وردپرس, ووکامرس

15 راه برای افزایش سرعت ووکامرس

راه برای افزایش سرعت ووکامرس

سرعت بارگذاری صفحات فروشگاه اینترنتی بسیار اهمیت دارد، هرچقدر سرعت ووکامرس شما بیشتر باشد کاربران تجربه خرید بهترین خواهند داشت که در نتیجه باعث افزایش فروش بیشتر شما می‌شود.

خریداران این روزها تمایل دارند از سایتی که از آن خرید می‌کنند تمام امکانات مثل چت آنلاین، تصاویر با وضوح بالا، ابزار پویا برای انتخاب خرید داشته باشند. اما اگر شما این امکانات را اصولی در سایت خود اضافه نکنید باعث کندی سایت شما می‌شود و شما امکانات را فدای یکی از مهم‌ترین فاکتورها یعنی سرعت کرده‌اید.

فروشگاه ساز ووکامرس محبوب‌ترین سیستم راه اندازی کسب و کار آنلاین شما است که تا به حال 88 میلیون بار دانلود و بیش از 5 میلیون فروشگاه فعال با این سیستم مدیریت محتوا وجود دارد.

راه برای افزایش سرعت ووکامرس

شما با راه اندازی سایت با فروشگاه ساز ووکامرس نیازی نیست هزینه اضافه‌ای بابت طراحی سایت فروشگاهی خود پرداخت کنید، کافیست قالب ووکامرس مناسب را انتخاب کنید و آنرا روی سایت وردپرس خود نصب کنید. ما در پست‌های قبل بهترین قالب ووکامرس رایگان را معرفی کرده‌ایم که می‌توانید آنها را مشاهده کنید و دانلود کنید.

آنچه در این مقاله می‌خوانید :

اما شاید بزرگترین مشکل ووکامرس نداشتن پشتیبانی برای رفع مشکلات است که باید بیشتر کارهای آنرا خود انجام دهید که می‌توانید برای ایجاد تغییرات از پشتیبانی وردپرس مجموعه وب‌جامه در ارتباط باشید.

چرا سرعت سایت فروشگاه اینترنتی اهمیت دارد ؟

سرعت سایت مستقیماً روی تجربه کاربری افراد تاثیر می‌گذارد، طبق تحقیقات گوگل 53% کاربران تلفن همراه سایت‌هایی که بیش از 3 ثانیه زمان بارگذاری آنها طول می‌کشد را می‌بندند یا به عنوان تجربه کاربری بد از آن یاد می‌کنند.

طبق تحقیقاتی دیگر متوجه شدند که 100 میلی ثانیه کندتر شدن بارگذاری سایت باعث کاهش 7% نرخ تعامل سایت‌ها می‌شود که اگر شما سایت اینترنتی داشته باشید این عدد در سال بسیار زیاد است و باعث می‌شود میلیون‌ها تومان از دست بدهید.

Page load time is vital (Image source: Think with Google)

داده های فوق حاکی از این است که اگر سرعت بارگذاری سایت شما 6 ثانیه یا بیشتر طول بکشد ، نسبت به زمانی که زیر 3 ثانیه سرعت بارگذاری آن به طول بی‌انجامد بیش از دوبرابر نرخ پرش بیشتری خواهد داشت.

به جزء مسئله تجربه کاربر بد، سرعت بارگذاری ووکامرس تاثیر زیادی روی سئو شما خواهد داشت. همانطور که در پست‌های دیگر گفته شده سرعت بارگذاری سایت یکی از عوامل مهم در رتبه بندی صفحات در نتایج موتورهای جستجوگر مثل گوگل است.

شاید برای شما جالب باشد بدانید که سرعت بارگذاری صفحات سایت‌های وردپرسی در تلفن‌های همراه طبق گزارش سایت HTTPArchive.org از سال پیش بدتر هم شده است و سایت‌هایی وردپرسی سرعت بارگذاری کمتری در تلفن‌های همراه پیدا کرده‌اند.

سرعت بارگذاری صفحات سایت وردپرس

البته نباید نگران نباشید مجموعه وب‌جامه با جدیدترین متدها سرعت بارگذاری صفحات شما را در تلفن ‌همراه و کامپیوتر افزایش می‌دهد، فقط کافیست به صفحه افزایش سرعت وردپرس سایت وب‌جامه مراجعه کنید و از خدمات ما برای این منظور استفاده کنید.

شما باید توجه داشته باشید که سایت شما همواره سرعت مناسبی برای برگذاری داشته باشد، فرض کنید کمپین تبلیغاتی تیم دیجیتال مارکتینگ شما راه‌اندازی کرده و ترافیک سایت شما افزایش ناگهانی پیدا کرده، این مورد نباید روی سرعت بارگذاری سایت شما تاثیری داشته باشد.

سرعت سایت همه چیز است: شما با کاهش 100ms سرعت سایت خود 7% نرخ پرش بیشتر دارید و با کاهش 2 ثانیه سرعت خود تا 103% افزایش نرخ پرش خواهید داشت. راه‌های افزایش سرعت ووکامرس خود را بررسی کنید.

نحوه بررسی سرعت ووکامرس

آنچه را که شما نمی‌بینید، نمی‌توانید اندازه گیری کنید و نمی‌توانید آنرا بهبود ببخشید!

حالا اهمیت سرعت ووکامرس را درک کردید، بهتر است یادبگیرید که چطور سرعت سایت ووکامرسی خود را بررسی کنید تا بتوانید هنگامی که تغییراتی روی سایت خود انجام می‌دهید تاثیر آنرا را روی سایت WooCommerce خود مشاهده کنید.

شما برای داشتن درک بهتر از سرعت سایت خود باید تست سرعت روی سایت خود انجام دهید اما اگر نتوانید آنالیز دقیقی روی آن داشته باشید نمی‌توانید مشکلات سایت خود را رفع کنید.

بررسی سرعت ووکامرس

بهترین ابزار برای بررسی سرعت سایت که ما پیشنهاد می‌دهیم WebPagetestPingdomGoogle PageSpeed Insights و GTMetrix است.

همچنین شما می‌توانید از افزونه وردپرس Query Monitor برای بررسی مشکلات قالب و افزونه‌های استفاده شده در سایت خود استفاده کنید تا متوجه شوید که چه مواردی به سرعت سایت شما لطمه می‌زنند. ( به زودی آموزش کامل این افزونه در سایت قرار می‌گیرد. )

سعی کنید از یکی از ابزارهای معرفی شده استفاده کنید و تغییرات سایت خود را بررسی کنید، بعد از انجام این تغییرات با سایر ابزارها سایت خود را مورد بررسی قرار دهید.

چطور سرعت سایت ووکامرس خود را افزایش دهیم ؟

حالا که با ابزارهای مختلف سرعت بارگذاری سایت خود را بررسی کردید وقت آن رسیده تا به بهبود عملکرد سایت خود بپردازید.

1. بهبود تنظیمات پیکربندی ووکامرس برای افزایش سرعت سایت

شاید باور نکنید، اما تنظیمات و پیکربندی وردپرس و ووکامرس شما تاثیر زیادی روی سرعت بارگذاری صفحات شما دارد.

برای شروع بهتر است آدرس صفحه ورود را تغییر دهید، به طور پیشفرض صفحه ورود مدیر وردپرس domain.com/wp-admin است که این موضوع را همه حتی هکرها می‌دانند. تغییر URL این صفحه به شما کمک می‌کند تا از حملات brute force و دیداس جلوگیری کنید و امنیت سایت خود را افزایش دهید.

برای آشنایی بیشتر با این حملات مقاله نحوه متوقف کردن و جلوگیری از حملات دیداس ( DDoS ) در وردپرس را مطالعه کنید.

افزونه های رایگان WPS Hide Login و تغییر نام wp-login.php این کار را بسیار ساده برای شما انجام می‌دهند.

اگر سایت فروشگاهی شما دارای بخش وبلاگ است بهترین کار این است که تعداد نمایش پست‌ها را در صفحه وبلاگ و دسته‌بندی‌ها به 10 عدد برسانید. شاید این موضوع به نظر شما بی‌اهمیت باشد اما اگر وبلاگ شما پرترافیک باشد این موضوع روی حفظ منابع سرور شما بسیار موثر است.

برای اینکار کافیست از پنل مدیریت وردپرس به بخش تنظیمات » خواندن مراجعه کنید و از قسمت بیشترین تعداد نوشته‌ها در هر برگهٔ وبلاگ آنرا روی 10 یا کمتر قرار دهید.

بیشترین تعداد پست در وبلاگ وردپرس

در مرحله بعدی باید pingbacks را در سایت خود قطع کنید، معمولاً این قابلیت اطلاعات اسپم به سایت شما ارسال می‌کند. هرچقدر تعداد درخواست‌ها به سمت سایت شما کمتر باشد بهتر است.

برای غیرفعال کردن این قابلیت از بخش مدیریت وردپرس خود به بخش تنظیمات » گفت‌و‌گو مراجعه کنید و گزینه‌های مشخصه شده را طبق تصویر تنظیم کنید.

غیرفعال کردن pingbacks در وردپرس
غیرفعال کردن pingbacks در وردپرس

اگر تعداد نظرات زیادی در سایت خود دریافت می‌کنید، وردپرس به شما کمک می‌کند تا آنها را صفحه‌بندی کنید که بهترین عدد برای این مورد بین 10 الی 20 است. ( توجه کنید که تنظیم این صفحه روی نظرات محصولات ووکامرس شما نیز تاثیر دارد. )

اگر تمایل ندارید برای محصولات خود نظری دریافت کنید بهتر است این قابلیت را غیرفعال کنید، برای این منظور کافیست از منوی مدیریت وردپرس خود به ووکامرس » پیکربندی مراجعه کنید و از تب محصولات “فعال کردن نقد و بررسی محصول” را غیرفعال کنید.

در انتها باید تمام افزونه‌ها و قالب وردپرس غیرفعال که استفاده نمی‌کنید را حذف کنید، هرچه تعداد این موارد در سایت شما کمتر باشد بهتر است.

2. انتخاب قالب ووکامرس پرسرعت

پیدا کردن قالب مناسب برای ووکامرس بسیار اهمیت دارد، چرا که سایت ووکامرس شما در عین حال زیبایی باید از سرعت بالایی برخوردار باشد. ما در پست قالب رایگان فروشگاهی ووکامرس وردپرس بهترین قالب رایگان ووکامرس را معرفی کرده‌ایم.

اما باید توجه داشته باشید که سایت شما باید از سرعت بارگذاری بالایی برخوردار باشد، سعی کنید از قالب ووکامرس استفاده کنید که بیشتر امکانات مورد نیاز شما را داشته باشد، چرا که از نصب افزونه‌های اضافی تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

ما توصیه می‌کنیم قالبی انتخاب کنید که با ویرایشگر گوتنبرگ وردپرس سازگار باشد و نیاز به استفاده از صفحه‌ساز مجزا نداشته باشد. اما شاید این مورد نتواند تمامی نیازهای شما را برطرف کند اما قبل از انتخاب قالب بهتر است دمو آنرا مورد بررسی و تست سرعت قرار دهید.

3. انتخاب افزونه مناسب برای ووکامرس

وردپرس بیش از 54 هزار افزونه در مخزن خود دارد که اگر افزونه‌های غیر رایگان وردپرس را نیز در نظر بگیریم این عدد فراتر خواهد رفت و نصب تعداد زیادی افزونه گاهی دردسر ساز خواهد شد.

انتخاب افزونه مناسب برای ووکامرس

بسیاری از افزونه‌های محبوب مخصوصاً افزونه‌های امنیتی وردپرس با برخی از هاست وردپرس عملکرد مناسبی ندارند. پس قبل از نصب این گونه افزونه‌ها بهتر است از نحوه عملکرد آنها با سرور هاست وردپرس خود اطمینان حاصل کنید.

برخلاف تصور عموم تعداد افزونه‌های استفاده شده در سایت تاثیری روی سرعت سایت ندارد، مگر اینکه این افزونه‌ها به صورت اصولی و صحیح کدنویسی نشده باشند که ما توصیه می‌کنیم حتماً مقاله چه تعداد افزونه وردپرس نصب کنیم ؟ را مطالعه کنید تا در این رابطه اطلاعات بیشتری کسب کنید.

اما توجه داشته باشید که استفاده از افزونه وردپرس زیاد گاهی باعث اختلال در بین افزونه‌ها با یکدیگر می‌کند که این موضوع برای شما مشکل ساز می‌شود.

باید هنگام نصب افزونه برای وردپرس باهوش‌تر عمل کنید و قبل از نصب افزونه از تاثیر آن روی سایت خود اطلاعات کسب کنید.

4. افزایش Memory Limit سایت

به‌طور پیش‌فرض وردپرس 32MB رم را به PHP اختصاص می‌دهد، که در صورت بروز خطا آنرا تا 40 یا 64 مگابایت افزایش می‌دهد. اما این مقدار برای ووکامرس به هیچ‌عنوان کافی نیست، میزان حد مجاز Memory هاست وردپرس شما باید حداقل 256MB باشد.

5. تصاویر خود را بهینه کنید

تصاویر بیشترین حجم مصرفی سایت شما را دارند و اگر تصاویر شما بهینه شده نباشد باعث کندی شدید در وب‌سایت شما می‌شود.

طبق گزارش HTTPArchive میزان حجم اجزاء صفحه در سایت‌های وردپرسی معمولاً به شکل زیر است :

Images are a heavy resource
Images are a heavy resource

شاید در نمودار بالا فایل‌های ویدئویی بیشتری حجم را گرفته باشند، اما توجه داشته باشید که فایل‌های ویدئویی قبل از فراخوانی توسط کاربر در صفحات سایت اجرا نمی‌شوند، پس در نتیجه صفحات شما را کند نمی‌کنند اما تصاویر اتوماتیک بارگذاری می‌شوند و در صورتی که بهینه نشده باشند باعث کندی سایت می‌شوند.

شما می‌توانید با استفاده از Lazy Load تا حد زیادی از بارگذاری تصاویر اضافه در سایت جلوگیری کنید و اجازه ندهید تصاویر سنگین باعث کندی سایت شما شوند. برای اضافه کردن قابلیت بارگذاری تنبل تصاویر یا همان Lazy Load مقاله افزایش سرعت وردپرس با افزونه Lazy Load برای تصاویر مطالعه کنید.

همچنین شما با بهینه سازی تصاویر خود تا حد بسیار زیادی می‌توانید حجم تصاویر را کاهش دهید که ما در مقاله آموزش بهینه سازی تصاویر وردپرس بدون افت کیفیت به طور مفصل در این رابطه صحبت کرده‌ایم تا شما بتوانید تا 80% حجم تصاویر خود را کاهش دهید.

البته فراموش نکنید استفاده از فرمت WebP به کاهش حجم تصاویر شما کمک بسیار زیادی می‌کند و باعث می‌شود حجم تصاویر سایت شما تا حد باورنکردنی کاهش پیدا کند. برای آشنایی با فرمت WebP و نحوه تولید تصاویر با این پسوند WebP چیست و نحوه تبدیل تصاویر به WebP در وردپرس را مطالعه کنید.

6. استفاده از شبکه توزیع محتوا ( CDN )

شبکه توزیع محتوا یا CDN به گروهی از سرورها گفته می‌شود که از لحاظ استراتژیک در نقاط مختلف جهان وجود دارند که به این سرورها Points of Presence (PoPs) گفته می‌شود.

وظیفه اصلی CDN ، ذخیره و تحویل منابع استاتیک مانند تصاویر ، JavaScript ، CSS و غیره است. CDN های قدرتمند همچنین می توانند محتوای پویا مانند صدا و فیلم را میزبانی و ارائه دهند. حتی اگر سایت شما روی سریعترین سرور کره زمین اجرا شود ، هنوز هم از نظر موقعیت جغرافیایی آن محدود است. یک CDN وردپرس فاصله بین کاربر و منابع سایت را کاهش می دهد ، و زمان تأخیر شبکه و زمان ارسال اولین بایت (TTFB) را کاهش می‌دهد.

فرض کنید سایت شما در انگلیس میزبانی می‌شود و کاربری از آمریکا به سایت شما مراجعه می‌کند، در این حالت نزدیکترین CDN PoP برای تحویل محتوای استاتیک شما اختصاص می‌دهد که این موضوع باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت شما می‌شود.

به عنوان یک قاعده کلی ، هرچه تعداد PoP ها بیشتر باشد و گستره جهانی آنها بیشتر باشد ، وب سایت شما برای کاربران سریعتر بارگذاری می‌شود.

به غیر از مسئله ذخیره سازی ، بسیاری از CDNها شامل ویژگی‌های دیگری برای افزایش عملکرد سایت مانند فشرده سازی تصاویر ، پشتیبانی از HTTP / 2 ، hotlink protection و موارد امنیتی نیز می‌شوند.

اگر قصد دارید فروشگاه اینترنتی با سرعت بالا داشته باشید حتماً از CDN استفاده کنید، البته تعدادی از شرکت‌های ایرانی اقدام به ارائه CDN کرده‌اند که می‌توانید از آنها استفاده کنید.

لیست بهترین CDNهای ایران و جهان :

البته ما در حال حاضر از کلودفلیر استفاده می‌کنیم نسخه رایگان و تجربه کاربری خوبی باتوجه به رایگان بودن اون داریم.

7. فقط استایل‌ها و اسکریپت‌های مربوط به همان صفحه را فراخوانی کنید

Strip Unused Scripts and Stylesheets

یکی از مباحث فوق‌العاده مهم که باید به آن توجه کنید فراخوانی استایل‌ها و اسکریپت‌های مربوط به همان صفحه است، به طور مثال افزونه Contact Form 7 فایل‌های استایل و اسکریپت خود را در تمام صفحات فراخوانی می‌کند. در صورتی که فقط در صفحه تماس با ما این فایل‌ها مورد نیاز است و در باقی صفحات فقط حجم صفحات شما را افزایش می‌دهد.

توجه داشته باشید این مورد بسیار تخصصی است و نیاز به بررسی دقیق دارد تا باعث به هم ریختگی سایت شما نشود اما اگر قصد دارید به طور دقیق این موارد را بررسی کنید ما در مقاله آموزش بهینه سازی افزونه‌های وردپرس نحوه شناسایی و غیرفعال کردن این موارد را توضیح داده‌ایم.

البته دوستانی تمام سایت‌هایی که تیم وب‌جامه مسئول بهینه سازی سرعت آن بوده این موارد لحاظ شده و تماماً مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

8. استفاده از کش برای افزایش سرعت ووکامرس

حافه پنهان یا کش یک نسخه از درخواست‌های کاربر در سرور هاست وردپرس یا مرورگر کاربر ذخیره می‌کند تا در درخواست‌های بعدی از آن استفاده کند.

فرض کنید یک کاربر سایت Webjame.Com را در مرورگر خود وارد می‌کند، در اینجا درخواست کاربر توسط DNS به سرور ارسال می‌شود و مرورگر کاربر شروع به ارسال درخواست برای اجرا اسکریپت‌ها و فایل‌های PHP به سمت سرور سایت شما می‌کند. بعد از آن این درخواست‌ها برای نمایش برخی نتایج به بانک اطلاعاتی ارسال می‌شود و نتیجه آن نمایش کامل سایت شما به کاربر است.

اما این درحالتی است که یک کاربر درخواست داده باشد و این فرایند چند ثانیه به طول می‌انجامد، اما اگر تعداد کاربران زیاد شوند این درخواست‌ها زیاد می‌شوند و باعث کندی سایت شما می‌شود.

اینجاست که سیستم کش به کمک شما می‌آید و تعداد درخواست‌ها به سمت سرور و دیتابیس شما را کاهش می‌دهد و سایت شما را همانند یک سایت استاتیک بارگذاری می‌کند.

به طور کلی ما دو دسته کش برای سایت داریم :

Server-Side Caching

  • Bytecode Cache (OPCache)
  • Object Cache
  • Page Cache
  • CDN Cache
  • Client-Side Caching

Client-Side Caching

  • کش مرورگر

استفاده از سیستم کشینگ نه تنها باعث افزایش سرعت سایت شما می‌شود بلکه باعث کاهش فشار روی سرور هاست وردپرس شما نیز می‌شود. پس حتماً این مورد را برای سایت خود فعال کنید.

معمولاً هاست وردپرس از سیستم کشینگ قوی سمت سرور استفاده می‌کنند اما شما همواره می‌توانید با افزونه‌های جانبی وردپرس این گزینه‌ها را برای سایت خود فعال کنید.

بهترین افزونه‌ها برای راه‌اندازی کشینگ سایت :

9. دیتابیس خود را تمیز نگه دارید

بانک اطلاعاتی یا دیتابیس مجموعه‌ی سازمان یافته از تمام اطلاعات سایت شما می‌باشد، در سایت ووکامرس دیتابیس شامل اطلاعاتی مانند محتوای صفحات، محصولات، دسته ها ، برچسب ها ، داده های کاربر، نظرات و بررسی‌ها می‌شود و تمام اطلاعات حسابداری و سفارشات محصولات شما مثل پرداخت، موجودی، جزئیات سفارش و… همه در دیتابیس ذخیره می‌شوند.

هربار که کاربر وارد سایت شما می‌شود، اطلاعات را از دیتابیس فراخوانی می‌کند و در اکثر مواقع حضور کاربر در سایت شما تغییری در دیتابیس شما ایجاد نمی‌کند، اما اگر قصد ثبت سفارش داشته باشد، درخواستی پویا به سمت سرور هاست وردپرس شما ارسال می‌شود.

اگر دیتابیس سایت خود را بهینه نکنید با افزایش این درخواست‌ها مدت زمان پاسخ به آنها افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه سایت شما دچار کندی سرعت می‌شود. در ادامه چند روش برای بهینه‌تر کردن بانک اطلاعاتی ووکامرس به شما معرفی خواهیم کرد.

بازبینی‌ها را پاک کنید

یکی از قابلیت‌های وردپرس ایجاد نسخه‌های مختلف از پست شما برای بازبینی است، شاید در اوایل کار سایت خود مسئله نداشته باشید، اما با افزایش تعداد پست‌ها این عدد افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه سایت شما را کندتر خواهد کرد.

ساده‌ترین روش برای حذف این موارد استفاده از افزونه‌های وردپرس WP-Sweep و WP Rocket است. برای اینکار کافیست وارد تنظیمات افزونه WP Rocket وارد قسمت Database شده و گزینه Revisions را فعال و روی دکمه optimize کلیک کنید، تا افزونه به طور خودکار این موارد را حذف کند. توجه داشته باشید که اینکار گاهی زمانبر می‌باشد و بعد از کلیک روی دکمه optimize این مورد صفر نخواهد شد. کافیست چند دقیقه صبر کنید و صفحه را مجدد بارگذاری کنید.

بهینه سازی دیتابیس وردپرس

محدود کردن تعداد بازبینی‌های ذخیره شده

با محدود کردن تعداد نسخه‌های بازبینی می‌توانید از افزایش ناگهانی این موارد در سایت خود جلوگیری کنید. یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای انجام اینکار استفاده از کد زیر در فایل wp-config.php است. این کد را حتماً در بعد از خط /* That's all, stop editing! Happy publishing. */ در این فایل قرار دهید.

define('WP_POST_REVISIONS', 15);

در کد بالا ما تعداد بازبینی ذخیره شده در هر پست را روی عدد 15 تعریف کرده‌ایم، اما شما می‌توانید این عدد را تغییر دهید. همچنین می‌توانید از افزونه رایگان WP Revisions Control  برای این منظور استفاده کنید.

غیرفعال کردن بازبینی‌ها در وردپرس

اگر تا به حال از بازبینی‌ها استفاده نکرده‌اید بهتر است این قابلیت را غیرفعال کنید، برای این کار کافیست کد زیر را در فایل wp-config.php قرار دهید تا این قابلیت به طور کامل غیرفعال شود:

define('WP_POST_REVISIONS', false);

همچنین می‌توانید از افزونه رایگان Disable Post Revision برای این منظور استفاده کنید تا با یک کلیک این قابلیت غیرفعال شود.

حتماً قبل از اینکه این قابلیت را غیرفعال کنید، تمام بازبینی‌ها یا همان Revisions را حذف کنید تا دیتابیس شما عاری از هرگونه جدول به عنوان بازبینی باشد.

حذف Expired Transients

Transient برای ذخیره کردن اطلاعات با در نظر گرفتن یک تاریخ انقضا مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارتی برای ذخیره اطلاعات به صورت موقت. با استفاده از این API می‌توانید برای تمامی داده‌های وبسایت خود یک بازه زمانی تعیین کنید. این مدل ذخیره سازی باعث می‌شود که عملکرد وبسایت خود را بهبود ببخشید. از طرفی سرعت بارگذاری آن را بیشتر کنید.

معمولاً بعد از منقضی شدن یک Transient باید آن حذف شود، اما گاهی فرایند حذف اتوماتیک به مشکل روبرو می‌شود و اگر این مورد زیاد اتفاق بیافتد باعث کند شدن سایت شما می‌شود. برای رفع این مشکل بهترین روش استفاده از افزونه رایگان Delete Expired Transients است. ( اگر با نحوه نصب افزونه‌های وردپرس آشنا نیستید حتماً آموزش نحوه نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید. )

پاکسازی دیتابیس ووکامرس

فروشگاه ساز ووکامرس برای انجام فعالیت‌ها و پردازش‌های خود نیاز دارد تا اطلاعاتی را در دیتابیس ذخیره کند و بعد از انجام فرایند به طور اتوماتیک این موارد را حذف کند، اما گاهی این موارد باقی میمانند و به مرور زمان فضای دیتابیس شما با اطلاعات بیهوده پرخواهد شد و برای پردازش‌های جدید فضا کافی ندارد. به همین علت دیتابیس شما همواره باید پاکسازی شود.

جدولی که مستعد برای جمع‌آوری این اطلاعات است wp_options است که بهتر است به آن بیشتر توجه کنید، شما می‌توانید به صورت دستی دیتابیس خود را پاکسازی و بهینه کنید اما کار زمانبری است، ما توصیه می‌کنیم افزونه WP-Optimize را نصب و فعال کنید تا براحتی این فرایند را به صورت اتوماتیک انجام دهید.

غیرفعال کردن فرایند‌های اتوماتیک دیتابیس

ووکامرس امکانات جذاب زیادی در اختیار شما می‌گذارد که به زیبایی سایت شما بسیار کمک می‌کند، اما استفاده بیش از حد این موارد دیتابیس شما را دچار مشکل می‌کند.

نمونه این ویژگی‌ها استفاده از محصولات محبوب یا محصولات مرتبط است، مخصوصاً اگر سایت شما دارای محصولات زیادی داشته باشد این فرایند باعث افزایش درخواست به دیتابیس شما می‌شود. بهتر است این محصولات را به صورت دستی وارد کنید تا به مشکل خاصی برنخورید.

همچنین افزونه‌های بهینه سازی تصاویر که روی سرور کار بهینه سازی تصاویر را انجام می‌دهند، این کار منابع زیادی از سرور شما مصرف می‌کنند.

همچنین افزونه‌های وردپرسی که در پیشخوان وردپرس به شما میزان بازدید، تعداد پست و موارد از این قبیل را نمایش می‌دهند، مخصوصاً اگر سایت شما دارای چندین کاربر فعال باشد این موارد بیشتر می‌شود و سرور سایت شما را بیشتر درگیر می‌کنند. بهتر است از این موارد استفاده نکنید.

اگر قصد دارید این موارد را بررسی یا غیرفعال کنید یا میزان فشار روی دیتابیس خود را کاهش دهید می‌توانید از افزونه رایگان زیر استفاده کنید :

  1. WP-Sweep
  2. WP-Optimize
  3. WP Clean Up Optimizer
  4. Advanced Database Cleaner

نکته : همیشه قبل از انجام هر فرایندی روی دیتابیس خود حتماً از آن نسخه پشتیبان تهیه کنید.

10. سایت خود را مناسب برای تلفن همراه کنید

همانطور که می‌دانید این روزها استفاده از تلفن‌های همراه هوشمند فراگیر شده و میزان ترافیک از طریق تلفن همراه از محیط دسکتاپ بیشتر شده. اینکه سایت شما باید رسپانسیو باشد امری بدیهی است اما اینکه سایت شما واقعاً چه اطلاعاتی به کاربر نمایش می‌دهد بسیار اهمیت دارد.

باید سعی کنید تا آنجا که می‌توانید سایت خود را ساده و روان ایجاد کنید. معمولاً کاربران تلفن‌های همراه علاقه‌ای به گشتن بین صفحات ندارند و تمایل دارند در سریع‌ترین زمان فرایند خرید را انجام دهند. چند نکته در ادامه برای بهتر شدن تجربه کاربری برای تلفن‌های همراه برای شما آماده کرده‌ایم :

  • اگر تعداد محصولات زیادی دارید، سعی کنید بهترین امکانات مثل جستجو هوشمند در اختیار کاربران بگذارید تا به سادگی محصولات خود را در سایت شما پیدا کنند.
  • کاربران علاقه به وارد کردن اطلاعات ندارند و سعی کنید این فرایند را با ورود از طریق شبکه‌های اجتماعی ساده‌تر کنید.
  • می‌توانید فرایند خرید مهمان را فعال کنید تا کاربر بدون عضویت خرید خود را به پایان برسانند.
  • سعی کنید روش‌های پرداختی مختلفی برای خرید محصولات از سایت خود بگذارید.
  • سعی کنید اطلاعات کامل و دقیق در اختیار کاربران بگذارید و از ارائه اطلاعات اضافه به کاربران پرهیز کنید.

در انتها فراموش نکنید، که خرید با تلفن همراه فقط یک خرید است. بسیاری از کاربران در درجه اول به جستجو اطلاعات محصول می‌پردازند، بعد به بررسی و در انتها به مقایسه محصول، پس فروشگاه اینترنتی خود را برای خرید به بهترین تجربه تبدیل کنید.

11. درخواست‌های AJAX را در سایت خود غیرفعال کنید

معمولاً سایت‌ها برای زیباتر شدن سایت خود از درخواست‌های AJAX زیادی مخصوصاً برای سبد خرید استفاده می‌کنند. این فرایند فشار زیادی روی سرور شما ایجاد می‌کند. مخصوصاً اگر گزینه‌های مثل تغییر تعداد خرید در سبد خرید به صورت AJAX وجود داشته باشد بار زیادی به سرور هاست وردپرس شما تحمیل می‌کند.

معمولاً فروشگاه‌های اینترنتی از هاست اشتراکی برای فروشگاه خود استفاده می‌کنند که این فرایند با افزایش تعداد کاربران سایت شما دچار مشکل می‌شود. سعی کنید کاربر را بعد از اضافه کردن محصول به سبد خرید سریعاً به سبد خرید منتقل کنید تا فرایند خرید را در آنجا ادامه دهند.

این کار به شما کمک می‌کند تا کاربر سریعاً فرایند خرید خود را انجام دهد و همچنین به راحتی فرایندی که نیاز به بارگذاری مجدد صفحه داشت را در این صفحه با سرعت بیشتری انجام دهند.

برای اینکار به ووکامرس » پیکربندی » تب محصولات مراجعه کنید و گزینه “انتقال به برگه سبد خرید بعد از «افزودن به سبد»” را فعال کنید.

انتقال اتوماتیک به سبد خرید ووکامرس

12. از تنظیمات CDN مناسب استفاده کنید

سیستم توزیع محتوا یا CDN به شما کمک می‌کند تا سایت خود را با سرعت بیشتری به کاربران نمایش دهید، اکثر CDNها به طور اتوماتیک کش را برای بخش مدیریت سایت غیرفعال می‌کنند، اما بسیاری از آنها نیاز به تنظیم برای این منظور دارند.

اگر از کلود فلیر برای اینکار استفاده می‌کنید، کافیست Rule جدید برای خارج کردن بخش مدیریت ووکامرس خود تعریف کنید تا این بخش برای شما با سرعت بالا بارگذاری شود.

  1. کافیست به صفحه Page Rules مراجعه کنید.
  2. در قسمت URL آدرس سایت خود را به این شکل وارد کنید : *example.com/wp-admin/* 
  3. در قسمت تنظیمات Cache Level را انتخاب و روی Bypass تنظیم کنید.
  4. روی دکمه Save and Deploy کلیک کنید.
تنظیمات وردپرس در کلوفلیر

حدود 3 دقیقه طول خواهد کشید تا تنظیمات روی سایت شما اعمال شود.

13. انتخاب هاست مناسب

شاید بزرگترین چالش این روزها انتخاب هاست مناسب است، اینکه شما هاست پرسرعت داشته باشید از اهمیت بالایی برخوردار است. هاست شما قابلیت پردازش بالایی داشته باشد تا بتوانید سایت خود را با سرعت بالایی به کاربران خود نمایش دهید.

شاید برای همه خرید سرور مجازی یا اختصاصی مقدور نباشد اما می‌توانید با انتخاب هاست وردپرس مناسب به سایت خود سرعت باورنکردنی بدهید. ما در مقاله خرید هاست وردپرس ! بزرگترین چالش هر وبمستر این موضوع را به طور کامل مورد بررسی قرار داده‌ایم.

توصیه ما این است که قبل از خرید هاست وردپرس به موارد زیر دقت کنید :

  • میزان منابع اختصاص یافته به هرسایت
  • نوع سیستم کشینگ سرور
  • نوع وب سرور
  • نوع کانفیگ سخت‌افزاری سرور
  • TTFB سرور
  • نوع پشتیبانی

این موارد قبل از هرچیزی باید برای شما اولویت داشته باشد، چرا که هرچقدر هزینه بازاریابی کرده باشید با انتخاب هاست نامناسب باعث از بین رفتن تمام فعالیت تیم بازاریابی خود خواهید شد.

14. غیرفعال کردن حالت پیش بارگذاری یا Preload در افزونه WP-Rocket

قطعاً بسیاری از دوستان در این رابطه با من موافق نیستند، اما طبق تجربه حالت Preload در سایت‌های ووکامرس باعث هدر رفت منابع سرور می‌شود، به همین خاطر بهتر است اگر از افزونه WP-Rocket استفاده می‌کنید، این قابلیت را غیر فعال کنید تا با سرعت بالاتری سایت خود را بارگذاری کنید.

برای اینکار کافیست از بخش تنظیمات این افزونه به منوی Preload مراجعه کرده و گزینه‌های مربوطه را غیرفعال کنید.

غیرفعال کردن حالت پیش بارگذاری یا Preload افزونه Wp-Rocket

15. غیر فعال کردن Wc-Ajax=Get_refreshed_fragments

این روش برای همه سایت‌های فروشگاهی پیشنهاد نمی‌شود، اما گاهی پیش می‌آید که درخواست‌های مربوط به نمایش سبد خرید در صفحات به سرعت سایت وردپرسی شما آسیب می‌زند که به همین خاطر باید بخش آی‌جکس سبد خرید را غیرفعال کنید. برای رفع این مشکل می‌توانید مقاله رفع مشکل کند شدن بارگذاری صفحات با Wc-Ajax=Get_refreshed_fragments را مطالعه کنید.

سوالات متداول

باتوجه به موارد گفته شده در بالا سوالاتی در ذهن شما بوجود خواهد آمد، که ما سعی کردیم به برخی از آنها پاسخ دهیم :

چرا سرعت ووکامرس انقدر اهمیت دارد ؟

این روزها کاربران اینترنتی تحمل پایینی دارند و اگر سایت شما دیر بارگذاری شود یا فرایند خرید دیر انجام شود باعث می‌شود کاربران سریعاً سایت شما را ببندند و به سایت رقیب مراجعه کنند.

آیا فروشگاه ساز ووکامرس سرعت پایینی دارد ؟

این واقعیت وجود دارد که ووکامرس باتوجه به قابلیت‌های بالایی که دارد به طور پیشفرض سرعت مطلوبی ندارد، به همین خاطر شما باید به نکات بهینه سازی سرعت وردپرس توجه کنید تا بتوانید بالاترین سرعت بارگذاری صفحات را داشته باشید.

موارد گفته شده در این مقاله قابل اجرا برای همه است ؟

بیشتر موارد گفته شده قابل اجرا است و نیازی به سواد فنی بالایی ندارد، اما اگر امکان ارتباط گرفتن با تیم پشتیبانی وردپرس مثل وب‌جامه را دارید حتماً کمک بگیرید تا سرعت ووکامرس شما را تا حد زیادی افزایش دهند.

آیا موارد گفته شده در این مقاله برای افزایش سرعت سایت کافیست ؟

ما سعی کردیم بهترین راه حل‌ها برای افزایش سرعت و کاهش فشار از روی سرور هاست وردپرس شما را بنویسیم، اما همواره کارهایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا سرعت سایت خود را بیشتر از قبل افزایش دهید. به همین خاطر بهتر است باقی مقالات سایت وب‌جامه را مطالعه کنید.

حرف آخر

ما سعی کردیم برخی از روش‌هایی که ما برای بهبود سرعت و کاهش فشار از روی سرور سایت استفاده می‌کنیم را به شما با زبانی ساده بگوییم. اما راه‌های زیادی برای انجام این فرایند وجود دارد، همچنین شما نیاز نیست تمام این موارد را انجام دهید و فقط کافیست برخی از آنها را عمل کنید و باقی آنها را مطالعه کنید تا اطلاعات در این رابطه داشته باشید.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشه، حتماً نظرات خودتون رو برای ما بنویسید و اگر موردی هست که به موارد بالا می‌تونید اضافه کنید برای ما بنویسید.

12 thoughts on “15 راه برای افزایش سرعت ووکامرس

  1. vista گفت:

    سلام با تشکر مقاله عالی شما
    بنده فروشگاه ووکامرسی دارم و بازدید روزانه نهایت 50 نفر هست سرعت سایت معمولیه اما گاها مرورگر الکی میچرخه و شاید 10 ثانیه طول میکشه تا سایت پاسخ بده اما وقتی میخواد باز کنه فورا انجام میشه یعنی 2 ثانیه باز میکنه. حالا من باید رم هاستم رو ارتقا بدم یا پردازنده رو ؟
    سایت رو کاملا از نظر عکس و افزونه و … بهینه کردم و مشکلی نیست. ممنون میشم جواب بدین

    1. صالح اسلام پناه گفت:

      دروود بر شما
      بهتره TTFB سایتتون رو بررسی کنید
      این مقاله رو مطالعه کنید متوجه خواهید شد :
      TTFB چیست و نحوه افزایش سرعت TTFB در وردپرس

      1. vista گفت:

        ممنون ببینید هاست بنده معتبر هست و برای افزایش سرعت باید خودم بگم که رم رو ارتقا بدن یا پردازنده رو
        حالا شما بفرمایید آیا رم برای TTFB تاثیرگذاره یا پردازنده ؟

        1. صالح اسلام پناه گفت:

          دوست عزیز فکر کنم اصلا مطالعه نکردید مقاله ای که ارسال کردم. اون رو مطالعه کنید اگه متوجه نشدید لطفا با بخش افزایش سرعت وردپرس وب جامه در ارتباط باشید.

          1. vista گفت:

            ممنون از کمکتون

  2. مهدی نظری گفت:

    ممنون اطلاعات خوبی نسبت به سایت های دیگه داشتید و شیر کردید بازم مرسی

  3. ahmad گفت:

    سلام
    در ووکامرس چه صفحه هایی رو نباید کش کرد؟
    ممنون

    1. صالح اسلام پناه گفت:

      دروود
      صفحات سبد خرید – تسویه حساب حساب کاربری رو هم می تونید کش نکنید

  4. علیرضا گفت:

    سلام وقت بخیر
    ببخشید اگه محصولات توی ووردپرس زیاد بشه سایت خیلی کند میشه؟
    اصلا ووردپرس برای فروشگاه قطعه مناسب هست؟

    1. صالح اسلام پناه گفت:

      دروود
      قطعاً وقتی حجم بانک اطلاعاتی شما افزایش پیدا میکند، سایت منابع بیشتری مصرف می کند، اما می توان جهت بهینه تر کردن وردپرس اقداماتی انجام داد که می توانید با همکاران ما در بخش افزایش سرعت وردپرس در ارتباط باشید.

  5. امیر گفت:

    سلام
    سایتی با ۲۰۰ محصول متغیر هنگام ورود قیمت هر محصول حدود ۱۰-۱۵ ثانیه طول میکشد تا تغییرات ذخیره شود و این جدا از بروز رسانی محصول است.(منظور دکمه ذخیره تغییرات در ویژگی های محصول است). علت آن چه چیزی می تواند باشد؟ رم و cpu و Memory Limit , ..هم بالا هستند و نکات گفته شد در این صفحه اکثرا رعایت شده اند.

    1. صالح اسلام پناه گفت:

      دروود
      این موضوع نیاز به بررسی داره، اما به طور کلی برای تغییراتی مثل قیمت و موجودی انبار بهتره از افزونه هایی استفاده کنید که امکان فیلتر کردن و تغییرات گروهی رو دارند تا کارتون سریع تر انجام بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 12 =