مقالات آموزشی

آموزش نحوه مانیتور کردن آپتایم سرور هاست سایت وردپرس

آموزش نحوه مانیتور کردن آپتایم سرور هاست سایت وردپرس

آیا قصد مانیتور کردن آپتایم سرور هاست سایت وردپرس خود را دارید؟ این کار به شما کمک می‌کند تا اگر بارگذاری سایت شما دچار مشکل شد سریعاً متوجه شوید و مشکل هاست وردپرس خود را رفع کنید.

آنلاین بودن همیشه سرور سایت وردپرس شما تضمین کننده این است که سایت شما هیچ‌وقت با مشکل روبرو نیست و به راحتی کاربران می‌توانند وارد سایت شوند. اما اگر سایتی همیشه درحال قطع شدن باشد و کاربران همیشه با مشکل وارد سایت شوند باعث افت شدید بازدید شما می‌شود و همچنین به سئو سایت شما لطمه جبران ناپذیری خواهد زد.

ما در این مقاله قصد داریم به شما آموزش دهیم که چطور آپتایم سرور هاست وردپرس خود را مانیتور کنید و از آنلاین بودن سایت خود اطمینان حاصل کنید.

آموزش نحوه مانیتور کردن آپتایم سرور هاست سایت وردپرس

مانیتورینگ آپتایم سرور سایت چیست ؟

مانیتورینگ آپتایم ( Uptime Monitoring ) به معنای بررسی سایت برای آنلاین بودن است تا اگر سایت شما دچار مشکل شد و در دسترس نبود شما متوجه شوید. ابزارهای آنلاین زیادی وجود دارد تا اگر سایت شما دردسترس نبود به شما اطلاع دهند تا سریعاً مشکل را رفع کنید.

بسیاری از شرکت‌های ارائه دهنده هاست وردپرس به شما قول آپتایم 99.99% می‌دهند، اما در واقعیت سرویس بسیاری از آنها ساعت‌ها حتی روزها قطع است، بزرگترین ضعف شرکت هاستینگ ارائه سرویسی با قطعی بالا است.

چرا شما نیاز به مانیتور آپتایم وردپرس دارید ؟

اغلب کاربران به شرکت‌های هاستینگ اعتماد کامل دارند و سایت خود را به طور مداوم مانیتور نمی‌کنند، این موضوع برای سایت شما حیاتی است که همیشه در دسترس باشد، مخصوصاً نیمه شب و روزهای تعطیل که ترافیک سایت شما افزایش می‌یابد.

از دسترس خارج شدن سایت شما لطمات بزرگی به سایت شما وارد می‌کند، گاهی جبران این خسارت برای شما هزینه زیادی دارد، مثل :

  1. کاهش درآمد با قطعی سایت : اگر سایت شما به مدت زیادی از دسترس خارج شود، روی فروش شما تاثیر می‌گذارد و کاربران به سایت شما برای خرید اعتماد نمی‌کنند.
  2. ایجاد تجربه کاربری بد : اگر سایت شما در دسترس نباشد، باعث این می‌شود که کاربران به سایت شما نتوانند همیشه مراجعه کنند و شما ناخواسته درب سایت خود را به روی آنها بسته‌اید.
  3. کاهش رتبه کلمات در گوگل : اگر سایت شما همیشه دچار قطعی باشد، گوگل امکان دارد فکر کند سایت شما ارزش کافی برای رتبه بندی را ندارد و به مرور سایت شما را از نتایج حذف کند. چرا که گوگل سایت‌هایی که به صورت مداوم آنلاین نیستند را جریمه می‌کند.

بدیهی است که شما نمی‌توانید پشت کامپیوتر بنشینید و هرلحظه درحال بررسی آپتایم سایت خود باشید، به همین خاطر باید از ابزاری استفاده کنید که به طور مداوم سایت شما را بررسی کند و در صورتی که مشکلی در سایت شما مشاهده کرد به شما اخطار دهد.

ابزار رایگان زیادی برای اینکار است که ما قصد داریم دو ابزار مفید برای مانیتور آپتایم سرور سایت وردپرس را به شما معرفی کنیم.

1. مانیتور آپتایم سرور با Uptime Robot

سایت Uptime Robot یک ابزار رایگان برای مانیتور آپتایم سرور هاست وردپرس شماست. شما به راحتی با نسخه رایگان این سایت می‌توانید سایت خود را هر 5 دقیقه بررسی کنید و از آنلاین بودن سایت خود اطمینان حاصل کنید. ( البته نسخه پولی این سایت به شما این امکان را می‌دهد تا آپتایم سایت خود را هر یک دقیقه بررسی کنید. )

برای شروع کافیست به سایت Uptime Robot رجوع کرده و روی دکمه “Signup” کلیک کنید.

مانیتور آپتایم سرور با Uptime Robot

شما می‌توانید با ثبت‌نام در نسخه رایگان از امکانات این سایت استفاده کنید، اما اطلاع رسانی با اس‌ام‌اس و تماس در نسخه پولی این سایت فعال می‌شود.

بعد از ثبت‌نام به ناحیه کاربری خود در این سایت وارد شوید و روی دکمه Add New Monitor کلیک کنید.

مانیتور آپتایم سرور با Uptime Robot

در کادر باز شده باید “Monitor Type” را روی “HTTP(s)” قرار دهید و در فیلدهای باز شده در بخش URL آدرس سایت خود را وارد کنید. همچنین در سمت راست می‌توانید آدرس ایمیلی جهت اطلاع رسانی را وارد کنید.

مانیتور آپتایم سرور با Uptime Robot

در انتها روی دکمه “Create Monitor” کلیک کنید، حالا سایت Uptime Robot شروع به مانیتورینگ آپتایم سرور هاست وردپرس شما می‌کند و اگر مشکلی بوجود بیاید به شما اخطار می‌دهد.

این یکی از ابزار رایگانی بود که شما توسط آن می‌توانید به طور مداوم سایت خود را بررسی کنید، اما گاهی شما به طور لحظه‌ای قصد دارید از آپتایم سایت خود اطمینان حاصل کنید، برای یادگیری استفاده از ابزار آنلاین برای بررسی آپتایم سایت خود ادامه این مقاله را مطالعه کنید.

2. بررسی آنلاین یا قطع بودن سایت

اگر قصد دارید ببینید که سایت شما همین حالا در دسترس است یا خیر می‌توانید این کار را از طریق ابزار آنلاین سایت IsItWP انجام دهید. برای اینکار کافیست به سایت Uptime Checker tool مراجعه کرده و آدرس سایت خود را وارد کنید.

بررسی آنلاین یا قطع بودن سایت

ابزار Uptime Checker tool به سرعت سایت شما را بررسی می‌کند و شما را از قطع یا وصل بودن سایت خود آگاه می‌کند.

بررسی آنلاین یا قطع بودن سایت

اگر سایت شما قطع بود چه کار باید انجام دهید ؟

اگر سایت شما قطع بود، بهتر است از دستورالعمل زیر پیروی کنید :

مرحله 1. مطمئن شوید که سایت برای همه در دسترس نیست

از ابزار آنلاین سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید سایت شما برای همه دردسترس نیست، اگر از ابزار مختلف استفاده کردید و سایت شما را آنلاین نشان داد و فقط شما نمی‌توانستید سایت خود را مشاهده کنید باید در ابتدا کش DNS کامپیوتر خود را خالی کنید. برای اینکار بهتر است آموزش نحوه خالی کردن DNS Cache را مطالعه کنید.

بعد از انجام اینکار سایت خود را مجدداً بارگذاری کنید، اگر بارگذاری سایت همچنان برای شما با مشکل روبرو شد سعی کنید با IP دیگری اینکار را انجام دهید. اگر با IP دیگر سایت شما بارگذاری شد، احتمالاً سرویس دهنده اینترنت شما IPسایت شما را به اشتباه مسدود کرده با آنها تماس بگیرید و مشکل را گزارش کنید.

اگر جدیداً تغییری در DNS سایت خود داده‌اید احتمال دارد هنوز در نقطه جغرافیایی شما DNS جدید ست نشده باشد و باید کمی صبر کنید تا این تغییر روی دامنه شما انجام شود.

مرحله 2. اگر سایت شما برای همه از دسترس خارج شده است

در این مواقع سریعاً سرویس دهنده هاست وردپرس خود را باخبر کنید و سعی کنید با پشتیبانی آنها ارتباط برقرار کنید، اصولاً در این مواقع شرکت‌های هاستینگ سریع به شما پاسخ خواهند داد و مشکل شما را بررسی خواهند کرد.

اما اگر دیدید این اتفاق برای شما زیاد می‌افتد و سرویس دهنده هاست شما پاسخ درستی به این موضوع نمی‌دهد به مرحله بعد مراجعه کنید.

مرحله 3. انتقال به سرویس دهنده بهتر

به دلیلی رقابت زیاد در صنعت میزبانی وب، برخی شرکت‌های کم اعتبار با استفاده از سرورهای ضعیف، کارمندان مبتدی، پشتیبانی ضعیف سعی در کاهش هزینه‌های خود دارند. بهتر است قبل از انتخاب میزبان هاست وردپرس خود از اعتبار شرکت مورد نظر اطمینان حاصل کنید.

اگر قصد انتقال به سرور جدید دارید برای انتقال هاست وردپرس بدون دردسر بهتر است از خدمات پشتیبانی وردپرس وب‌جامه استفاده کنید، البته بسیاری از شرکت‌های هاستینگ کار انتقال سایت را به طور رایگان انجام می‌دهند که بهتر است قبل از انتقال با پشتیبانی آنها صحبت کنید.

امیدوارم این آموزش به شما کمک کرده باشد تا بتوانید به راحتی از آپتایم سایت خود باخبر شوید، اگر سوالی در این رابطه داشتید حتماً با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 2 =