افزونه امنیتی وردپرس کمک میکنند تا جلو حمله هکرها و اسپمرها را بگیرید و نفوذ به سایت خود را بسیار دشوار کنید. اما قبل از شروع به این سوالات بپردازیم که آیا وردپرس امن است یا خیر ؟ اینکه چطور باید وردپرس امنی داشته باشیم ؟ وردپرس از چه طریقی هک میشود ؟
ما امروز درWebjame.Com قصد داریم درباره امنیت در وردپرس صحبت کنیم و 10 افزونه برتر برای امنیت وردپرس را معرفی کنیم تا بتوانید به راحتی امنیت وردپرس خود را افزایش دهید.
همانطور که میدانید وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا است که میلیونها سایت در سراسر جهان از این CMS برای سایت خود استفاده میکنند. به همین دلیل هکرها به نفوذ به سایتهای وردپرسی علاقه خاصی دارند و سعی دارند باگهای امنیتی این سیستم را کشف کنند.
اما نگران نباشید، وردپرس به خودی خود امنیت بالایی دارد و به محض پیدا کردن آسیبپذیری آنرا بروزرسانی میکنند. اما معمولاً وردپرس توسط مشکلات امنیتی در افزونهها و قالبهای نصب شده توسط کاربر هک میشود. ما لیستی از مواردی که امکان دارد باعث بروز مشکلات امنیتی و نفوذ هکرها به سایت میشوند را آماده کردهایم که باید به آنها توجه کنید :
- آسیب پذیری هاست وردپرس
- مشکلات امنیتی افزونه وردپرس
- مشکلات امنیتی قالب وردپرس
- مجوز دسترسی فایلها
- امنیت پایگاه داده یا دیتابیس
- آسیبپذیری FTP
- رمز عبور ضعیف
- دسترسی کاربران
- مشکلات امنیتی کامپیوتر شخصی مدیر سایت
- و…
هک شدن سایت شاید بدترین اتفاقی باشد که برای سایت شما امکان دارد رخ دهد، چرا که تمام اطلاعات شما و کاربرانتان، مدت زمانی که برای سایت خود گذاشتهاید همه از بین خواهد رفت و این موضوع هزینه زیادی را برای شما در برخواهد داشت.
بهترین افزونههای رایگان امنیتی وردپرس
ما در ادامه سعی کردیم بهترین افزونههای رایگان که به شما کمک میکند سطح بالاتری برای امنیت وردپرس خود ایجاد کنید را معرفی کردهایم. این افزونههای کمک میکند تا از نفوذ هکرها و حملات DDos در وردپرس جلوگیری کنید. در صورت تمایل مقاله آموزش نحوه نصب افزونه در وردپرس را مطالعه کنید.
افزونه امنیتی وردپرس Wordfence Security
افزونه Wordfence Security یکی از محبوبترین افزونههای امنیتی وردپرس است که به صورت مداوم در حال بروزرسانی است و تا به حال +1 میلیون نصب فعال دارد. این افزونه از سایت شما دربرابر هکرها، malware, ترافیکهای مخرب و… محافظت میکند و یکی از قدرتمندترین افزونه امنیت وردپرس است که میتوانید استفاده کنید.
برخی از امکانات این افزونه :
- فایروال وردپرس
- اسکن امنیتی سایت
- افزایش امنیت ورد به وردپرس
- مانیتورینگ وردپرس
- بررسی فایلهای هسته وردپرس
- پشتیبانی از IPv6
این افزونه همچنین از ورود 2 مرحلهای پشتیبانی میکند و از ورد IPهایی که توسط آنها به سایتهای وردپرسی حمله صورت گرفته جلوگیری میکند.
افزونه امنیتی وردپرس iThemes Security
افزونه امنیت وردپرس iThemes Security یکی دیگر از افزونههای پرطرفدار در این زمینه است که به شما کمک میکند تا موارد امنیتی وردپرس خود را بهبود ببخشید. این افزونه دارای +1 میلیون نصب فعال میباشد و از زبان فارسی را نیز پشتیبانی میکند.
این افزونه دارای نصب آسان بوده و 30 روش مختلف برای بهبود امنیت وردپرس را به شما ارائه میدهد. از ویژگیهای این افزونه میتوان به محافظت از ورود کاربران، بررسی فعال کاربران ، جلوگیری از حملات خودکار نام برد. این افزونه همچنین تغییر فایلهای هسته وردپرس را بررسی میکنند و اگر تغییر در آنها ایجاد شود به شما اطلاع میدهد، همچنین اگر از بخش مدیریت وردپرس خود استفاده زیادی نمیکنید آنرا قفل کنید. استفاده از این افزونه برای بهبود امنیت وردپرس پیشنهاد میشود و میتوانید از آن با خیال راحت استفاده کنید.
افزونه امنیتی وردپرس All In One WP Security & Firewall
افزونه All In One WP Security & Firewall یکی از بهترین افزونههای وردپرس برای افزایش امنیت وردپرس است که مورد علاقه شخصی من هم است. این افزونه امنیتی سطح جدیدی از امنیت وردپرس را به شما هدیه میدهد. باتوجه به رایگان بودن این افزونه امکانات فوقالعادی در اختیارتان میگذارد که برخی از آنها :
- تغییر آدرس ورود به سایت
- اضافه کردن reCAPTCHA به نظرات و بخشهای سایت
- جلوگیری از حملات بروت فورس
- جلوگیری از اسپم سایت
- تنظیم مجوزهای فایلهای وردپرس
- امنیت پایگاه داده
- فایروال
- اسکن فایلها
- پشتیبانی زبان فارسی
- و…
این افزونه دارای +800 هزار نصب فعال است و شما با خیال راحت میتوانید امنیت سایت خود را به آن بسپارید و از انواع حملات سایت خود را معصون بدارید.
افزونه امنیتی وردپرس Sucuri Security
افزونه Sucuri Security در نسخه رایگان خود امکانات زیادی ندارد و پیشنهاد میدهیم برای استفاده بهتر از یک افزونه امنیتی دیگری کنار آن استفاده کنید. اما با این حال این افزونه در نسخه رایگان خود امکاناتی همچون اسکن فایلهای وردپرس، مانیتورینگ کاربران، اطلاع رسانی سریع و بهبود امنیت وردپرس را در بر میگیرد.
افزونه امنیتی وردپرس MalCare
افزونه MalCare یکی از افزونههای جالبی است که اخیراً با آن آشنا شدم و امکانات زیادی را در قالب نسخه رایگان خود ارائه میدهد. این افزونه دارای یک فایروال مناسب است که از سایت شما محافظت میکند، همچنین از حملات brute force جلوگیری میکند. همچنین اگر کد مخربی وارد سایت شما شود سریعاً آنرا شناسایی و حذف میکند.
همچنین این افزونه امنیت وردپرس به صورت مداوم سایت شما را اسکن میکند و نکته جالب اینجاست که این فرایند توسط سرورهای خود MalCare انجام میشود به همین خاطر فشاری سمت سرور هاست وردپرس شما نیست. دوستانی که تجربه استفاده از این افزونه را دارند حتماً تجربه خود را برای ما بنویسند.
افزونه امنیتی وردپرس Shield Security
افزونه Shield Security یکی از افزونه امنیت وردپرس است که بیشتر موارد را به طور اتوماتیک انجام میدهد و شما نیاز نیست کار زیادی انجام دهید. این افزونه از حملات Brute-Force جلوگیری میکند، نظرات اسپم را مدیریت میکند، لیست سیاه IP را تهیه میکند و اجازه ایجاد تائید دو مرحلهای برای سایت شما را میدهد. اگر قصد دارید امنیت وردپرس خود را تامین کنید در عین حال خیلی درگیر پیکربندی امنیتی وردپرس نشوید این افزونه بهترین گزینه برای شما است.
افزونه امنیتی وردپرس Cerber Security
افزونه Cerber Security یکی دیگر از افزونههای امنیتی است که امکانات بسیاری زیادی را در اختیار شما میگذارد، اما شاید ایجاد تنظیمات مناسب برای این افزونه کمی سخت باشد. برخی از امکانات این افزونه :
- تغییر صفحه ورود به سایت
- ایجاد ورود دو مرحلهای
- بررسی فایلهای هسته وردپرس
- مسدود کردن XML-RPC
- جلوگیری از حملات Brute-Force
- ایجاد لیست سیاه IP
- و…
اگر به دنبال تنظیمات زیاد و مانیتور کامل کاربران خود هستید بهتر است از این افزونه برای مسائل امنیتی سایت خود استفاده کنید.
افزونه Jetpack
افزونه Jetpack یکی از محبوبترین افزونههای وردپرس است که توصیه میکنیم اگر قصد دارید تنظیمات اولیه برای امنیت سایت خود داشته باشید از آن استفاده کنید. این افزونه در نسخه رایگان خود امکانات مناسبی دارد که برای سایتهای کوچک مناسب است.
- جلوگیری از حملات Brute-force
- جلوگیری از نظرات اسپم
- مانیتور آپتایم وردپرس
- امنیت ورود کاربران
- ایجاد فرم ورود دو مرحلهای
- Malware scanning
- و…
البته باتوجه به گزینههای معرفی شده برای رفع مسائل امنیتی سایت گزینههای بهتری وجود دارد، اما اگر قصد دارید از تنظیمات و گزینههای اضافه زیاد دور شوید این افزونه بهترین انتخاب است.
افزونه امنیتی وردپرس SecuPress Free
افزونه SecuPress Free تقریباً تازه منتشر شده، البته در سال 2016 با نام freemium معرفی شده بود که این افزونه امنیت وردپرس به سرعت در حال توسعه است.
یکی از ویژگیهای مهم این افزونه رابط کاربری بسیار مناسب است که واقعاً حرفهای طراحی شده است. ( دلیل این طراحی چشمگیر این است که طراحان این افزونه توسعه دهندگان افزونه Wp-Rocket و Imagify هستند.)
در نسخه رایگان شما همچنین میتوانید از حملات brute force جلوگیری کنید، همچنین تنظیمات مخصوص فایروال وردپرس را انجام دهید و لیست سیاه IP تهیه کنید. همچنین از نظرات اسپم جلوگیری میکند.
افزونه امنیتی وردپرس BulletProof Security
افزونه BulletProof Security یکی دیگر از افزونههای امنیتی وردپرس است که به شما کمک میکند تا از حملات Brute Force جلوگیری کنید، از دیتابیس خود پشتیبان تهیه کنید. همچنین به شما این امکان را میدهد تا فایلهای مخرب را در سایت خود شناسایی و حذف کنید. این افزونه وردپرس عملکرد مناسبی دارد و امکانات خوبی را به عنوان یک افزونه رایگان وردپرس در بر میگیرد.
سوالات متداول
قطعاً سوالات زیادی درباره افزونه امنیت وردپرس دارید که سعی کردهایم به برخی از آنها در ادامه پاسخ دهیم :
بله، وردپرس به خودی خود امن است و اگر باگ امنیتی وجود داشته باشد سریعاً شناسایی و رفع میشود اما توجه داشته باشید که دلیل هک شدن سایتهای وردپرسی معمولاً موارد دیگری مثل استفاده از قالبهای غیراستاندارد، افزونهها با کدنویسی ضعیف، دانلود قالب وردپرس از منابع نامعتبر و… میباشد و معمولاً خود وردپرس نیست.
بله، چرا که هرلحظه امکان دارد سایت شما مورد حملات هکرها قرار بگیرد و اگر برای این موارد آمادگی نداشته باشید قطعاً آسیب پذیر خواهید بود و امکان دارد تمام اطلاعات شما در یک چشم برهم زدن از بین برود. شاید تنظیم یک افزونه امنیتی وردپرس زمان زیادی از شما بگیرد و نیاز به کمی تخصص داشته باشید که میتوانید از تیم پشتیبانی وردپرس وبجامه برای این منظور استفاده کنید اما با کمی مطالعه میتوانید بسیاری از این تنظیمات را انجام دهید.
شما افزونههای افزایش امنیت وردپرس را باید باتوجه به نیاز خود انتخاب کنید. گاهی اوقات نباید از دو افزونه همزمان استفاده کنید اما در برخی از موارد خاص که شما امکاناتی را نیاز دارید که در افزونه اول وجود ندارد میتوانید از دو افزونه به طور همزمان استفاده کنید.
خیر، چرا که این افزونهها در Backend سایت درحال اجرا هستند و به طور کلی باعث کندی سایت نمیشوند مگر اسکنهای که این افزونهها انجام میدهند که باعث استفاده بیش از حد منابع سایت میشود. به همین خاطر باید برای نصب افزونهها توجه کنید. اگر با نصب افزونههای امنیتی وردپرس به مشکل سرعت سایت برخوردید حتماً با بخش افزایش سرعت وردپرس وبجامه در ارتباط باشید.
امنیت 100 درصدی وجود ندارد و هرلحظه امکان دارد به سایت شما نفوذ کنند اما استفاده از این افزونهها شانس ورود این هکرها را به سایت شما تا حد بسیار زیادی کاهش میدهد و از حمله به سایت شما تا حد زیادی جلوگیری میکند.
بله، در بسیاری از موارد هکرها از طریق هاست وردپرس سایت شما را مورد حمله قرار میدهند و به سایت شما نفوذ میکنند، پس باید هنگام خرید هاست دقت کنید و از شرکتهای معتبر هاست خود را تهیه کنید.
حرف آخر
شاید نصب این افزونهها کمک زیادی به سایت شما کنند، اما سعی کنید نکات امنیتی را همواره رعایت کنید، همیشه وردپرس خود را بروزرسانی کنید و از آخرین نسخه قالبها و افزونههای وردپرس استفاده کنید. کلمه عبور سخت و غیرقابل حدس انتخاب کنید و از ایجاد دسترسی زیاد برای کاربرانی که اعتماد زیادی ندارید پرهیز کنید. در این صورت امکان هک سایت شما بسیار کاهش پیدا میکند.
امیدوارم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا امنیت را در سایت خود برقرار کنید، اگر سوالی در این زمینه داشتید حتماً از ما بپرسید و این صفحه را با دوستان خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.