمند لینک بدهید
گاهی لازم است شما برای اعتبار بخشیدن به محتوای خود به سایتهای بزرگ لینک دهید، اینکار باعث بهبود سئو وردپرس شما میشود، چرا که به گوگل میفهمانید با ارائه اطلاعات اضافی به کاربرد به تجربه کاربری کمک میکنید.
البته فراموش نکنید که این سایتها باید معتبر و بزرگ باشند تا برای شما نیز مفید باشند. همچنین میتوانید بعد از لینک دادن به این سایتها با آنها صحبت کنید و به اطلاع دهید که شما به آنها لینک دادهاید. اینکار باعث شروع یک ارتباط کاری مناسب میشود.
ما توصیه میکنیم از قابلیت باز شدن در پنجره جدید برای لینکهای خارجی خود استفاده کنید. چرا که اینکار باعث میشود کاربر سایت شما را بعد از ورود به سایت جدید گم نکند و امکان بازگشت به سایت شما را داشته باشد.
15. نقشه سایت
نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک میکند تا سلسله مرتب صفحات شما را بهتر درک کنند و بتوانند به راحتی بین صفحاتی که شما تمایل دارید ثبت گردند خزش کنند. آیا نقشه سایت اجباری است ؟ خیر؛ اگر شما نقشه سایت هم نداشته باشید موتورهای جستجوگر بین محتوای سایت شما خزش خواهند کرد، اما نقشه سایت به درک بهتر از صفحات مهم برای شما کمک میکند.
اگر تا به حال فکری برای نقشه سایت وردپرس خود نکردهاید پس مقاله نقشه سایت چیست ؟ نحوه ساخت XML Sitemap در وردپرس را مطالعه کنید تا بتوانید به راحتی نقش سایت خود را ایجاد کنید.
16. ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
یکی از مهمترین کارها که شما برای سئو سایت خود باید انجام دهید، ثبت سایت در گوگل وبمستر یا همان Google Search Console است. چرا که اینکار کمک میکند تا آمار دقیقی از میزان ترافیک ارسال از سمت گوگل، میزان نمایش در کلمات کلیدی مختلف، وضعیت مشکلات سئو سایت وبسیاری امکانات دیگر در اختیار شما میگذارد.
بهتر است همین حالا نسبت به ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول اقدام کنید تا اجازه دهید خزندگان گوگل به راحتی در سایت شما خزش کنند.
17. ایندکس سریعتر صفحات
به طور کلی خزندگان گوگل طبق برنامه خاصی به سایت شما سر میزنند و صفحات شما را شروع به ایندکس کردن میکنند، اما تکنیک سادهای وجود دارد که شما میتوانید بعد از انتشار مقاله یا محصولات خود به گوگل درخواست دهید تا به صفحه تازه منتشر شده سایت شما سریعتر رجوع کند و آنرا ایندکس کند.
این کار به سئو سایت شما کمکی نمیکند و باعث ایندکس سریعتر صفحات شما میشود.
برای اینکار کافیست به صفحه Google Search Console سایت خود مراجعه کنید و آدرس صفحه خود را در فیلد بالای صفحه وارد کنید و دکمه “Enter” را فشار دهید.
در صفحه باز شده کافیست روی دکمه “Request Indexing” کلیک کنید، تا درخواست شما برای ایندکس سریعتر صفحات به گوگل ارسال شود.
توجه داشته باشید که این یک درخواست است و اجبار به گوگل بابت ثبت صفحات شما ندارد و امکان دارد صفحه درخواستی شما تا چند روز در گوگل ثبت نگردد. نکته بعدی که باید توجه کنید این است که شاید به جای تیک سبزی که در تصویر میبینید نباشد و برای شما علامت ! نمایش داده شود، که به معنی این است که صفحه شما را هنوز گوگل تشخیص نداده و شما با ارسال درخواست برای ایندکس صفحه اگر نیاز باشد در آینده مجدداً درخواست بررسی صفحه سایت خود را بدهید به شما تیک سبز را نمایش میدهد.
18. استراتژی برای انتخاب کلمات کلیدی
یکی از مهمترنی عواملی که به شما کمک میکند تا سایت شما ترافیک بالایی داشته باشد، انتخاب درست کلمات کلیدی است. همیشه سعی کنید به چیزی که کاربران جستجو میکنند خوب فکر کنید. از ابزار مختلفی مثل KWFinder, SEMrush و Ahref استفاده کنید. البته شاید تهیه این اکانتها برای کاربران ایرانی کمی دشوار باشد، اما شما نیاز به ابزار مختلفی برای پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی دارید.
این کلمات کلیدی به شما کمک میکند تا کاربران شما را به راحتی پیدا کنند، درسته سه سال پیش روی پروژه مجله اینترنتی در حال کار بودیم که متوجه شدیم یکی از پرترافیکترین کلمات ” چطور پوست خود را سفید کنیم ؟ ” بود و این سایت ماهانه بالغ بر 4000 هزار بازدید کنند بابت این کلمه دریافت میکرد.
پس شاید وقت آن رسیده باشد که کمی وقت برای جستجو کلمات کلیدی بهتر بگذارید.
19. سایت خود را HTTPS کنید
گوگل رسماً اعلام کرد که استفاده از SSL برای رتبهبندی صفحات سایت به عنوان یک فاکتور شناخته شده است، شاید تاثیر چشمگیری این موضوع نداشته باشد اما باز به عنوان فاکتوری موثر روی سئو وردپرس باید این مورد را در نظر داشت.
20. اسکیماها
اسکیماها به موتورهای جستجو کمک میکند تا اطلاعات بهتری از محتوای سایت شما بدست آورند و به کاربر نمایش دهند. این اسکیماها ظاهر نمایش شما نیز تغییر میدهند. شاید رایجترین اسکیمایی که دیده باشید استفاده از ستاره زیر نام محصولات یا صفحات خاص است.
سعی کنید از Schema های مورد نیاز خود استفاده کنید، چرا که استفاده از این “structured markup” کمک میکنند تا CTR شما افزایش پیدا کند ودر بلند مدت این موضوع باعث بهبود جایگاه کلمات کلیدی شما میشود.
برای بررسی اینکه سایت شما در حال حاضر از چه اسکیماهایی استفاده میکند، کافیست از ابزار Structured Data Testing Tool استفاده کنید تا کدهای فعال سایت خود را مشاهده کنید.
21. محتوای همیشه سبز بنویسید
محتوای همیشه سبز در بلند مدت به شما کمک میکند تا ترافیک اورگانیک بالایی دریافت کنید و بسیار برای سایت شما حیاتی هستند. بهتر است برای محتواهای همیشه سبز خود نویسندهای داشته باشید تا گاه گاهی آنها را بروزرسانی کنند، چرا که بعد از گذشت مدتی اطلاعات این صفحات نیاز به بروزرسانی دارند تا اطلاعات درستی به کاربران ارائه کنید.
یکی از ویژگیهای محتواهای همیشه سبز این است که میتوان آنها را بارها و بارها در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشت و این تاثیر خوبی در بلند مدت روی سئو وردپرس شما خواهد داشت.
22. استفاده از لینک پروفایل شبکههای اجتماعی
تمام شبکههای اجتماعی به شما قسمتی جهت قرار دادن لینک دلخواه میدهند که بهتر است از آنها استفاده کنید. درست است که لینک ارائه شده توسط آنها نوفالو است اما این لینکها بدون تاثیر نیستند و تاثیر خوبی روی سئو سایت شما خواهند داشت.
همین حالا اگر آدرس دامنه سایت ما را در گوگل جستجو کنید متوجه خواهید شد که صفحه توئیتر، لینکدین، یوتوب و اینستاگرام ما در صفحه اول گوگل قرار داد که بسیار لینکهای قدرتمندی هستند.
23. جلوگیری از ایندکس شدن صفحات پروندههای چند رسانهای
وقتی شما تصویر یا فایلی را در وردپرس بارگذاری میکنید، وردپرس به طور اتوماتیک صفحهای برای آن ایجاد میکند که امکان دارد این صفحات در گوگل ایندکس شوند و از آنجایی که این صفحات دارای محتوای خاصی نیست، باعث ارائه صفحات بیکیفیت به گوگل خواهد شد. پس بهتر است ایندکس شدن این صفحات را متوقف کنیم.
برای اینکار کافیست از از پنل مدیریت وردپرس به سئو » ظاهر جستجو مراجعه کنید و از تب بالا روی گزینه عناصر چند رسانهای کلیک کنید و گزینه مربوط را روی بله قرار دهید.
24. سرعت سایت خود را افزایش دهید
سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم برای رتبه بندی کلمات است، گوگل رسماً اعلام کرده که سایتهایی با سرعت پایین، شانس کمتری برای رتبهبندی در صدر نتایج جستجو دارند. دلیل اینکه گوگل به این مسئله اهمیت میدهد این است که سایتهایی با سرعت کندتر، باعث تجربه بد کاربری میشوند و اگر سایت شما سرعت بارگذاری کمی داشته باشند احتمالاً کاربران زیاد برای بازدید از آن وقت نمیگذارند.
اگر قصد افزایش سرعت وردپرس را دارید یکی از خدمات مهم مجموعه وبجامه بررسی و افزایش سرعت سایتهای وردپرسی است که میتوانید از مشاوره رایگان برای این موضوع استفاده کنید.
25. لینکهای شکسته سایت خود را شناسایی کنید
قطعاً لینکهای شکسته یکی از عوامل برای جلوگیری از بهبود رتبه سایت شما است، باید تا حد امکان از تولید لینکهای شکسته جلوگیری کنید و در صورت بروز لینکهای شکسته آنها را شناسایی و اصلاح کنید.
افزونههای زیادی برای بررسی لینکهای شکسته وردپرس وجود دارد که استفاده از آنها به صورت مداوم باتوجه به اینکه منابع زیادی از سایت شما مصرف میکند پیشنهاد نمیشود. میتوانید برای اینکار از ابزار آنلاین Online Broken Link Checker استفاده کنید.
26. سایت خود را مناسب برای تلفن همراه طراحی کنید
گوگل اخیراً از الگوریتم mobile-first indexing رونمایی کرد، به این معنا که نسخه موبایل صفحات سایت شما برای رتبه بندی در نظر گرفته میشود. این اقدام به دلیل این بود که میزان جستجو از طریق موبایل از دسکتاپ پیشی گرفت.
حالا این سوال مطرح میشود، که آیا سایت شما مناسب برای تلفنهای همراه است یا خیر؟ برای اینکار میتوانید از ابزار رایگان گوگل mobile-friendly tool استفاده کنید و آدرس صفحات خود را وارد کنید تا اگر خطایی وجود داشته باشد به شما نمایش داده شود. همچنین اگر خطای جدی در این رابطه وجود داشته باشد گوگل سرچ کنسول به شما اطلاع خواهد داد.
همچنین شما میتوانید از AMP برای صفحات وردپرس خود استفاده کنید، AMP به شما میکند تا سرعت بینظیری برای تلفنهای همراه داشته باشید و سایت خود را با نهایت سرعت بارگذاری کنید، اما باتوجه به اینکه برخی از کدها در این حالت پشتیبانی نمیشود، این قابلیت برای همه مناسب نیست. قبل از استفاده از AMP حتماً خوب تحقیق کنید تا دچار مشکل نشوید.
28. از دسته بندی برای محتوا خود استفاده کنید
دسته بندی ها به سئو سایت شما کمک زیادی میکنند، شاید خود این صفحات به طور مستقل رتبه نگیرند اما به گوگل کمک میکنند تا ارتباط معنایی بین پستهای شما را بهتر درک کنند و به افزایش رتبه سایت شما کمک زیادی میکنند، پس سعی کنید از دستهبندیهای درست برای سایت خود استفاده کنید و مطالب سایت خود را در دستهبندیهای مجزا قرار دهید.
29. گوگل آنالیتیکس
بررسی و مشاهده ترافیک ورودی سایت مهمترین کار برای پیشرفت سایت است، شما برای اینکه بدانید چقدر استراتژی سئو شما موفق بوده باید ترافیک سایت خود را مورد بررسی قرار دهید. بهترین ابزار برای بررسی ترافیک سایت گوگل آنالیتیکس است که به راحتی میتوانید ارتباط آنرا با وردپرس برقرار کنید.
برای اینکار آموزش نصب و اضافه کردن گوگل آنالیتیکس در وردپرس را که ما تهیه کردهایم مطالعه کنید.
30. جایگاه خود را در کلمات کلیدی بررسی کنید
شما باید همواره از جایگاه صفحات سایت خود در کلمات کلیدی مورد نظر با خبر باشید، بیشتر ابزار بررسی این موارد به صورت غیررایگان و غیرقابل خرید برای ایرانیان عزیز است، اما گوگل سرچ کنسول در بخش Performance به شما این اجازه را میدهد تا جایگاه تقریبی خود را مشاهده کنید.
سوالات متداول
قطعاً با مطالعه مطالب بالا سوالاتی برای شما بوجود خواهد آمد که ما سعی کردیم به برخی از آنها پاسخ دهیم :
ما سعی کردیم دراین مقاله چک لیست سئو وردپرس را برای شما آماده کنیم و شما با مطالعه این موارد میتوانید سئو سایت خود را بهبود ببخشید. تمام موارد گفته شده برای شروع فرایند سئو شما کافیست و کمک زیادی در بهبود رتبه سایت شما میکند.
بهبود رتبه شما در کلمات دشوار نیازمند داشتند یک استراتژی روشن و دقیق است و نمیتوان گفت دقیقاً چه عاملی باعث افزایش رتبه سایت شما میشود، اما داشتن فعالیت مثبت میتواند بهترین عامل برای بهبود رتبه سایت شما در کلمات کلیدی باشد.
اگر شما سایت کوچک دارید شاید نیاز به متخصص سئو نداشته باشید، اما اگر فعالیت سایت شما زیاد است و نیاز دارید تا ترافیک اورگانیک سایت شما افزایش پیدا کند، بهتر است از متخصص سئو برای اینکار کمک بگیرید.
بله، اگر شما همواره درحال مطالعه روی نحوه کار موتورهای جستجو باشید و سعی کنید مقالات زیادی در این رابطه مطالعه کنید حتماً میتوانید روی کلمات مورد نظر خود جایگاه مناسبی داشته باشید. سئو علم بررسی دادهها است. شما باید اطلاعات دقیقی درباره روند پیشرفت سایت خود داشته باشید و به مطالعه بیشتر مقالات در رابطه با سئو بپردازید.
موضوع اصلی اینجاست که این افزونه گاهی سازگاری مناسبی برای زبان فارسی ندارد و نباید ذهن خود را درگیر سبز شدن چراغ افزونه Yoast Seo کنید و سبز بودن آن دلیل بر رتبه گرفتن سایت شما نیست. شما باید محتوای مناسب با ساختار درست ایجاد کنید و این افزونه طبق الگویی ماشینی درحال بررسی صفحات شما است و فقط به شما میتواند کمک کند تا برخی از مشکلات صفحه خود را رفع کنید.
حرف آخر
همانطور که مشاهده میکنید فاکتورهای زیادی برای رتبه بندی سایتهای در گوگل وجود دارد و ما سعی کردیم برخی از این موارد که به بهبود سئو وردپرس شما کمک میکند را بنویسیم. اگر تازهکار هستید، چک لیست بالا میتواند کمک زیادی به شما کند تا سئو وردپرس خود را بهبود ببخشید. اگر در فرایند ایجاد این تغییرات مشکلی داشتید حتماً از بخش پشتیبانی وردپرس وبجامه با ما در ارتباط باشید.
اگر سوال یا نظری در این رابطه داشتید یا موردی وجود داشت که فکر میکنید جای آن در لیست بالا خالیست حتماً در بخش نظرات برای ما بنویسید و این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.